Skip to main content

YHTEISTYÖSSÄ EARTH CONTROL JA ASENNEMEDIA

En osaa tarkalleen selittää miten olen päässyt vuoteen 2017 asti leipomatta banaanileipää. Amsterdamin ja Kööpenhaminan matkoilla banaanileipä siipale on eksynyt usein lautaselle kahvikupin kaveriksi. Banaanileipää syödessä pitää vain muistaa jankuttaa itselleen ”se on leipää, se on leipää”. Jos kuvittelee syövänsä kakkua, tulee paha kakku.  Sillä eihän tämä banaanileipä mikään varsinainen sokeripommi ole, vaikka luonnollista makeutta ja makua siinä on kyllä riittämiin kypsästä banaanista, kuivatuista karpaloista, kaakaosta ja hunajasta.

Mitä vähemmän valkoista sokeria vetää vatsansisäisesti,  sitä sensitiivisemmäksi tulee makeudelle. Olen itse jättänyt sokerin kokonaan pois kahvista, koska halusin eroon päivittäisestä sokeriannoksesta. Parasta on tarttua arjen valintoihin; silloin satunnaisissa juhlissa voi herkutella huoletta sokerigrammoja katsomatta. Talutusnuorastani huolimatta lapset altistuvat viikottain jatkuvalle sokerin tuputtamiselle tarhassa, koulussa ja kylässä. Onneksi voin vaikuttaa edes siihen mitä meillä syödään arkena kotona ja lapsien suuhun banaanileipä on mitä suurinta herkkua!

Banaanileivän kuivatut karpalot ovat Earth Controllin valikoimista. Leivonnan lisäksi niitä voisi kokeilla ruokaisaan salaattiin, smoothien sekaan, jogurtin kanssa tai aamiaispuuroon. Monta muutakin Earth Controllin tuotetta löytyy meidän ostoskorista vakkaristi. Koukutus numero yksi on kuivatut mangosiivut! Toin viime talvena Bangkokista lapsille karkkien sijaan tuliaisina kuivattuja mangosiivuja ja onneksemme kuivattuja mangoja on nyt bongattu ihan lähikaupastakin. Valikoima ulottuu kuivatuista hedelmistä gojimarjoihin ja erilaisiin pähkinöihin. Pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä löytyy aina taskusta reissun päällä nälkäkiukku-itkupotkuraivareiden välttämiseksi. Viimeksi heittäydyin katuun Barcelonassa vuonna 2009 eli hyvin on toiminut. Ja hei siihen banaanileipään, sivele päälle maustamatonta tuorejuustoa ja nauti kahvin tai teen kera.

Banaanileipä resepti

3 kypsää banaania
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl Earth Control kuivattuja karpaloita
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
ripaus sormisuolaa
1/2 tl kardemummaa
0,5 tl ruokasoodaa
3 kananmunaa
0,5 dl oliiviöljyä
3 rkl hunajaa
2,5 dl kaurajauhoja
2,5 dl tattarijauhoja

Muussaa kypsät banaanit haarukalla. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina hyvin. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Koristele banaaninpuolikkaalla ja karpaloilla. Paista banaanileipää alatasolla 170 asteessa noin 40 min.

Vinkki! Tuunaa banaanileipää erilaisilla mausteilla, pähkinöillä, kuivatuilla hedelmillä ja marjoilla, omenamehulla..

 

Lisää terveellisiä herkkuja ja reseptejä Earth Control Facebook sivuilta 🙂

Yhteistyössä Earth Control ja Asennemedia

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

10 Kommenttia

 • Anne sanoo:

  Aika kauan oot selvinnyt ilman itkupotkuja, pisteet sulle Jenni! 😀 en kerro tätä kotona, koska omistani on liian lyhyt aika.

  • Jenni sanoo:

   Ilman itkupotkuja ehkä, mutta en sentään ilman raivareita. Ei hätää 😀 Ja oikeastaan kunnia kuuluu Nirsolle, joka on siis siitä asti kantanut mukana pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä jos ikinä lähtee mun kanssa mihinkään 🙂

   • Anne sanoo:

    Meillä kans aina varmistetaan että onhan mulla nyt JOTAIN laukussa jos tulee hätä 😀 miesparat, joutuvat elämään jatkuvassa pelossa!

 • Sari sanoo:

  Täällä toinen joka ei uskalla lähteä mihinkään pidemmälle ilman pähkinöitä tai muuta pientä 🙂 Mullakin alkaa jo olemaan aikaa siitä, kun tein viimeksi banaanileipää. Voi olla, että johtuu siitä, että joudun sen syömään aina yksinäni 🙂

  • Jenni sanoo:

   Hei jostain banaanileipä-keskustelusta bongasin sellaisen vinkin että pakastaa banaanileipää viipaleina. Niitä voi sitten yksittäisinä ottaa mukaan evääksi tai heittää vaikka leivänpaahtimeen.

 • Tiina sanoo:

  Moikka! Tämäpä tuli sopivasti kun pöydällä pari melkoisen kypsää banaaniyksilöä. Mitä luulet, voiko tattarit korvata suoraan samalla määrällä vehnää vai kannaattaako suhteita muuttaa jotenkin jos käyttää eri jauhoja? Kiitos superkivasta blogista! Olen ollut vasta vähän aikaa lukijana mutta monta ohjetta jo testattu ja vielä useammasta inspiroiduttu. Ihanat kuvat sulla myös!

 • Saa kyllä ihmetellä, miten olet päässyt tähän vuoteen asti ilman banaanileivän leivontaa. Kävin juuri kesällä keskustelua banaanileivästä amerikkalaisen ystäväni kanssa ja kävi ilmi, että banaanileipä on leipä ilmeisesti siksi, että sitä voidaan syödä terveellisesti aamupalalla 🙂 Hyvää itsensä huijaamista… Jos se olisi banaanikakku nimellä, se olisikin herkku! Mutta siis banaanileipä maistuu aina aamupalalla tai kahvipöydässä!

 • Tuli kans leivottua banaanileipää tossa kuukausi sitten, olihan se hyvää. Tosin oma versio oli aika paljon epäterveellisempi 😀
  http://aitoaarkiruokaa.fi/banaanileipa/

  Sanoisin että sun banaanileipä taitaa olla kuivakakku tyyppinen eli maku voimistuu kun odottaa muutaman päivän 🙂

Jätä kommentti