Arvaa mistä tietää että bloggaus on edelleen rakas harrastus? Siitä kun herää syyslomallaan kuudelta sunnuntaiaamuna kirjoittamaan muiden vielä nukkuessa. En osaa tehdä eroa tämän harrastuksen ja työn välillä, ja onneksi ei tarvitse. Toki erillinen työhuone on tuonut työrauhan ja inspiraatiota, mutta mikä parasta, se on tuonut myös vieraita. Viimeisimpänä lastauslaiturille ja tavarahissiin uskaltautuivat 52 Weeks of Deliciousness-blogin Anne ja uunituore MiniKokki. Anne pyysi josko vastaisuudessa saisi kuvauskalenterini nähtäväksi ennen työhuonevierailuja. Annen mielestä optimaalisin kyläilypäivä olisi ollut jäätelötötterö jäätelökakun kuvauspäivä. Noh, ei ollut kokonaista jäätelökakkua tarjota, vaan helppo, nopeasti pöytään pyöräytettävä omena sundae. Tässä jäätelöannoksessa maistuu ja tuoksuu syksy: chai maustettua karamellisoitua omenaa, paahdettuja pekaanipähkinöitä ja vaniljajäätelöä. Tykötarpeet olivat jääneet kätevästi yli Loton #lauantaireseptit videon kuvauksista.


Omena sundae

pekaanipähkinät
2 dl pekaanipähkinöitä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl ruokosokeria
2 rkl vaahterasiirappia
kanelia
hyppysellinen suolaa

omenat
6 pientä omenaa
1 rkl voita
3 rkl ruokosokeria
1/2 sitruunan mehu
1 tl kanelia
1 tl tuoretta raastettua inkivääriä
kanelia
kardemummaa
neilikkaa
ripaus muskottipähkinää

tarjoiluun
vaniljajäätelöä

Paahda pekaanipähkinöitä 180 asteessa 5 minuuttia. Sekoita muut aineet siirapiksi
Valele pähkinät siirapilla. Paahda uunissa vielä 5 minuuttia – varo polttamasta.

Karamellisoi omenoita ja mausteita voissa pannulla 10-15 minuuttia. Tarjoile omenat vaniljajäätelön sekä pekaanipähkinöiden kera.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

28 Kommenttia

Jätä kommentti