Skip to main content

YHTEISTYÖSSÄ VALIO JA ASENNEMEDIA

Männäviikon kasvissosekeitto ei varsinaisesti vakuuttanut Nirsoa kasvissyönnin ihanuudesta. Rehellisesti se jätti minutkin nälkäiseksi ja jälkiruoaksi nautin Fafasin jättimäisen falafelpitan. Tarvittaisiin resepti joka saa paatuneimmankin lihansyöjämiehen vatsan täyteen ja pään kääntymään – edes yhden aterian ajaksi. Italialaisen keittiön inspiroimalle juustoiselle hernerisotolle Nirso suostui antamaan mahdollisuuden.

Hernerisotto saa kermaisuutta ja makua Valio Koskenlaskijasta. Valkoviini antaa risotolle happoa ja potkua. Ennen kuin vauvapalsta alkaa laulamaan, niin risottoa valmistettaessa valkoviinistä haihtuu kaikki alkoholi, joten se sopii oikein hyvin lapsillekin. Herneet antavat risottoon pirtsakkaa väriä. Voin kanssa ei kannata kitsastella. Risoton tekeminen on todella helppoa. Haastavinta on nälkäisenä kärsivällisesti lisätä vain vähän nestettä kerrallaan ja luottaa siihen, että hiljaa hyvä tulee.

Kotikokin arvoisa raati antoi hernerisotosta spontaania palautetta: ”Niin hyvää!” totesi 2-vuotias Herra Simpukka ja santsasi. Nirso tyhjensi lautasen tyytyväisenä, eikä kokenut tarvetta Wolt-tilaukselle. Winning!

Hernerisotto

1 l kasvislientä
100 g Valio voita
reilu loraus oliiviöljyä
3 salottisipulia
350 g risottoriisiä (esim carnaroli tai Arborio)
1 dl valkoviiniä
1 prk Valio Koskenlaskija Ruokaa
400 g herneitä (pakaste)
tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria

Kuumenna kasvisliemi ja ota siitä 2 dl sivuun. Soseuta herneet 2 delilitraan kasvislientä sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Sekoita herneliemi kasvisliemen joukkoon.

Pieni salottisipulit. Kuullota sipulia pannulla voissa ja öljyssä. Lisää risottoriisi ja anna riisin kuullottua muutama minuutti keskilämmöllä. Varo polttamasta riisiä! Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa kunnolla. Ala lisäämään kasvislientä erissä käännellen risottoa usein. Lisää nestettä kun kasvisliemi on jokseenkin imeytynyt. Jatka näin noin 30 minuuttia. Lisää lopuksi Valio Koskenlaskija Ruoka, mausta ja kuumenna. Tarjoile hernerisotto basilikan kera.

Liemessä-uutisista hyvää iltaa!

Samalla paljastan ylpeänä, että Valio on Liemessä pääyhteistyökumppani vuonna 2017. Raahtaan Valion tuotteita kassikaupalla kaupasta päivittäin – en nyt heti osaa nimetä muuta tuotemerkkiä joka olisi niin integroitunut meidän perheen elämään. Olen tehnyt jo vuosia yhteistyötä eri muodoissa Valion kanssa, joten täällä ollaan todella innoissaan yhteistyön jatkumisesta! Toivon, että voimme yhdessä inspiroida perheitä ruoanlaiton pariin ja helpottaa arkea. Käytännössä yhteistyö tulee näkymään reseptien muodossa täällä blogissa – mahdollisesti laajemminkin 🙂

Yhteistyössä Valio ja Asennemedia

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

24 Kommenttia

  • Näyttääpä hyvältä! Mä rakastan risottoja 🙂

    • Jenni sanoo:

      Kiitos! Samoin! Risotto on meillä monesti hätävararuoka – sen kun väsää periaatteessa aika helposti mistä tahansa aineksista jos vaan löytyy risottoriisi ja valkkaria 🙂

  • Sirkku sanoo:

