TOFUKULHO JA TÄYDELLISEN TOFUN SALAISUUS

Niin vaan vanha koirakin oppii uusia temppuja! Huippuassarini Saaran seikkaperäisillä ja toimivilla tofun paistoohjeilla uskaltauduin antamaan tofulle uuden mahdollisuuden. Seesami-inkivääri marinmoidusta tofusta ja viikonlopun tähteistä syntyi herkullinen tofukulho. Tarjolla oli myös pieni annos nyhtölihaa, mutta Herra Simpukka ilmoitti että ei sitten syö”lehmää”. Myöskin nuudeleiden seassa oleva kananmuna jäi lautaselle. Illan aikana syvimmät niin hyvää-huokaukset sai taaperolta osakseen tofu , avokado ja LV-suihkusaippua. Saattaa kertoa jotain Herra Simpukan makuaistista, mutta oli se oikein valmistettu tofu aikuistenkin mieleen.

Mitäs me ollaan noin muuten mieltä näistä minimisetillä otetuista ruokakuvista? Viime elokuussahan siirsin koko rekvisiittavaraston ja kuvauskaluston työhuoneelle. Ehdottomasti paras moovi ikinä, mutta pannun kääntöpuolena kaikki arkiruoka on jäänyt kuvaamatta eli mitä me ihan oikeasti arkena syödään. Kevät ja sen myötä pidempään iltaan riittävä kuvausvalo tulevat kohisten. Perustin nyt kotistudiolleni vaatimattoman minimisetin jolla saan kuvattua arkiruokia: kakkoskamera, marmorilaatta kuvausalustaksi ja muutama kippo kappo. Olisiko sinusta tälläinen kevyempi arkiruokasarja tervetullut lisä blogiini överistailattujen ruokataidekuvien rinnalle?

 

Tofukulho

 

1 pkt marinoitu tofua (Jalotofu)

tofumarinadi
0,5 dl seesamöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
1 tl harissatahnaa (tai ripaus chilijauhetta)

lisäksi
papuja
munanuudeleita paistetulla kananmunalla
avokadoa
tomaattisalsaa
chilihiutaleita

Tofun paistaminen

Leikkaa tofu kuutioiksi ja painele isoimmat nesteet talouspaperilla. Aseta tofupalat lautasen ja talouspaperin päälle. Aseta päälle vielä pari palaa talouspaperia, toinen lautanen ja mikä tahansa paino. Anna tofujen kuivua noin 15 minuuttia.

Paista tofua kuivalla kuumalla pannulla noin 5 minuuttia. Kääntele varovaisesti muutaman kerran. Lisää marinadi ja anna paistua vielä hetki.

7 kommenttia

 1. Mä hullaannuin tuosta ohjeesta niin, että ostin oikeen talouspaperia, jota meillä ei käytetä ikinä. Ja siellä on nyt illallistofut kehkkeytymässä lautasten välissä.

  Vastaa
  • Jenni 25.01.2017

   Siis sä hullaannuit varmaan alunperin siitä Saaran ohjeesta? Muuten saisit olla aika nopea kun just tämän julkaisin 😀 Noni, toivottavasti tykkäät!

   Vastaa
 2. Saara 25.01.2017

  Voin nähä, mitten pikkuhiljaa yks sun toinen kippo löytää vielä takaisin työhuoneelta kotiin ;).

  Vastaa
 3. Satu 25.01.2017

  Ehdottomasti sekaan näitä vähemmän stailattuja arkiruoka settejä, kannatan.

  Vastaa
 4. Laura 25.01.2017

  Nam, pakko päästä kokeilemaan. Kuulostaisi kivalta että srkireseptejä myös :)) kannatan!

  Vastaa
 5. Hanna 19.02.2017

  Mulla on syntynyt joku ihme craving tofuun! Tää ohje pääsee testiin pikimmiten, sesam kuulostaa niin hyvältä. Ja arkiruokia kyllä kiitos!

  Vastaa
 6. Johanna 18.05.2020

  Kiitos loistavasta blogista! Olen nyt Korona-aikana löytänyt tänne ja nykyään istun kerran viikossa koneelle ja teen ostoslistan keräillen melkein kaikki ateriat viikon ruokalistalle tästä blogista. Niin helppoa, hyvää ja terveellistä! Suurkiitos!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *