Skip to main content

Niin vaan vanha koirakin oppii uusia temppuja! Huippuassarini Saaran seikkaperäisillä ja toimivilla tofun paistoohjeilla uskaltauduin antamaan tofulle uuden mahdollisuuden. Seesami-inkivääri marinmoidusta tofusta ja viikonlopun tähteistä syntyi herkullinen tofukulho. Tarjolla oli myös pieni annos nyhtölihaa, mutta Herra Simpukka ilmoitti että ei sitten syö”lehmää”. Myöskin nuudeleiden seassa oleva kananmuna jäi lautaselle. Illan aikana syvimmät niin hyvää-huokaukset sai taaperolta osakseen tofu , avokado ja LV-suihkusaippua. Saattaa kertoa jotain Herra Simpukan makuaistista, mutta oli se oikein valmistettu tofu aikuistenkin mieleen.

Mitäs me ollaan noin muuten mieltä näistä minimisetillä otetuista ruokakuvista? Viime elokuussahan siirsin koko rekvisiittavaraston ja kuvauskaluston työhuoneelle. Ehdottomasti paras moovi ikinä, mutta pannun kääntöpuolena kaikki arkiruoka on jäänyt kuvaamatta eli mitä me ihan oikeasti arkena syödään. Kevät ja sen myötä pidempään iltaan riittävä kuvausvalo tulevat kohisten. Perustin nyt kotistudiolleni vaatimattoman minimisetin jolla saan kuvattua arkiruokia: kakkoskamera, marmorilaatta kuvausalustaksi ja muutama kippo kappo. Olisiko sinusta tälläinen kevyempi arkiruokasarja tervetullut lisä blogiini överistailattujen ruokataidekuvien rinnalle?

 

Tofukulho

 

1 pkt marinoitu tofua (Jalotofu)

tofumarinadi
0,5 dl seesamöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
1 tl harissatahnaa (tai ripaus chilijauhetta)

lisäksi
papuja
munanuudeleita paistetulla kananmunalla
avokadoa
tomaattisalsaa
chilihiutaleita

Tofun paistaminen

Leikkaa tofu kuutioiksi ja painele isoimmat nesteet talouspaperilla. Aseta tofupalat lautasen ja talouspaperin päälle. Aseta päälle vielä pari palaa talouspaperia, toinen lautanen ja mikä tahansa paino. Anna tofujen kuivua noin 15 minuuttia.

Paista tofua kuivalla kuumalla pannulla noin 5 minuuttia. Kääntele varovaisesti muutaman kerran. Lisää marinadi ja anna paistua vielä hetki.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

8 Kommenttia

 • Mä hullaannuin tuosta ohjeesta niin, että ostin oikeen talouspaperia, jota meillä ei käytetä ikinä. Ja siellä on nyt illallistofut kehkkeytymässä lautasten välissä.

  • Jenni sanoo:

   Siis sä hullaannuit varmaan alunperin siitä Saaran ohjeesta? Muuten saisit olla aika nopea kun just tämän julkaisin 😀 Noni, toivottavasti tykkäät!

 • Saara sanoo:

  Voin nähä, mitten pikkuhiljaa yks sun toinen kippo löytää vielä takaisin työhuoneelta kotiin ;).

 • Satu sanoo:

  Ehdottomasti sekaan näitä vähemmän stailattuja arkiruoka settejä, kannatan.

 • Laura sanoo:

  Nam, pakko päästä kokeilemaan. Kuulostaisi kivalta että srkireseptejä myös :)) kannatan!

 • Hanna sanoo:

  Mulla on syntynyt joku ihme craving tofuun! Tää ohje pääsee testiin pikimmiten, sesam kuulostaa niin hyvältä. Ja arkiruokia kyllä kiitos!

 • Johanna sanoo:

  Kiitos loistavasta blogista! Olen nyt Korona-aikana löytänyt tänne ja nykyään istun kerran viikossa koneelle ja teen ostoslistan keräillen melkein kaikki ateriat viikon ruokalistalle tästä blogista. Niin helppoa, hyvää ja terveellistä! Suurkiitos!

 • Lotta sanoo:

  Mä tykkään kovasti tofusta mutten ikinä osannut valmistaa sitä itse. Sit mä luin sun ohjeet ja olin edelleen hyvin skeptinen ettei siitä tule kuitenkaan hyvää mutta toisin kävi 🤣 sun ohjeilla mä tein parasta tofuwokkia IKINÄ!!!!

Jätä kommentti