    Hernerisotto on iiiiiihanaa! Oon joskus versioinut sitä niinkin, että olen sulattanut ja soseuttanut osan herneistä ja osan lisännyt kokonaisina. Silloin risotto saa vielä enemmän vihreyttä 🙂

    • Jenni sanoo:

      Tajusin juuri että tosiaan, näinhän juurikin tein eli ”säästin” osan herneistä kokonaisina risottoon. Kivemman näköistä! Hyvä kun tuli puheeksi, lisään tämän huomion vielä reseptiin 🙂

  • peggy thomas sanoo:

    Näyttää ihanan keväiseltä <3 Olen tehnyt risottoa vain muutaman kerran eläissäni. En kertakaikkiaan tiedä miksi? Tänään kokeilen tehdä varsiparsakaaleista, valkkarista ja risottoriisistä jotain perheelle. Jos onnistun, seuraavaksi kokeilen hernerisottoa. 🙂

  • Saara sanoo:

    Hahah, jep, I feel you, näin on taas meilläkin… ”Kun kasvisruoasta ei vaan tuu täyteen! Pitää olla kunnon lihaa, että lähtee nälkä. Parin tunnin päästä on taas nälkä”. Risotto on varmasti siihen hyvä vastalause, kunhan sitä risottoa on sitten jättipannullinen. Ja hauska ja yllättävä juttu laittaa koskenlaskijaa risottoon :).

    • Jenni sanoo:

      Tein jättipannullisen, mutta itseasiassa Nirso söi vaan ihan tavallisen lautasellisen verran. Ei tarvinnut edes santsata ja nälkä lähti 🙂

  • Minna Vuo-Cho sanoo:

    Ihanan näköinen risotto. Meillä on risotoissa ollut vähän taukoa, kun minulta hävisi ”tatsi” eli en millään enää saanut tehtyä sellaista ihanan kermaista ja valuvaa rakennetta. Pitänee kokeilla taas uudelleen.

  • Mä oon tehnyt herneistä vian pestoa ja hernepestopastaa. Tämä ohje on aivan ihana 🙂 ja kuvat täydellisen eteeriset. <3

  • Koskenlaskija on ollut pitkään mun salainen ase bolognesessa (itseasiassa oliskohan se idea peräisin jo yläasteen köksäntunneilta…, mutta risottoon en ole sitä kyllä hoksannut laittaa 😀 Kiitos vinkistä Jenni!

  • Lotta sanoo:

    Mukavan keväiset kuvat, saisikin jo tuoreita herneitä mutta siihen pitää vielä odottaa!

  • minni / kokeileva keittiöni sanoo:

    Mä olen ehkä vuosi sitten tehnyt risottoa ekaa kertaa ikinä ja nyt oon ihan fani. Hernerisotto onkin kokeilematta! Kuten kyllä moni muukin.

  • aah – risotto olisi just sellaista lohturuokaa, joka tekis nyt hyvää!

  • Jos on paketti Koskenlaskijaa, niin ei voi mennä pieleen 🙂 Se on yksi minunkin suosikeista esimerkiksi erilaisissa kastikkeissa. Herkullisen ja raikkaan näköinen ruoka!

  • Merituuli sanoo:

    Tuo voi on muuten jännä juttu. Murun kirjassa risoton tekoon käytetään niin vähän voita, että en millään saanut tehtyä risottoa sillä määrällä. Teneriffalla ravintolassa sain taas niin voista merenelävien risottoa, että jäi syömättä. Risotto on todella todella hyvää oikein tehtynä. Annoksesi on hurjan raikkaan näköinen. Enteilee kevättä?

  • levitra sanoo:

    Global Low-down About this outcome american health care reform

  • viagra sale sanoo:

    General Tidings Around this product heat stroke first aid treatment

  • Overall Information Around this output health care reform proposals

  • Joseph sanoo:

    Good website! I truly love how it is easy on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a great day!

Jätä kommentti