Skip to main content

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ, PAULIG JA ASENNEMEDIA

Saan puhelun tuntemattomasta numerosta kesken työpäivän. Soittaja kysyy englanniksi yrityksen johtajaa puhelimeen. Vastaan olevani oikea henkilö. “Yes, yes, but I need to talk to a gentleman director”. Puhelinmyyjä ei suostu puhumaan kanssani vaan tivaa miesjohtajaa puhelimeen ja lopettaa puhelun kun sellaista ei löydy. Sisälläni kuohahtaa. Ei sen takia, että välttämättä olisin kiinnostunut puhelinmyyjän sijoituspalveluista, vaan koska olen järkyttynyt kohdatessani näin suorasanaista syrjintää. Jään väkisinkin pohtimaan naisten asemaa kansainvälisesti ja toisaalta olen ylpeä Suomesta, jossa naisilla on – ainakin teoriassa – yhtäläiset mahdollisuudet elämään kuin miehillä. Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Tunnen ylpeyttä voidessani sanoa olevani naisjohtaja suuren suuressa kahden hengen yrityksessäni.  El presidente de Liemessä! Johtajuuden ei tarvitse tarkoittaa rahanahneeksi teollisuuspampuksi ryhtymistä, vaan elämän ottamista omiin käsiinsä.

Vuoden 2017 Paulig Presidentti Special Blend vuosikertakahvi tulee Sumatralta. Kahvipaketin piristävän pinkin kuosin ja samaisen kuosin mukaisen kangaskassin on suunnitellut paikallinen indonesialainen taiteilija Arif Wicaksonon. Stockmannnin Herkun Presidentti-näyttely presidenttiemme muotokuvista on myös Arifin käsialaa. Naisjohtajamme ja uranuurtaja Tarja Halonen oli tietysti oma lemppari 🙂  Vuosikertakahvin villi maku ja tarina inspiroivat kuvaukset ja indonesialaisen makumatkan Helsingin Talvipuutarhassa. Nautimme Saaran kanssa palmujen katveessa kupposet indonesialaista Kopi jahea eli inkiväärillä ja palmusokerilla maustettua kahvia. Lasikattojen alla ryhmä koululaisia on rauhoittunut suihkulähteen rappusille syömään eväitä. Tulemme kuvaamaan pinkkiä kahvipakettia kauniisti patinoitunutta seinää vasten ja istahdan parin tytön kanssa samalle rappuselle. Yksi tytöistä on ilmeisen kiinnostunut puuhistamme ja kysyy mitä me oikein tehdään. Vastaan, että töitä ja kuvataan kahvipakettia mun blogia varten. “Outo työ”, tyttö totetaa. En voi olla kuin samaa mieltä. Outo, mutta just mun näköinen. Tytöt, naiset, uskaltakaa mennä lasikatoista läpi.

El presidente de Liemessä. 2017.

 

Indonesialainen kahvi

4 hlö

8 rkl Paulig Presidentti Special Blend Sumatra vuosikertakahvia
3 cm inkivääriä kuorittuna ja siivutettuna
palmusokeria maun mukaan
10 dl vettä

Kiehauta vesi, kahvi, inkivääri ja palmusokeri pannulla tai kattilassa. Kuumenna ja sekoittele kunnes sokeri on sulanut. Siivilöi.

Hyvää naistenpäivää!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
IG @liemessa
Facebook.com/liemessa
Luova Workshop  I valokuvaus I Instagram I Pinterest 25.3 & 26.3

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

8 Kommenttia

 • Sitä ei aina täällä tajua, miten erilaiset olot ja mahdollisuudet naisilla ympäri maailman on. Ihana päivä teillä ollut talvipuutarhassa ja upeat värit, niin kahvipakkauksessa kuin sun hameessakin!

  • Jenni sanoo:

   Näimpä. Tasa-arvoa pitää itsestään selvyytenä, mitä se ei ole monellekaan. Kiitos, talvipuutarha on upea paikka!

 • Jenni sanoo:

  Tuo miesjohtajan kyseleminen on kyllä jännä juttu. Vanhempien firmassa usein äiti saa ulkomaalaisilta yhteistyötahoilta puheluita joissa kysellään miesjohtajan perään ja hän sitten joutuu monistellen toteamaan että puhelimessa on jo vastuussa oleva henkilö. Onhan se vaikeaa käsittää että nainenkin voisi olla ruodussa. Mutta naisyrittäjyys on ihan loistava asia, pitää saada tehdä sitä mitä haluaa ilman ennakkoluuloja!

  Inkivääri kahvissa kuulostaa niin jännittävältä idealta, että sitä täytynee kokeilla.

  • Onnellisessa asemassa kun saa tehdä just niinkuin sydän sanoo ja oma mieskin tukee rinnalla ❤️ Aika villiä laittaainkivääriä kahviin mutta hauskaa vaihtelua! 🙂

 • Noita puheluita tulee aika usein intialaisista call centereista. Pahin oli se jossa haluttin puhua Boy Managerin kanssa. Silloin annoin tuta kuka käskee ja mitä kuuluu.

 • Minna Vuo-Cho sanoo:

  Ihanat vaatteet sinulla noissa kuvissa ja mahtavat kuvat.
  Muutenkin täytyy sanoa, että Saaran apu jotenkin näkyy blogissa ennestäänkin hyvälaatuisen matskun nousulla vielä piirun verran paremmaksi 🙂 Kyllä se on niin, että toinen käsipari on hieno juttu.

  Minullekin yhdessä vaiheessa soitettiin koko ajan puhelimeen ja kysyttiin isäntää. Jotain sijoitusneuvoja olisivat halunneet antaa, eivätkä millään uskoneet kyseessä olevan minun henkilökohtainen puhelinnumeroni. ”Manager” vaan olisi pitänyt saada puhelimeen. Muutaman kerran sai sanoa aika kovin, ennen kuin lopettivat.

  • Jenni sanoo:

   Kiitos Minna! Nuo vaatteet ovat työhuoneellani työskentelevän Saara Lepokorven käsialaa. Mini sai ne joululahjaksi ja lopputuloksena omin ne 😀

   Kyllä Saaran apu näkyy ja tuntuu! Silloinkin kun Saara ei ole itse kuvauksissa apuna, mutta itselläni on enemmän aikaa käyttää esimerkiksi kuvauksien suunnitteluun, kuvaamiseen ja postausten kirjoittamiseen. Kuvauksissa taas tulee monipuolisempia ideoita ja tosiaan saa ihmisiä kuvaan helpommin kun toinen voi kuvata.

   Superärsyttäviä kaikenmaailman soittelijat. Mulla tulee firman takia jonkun verran puhelinmyyjien puheluita ja pakko vastata jos se juuri sen kerran onkin asiakas joka soittaa 🙂

Jätä kommentti