Skip to main content

YHTEISTYÖSSÄ APETIT

Talvella saan vilunväristyksiä pelkästä salaatti-sanasta. Koin onneksi jonkinnäköisen pienen salaattiherätyksen selailtuani Jonnan Jäävuoren huippu-salaattikirjaa. Ai että salaatti voisi olla niin paljon enemmän kuin pakollinen salaatinlehti-kasvihuonetomaatti-kurkku lisuke lautasen reunalla? Kyllä, talvisalaatti on lämmin, mausteinen, ravintorikas, ruokaisa ja värikäs! Ladoin kevyesti uunissa rapsakoituneiden lehtikaalien päälle pussillisen pakastealtaan Apetit uunijuureksia, nopeasti wokattuja Apetit sokeriherneitä ja paprikaa, proteiinipitoisia mustia beluga linssejä ja siemeniä. Pakasteherneet surautin jogurtti-hernekastikkeeksi. Talvella kannattaa siis kurkata myös sinne pakastealtaan puolelle ja hamuilla heti tuoreeltaan pakastettuja kasviksia ostoskoriin. Pelkästään talvisalaatin maku on riittävä syy lisätä kasviksia lautaselle. Pisteenä iin päälle tulee syötyä vahingossa terveellisesti – talvellakin.


Talvisalaatin sekaan kelpaavat erilaiset kasvikset, juurekset, siemenet, linssit ja salaatit oman maun mukaan. Poimi ideat tästä!

Talvisalaatti

hernekastike
1 ps Apetit herneitä
1 dl kuumaa vettä
1 tl hunajaa
2 dl maustamatonta jogurttia
suolaa
pippuria

uunijuurekset
1 ps Apetit uunijuureksia
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
pippuria

kasviswok
1 ps Apetit Mix & Wok sokeriherneitä
1 ps Apetit Mix & Wok paprikamix
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
suolaa
pippuria

linssit
2 dl Beluga linssejä
1 rkl tahinia
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
suolaa
pippuria

lisäksi
siemeniä
lehtikaalia

Hernekastikkeen valmistus
Anna herneiden hieman sulaa. Kaada päälle 1 dl keitettyä kuumaa vettä. Aja sileäksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää jogurtti sekä hunaja ja mausta.

Uunijuureksien valmistus
Levitä jäiset uunijuurekset pellille leivinpaperin päälle. Sekoita oliiviöljy, hunaja, suola ja pippuri. Sekoita ja hiero käsin kastike uunijuuresten joukkoon. Paista 225 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Itse tykkään lähes mustuneista juureksista, mutta tarkkaile uuniasi!

Kasviswokin valmistus
Paista jäisiä kasviksia ja pienittyä valkosipulia öljyssä kuumalla pannulla noin 5-7 minuuttia.

Linssien valmistus
Keitä beluga linssit ohjeen mukaan. Sekoita kastike: oliiviöljyä, balsamicoa, tahinia, suolaa ja pippuria. Sekoita kastike lämpimien linssien joukkoon.

Lehtikaalien valmistus
Poista lehtikaalien kova kanta. Pyöräytä revityt lehtikaalit kevyesti öljyssä ja mausta ripauksella sormisuolaa. Paista muutama minuutti uuninpellillä 225 asteessa.Lisää hyviä syitä syödä kasviksia talvellakin ja reseptejä löydät Apetit sivuilta!

Yhteistyössä Apetit

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
napchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti