Skip to main content

panopasta

Testissä panopasta! Täytyihän iltapäivälehtien otsikoihinkin päässyttä pano-Natan kehittämää lemmenpastaa kokeilla. Panopasta löytyy juuri julkaistusta Natan ja Alisan Halparuokakirjasta. Ensivilkaisulla resepti vaikuttaa tavalliselta tomaattiselta lihapullakastikkeelta spagetilla. Panopastan salaisuus onkin kuulemma ajeltu puska timjamipuska.

Aloitan testin valmistelut hyvissä ajoin viikolla. Yritän olla parhaani mukaan nalkuttamatta Nirsolle. Strategiani toimi vähän liiankin hyvin. Koko panopasta-testi meinaa vaarantua ennen kuin ehdin edes käydä ruokakaupassa hakemassa ainekset.  ”Vastoinkäymisestä” huolimatta päätän jatkaa testiä. Koen hankalaksi löytää sopivaa iltaa panopastan testaamiselle. Olisi kiva, että esim. lapset eivät olisi kotona testin aikaan, mutta sitä nyt on turha jäädä odottamaan. Sunnuntai-iltana pyörittelen runsaalla timjamilla maustettuja lihapullia lasten juostessa jaloissa. Nirso kulkee ohi, painautuu vasten ja läpsäisee hellästi pyllylle. Jotain taikaa tässä täytyy olla.

panopasta

Nirso karkaa kiipeilemään useaksi tunniksi. Lihapullat ja spagetti onneksi uppoavat lapsille. Korkkaan punkkupullon, mutta vain kuvia varten. Nirson palattua vietämme noin viiden minuutin romanttisen illallisen seuranamme Herra Simpukka. Yritän saada lapset ripeästi nukkumaan; puurot, hampipesut, kakkapotan tyhjennys,  vesipullojen täyttö, d-vitamiinit, xylitolipastillit, iltasadut, peittelyt ja joka iltainen Sininen uni. Herra Simpukka kirmaa takaisin olohuoneeseen pariin otteeseen. Heittäydyn sohvalle odottamaan lasten nukahtamista. Vatsa täynnä lihapullia sohva tuntuu niin pehmoiselta ja upottavalta…mitä veikkaat, scoretinko?

 

Panopasta

4 hlö

500 g spagettia
2 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
700 g rasvaista sika-nautajauhelihaa
1 ruukku tuoretta timjamia
3 tl suolaa
mustapippuria

1 dl raastettua parmesaania
voita lihapullien paistamiseen

Silppua timjami hienoksi. Mausta jauheliha timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Vaivaa sekaisin ja pyörittele pieniksi pulliksi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
Paista lihapullat voissa pannulla mediumiksi ja ota sivuun. Lisää pannulle sipuli ja valkosipuli ja kuullota.
Kaada tomaattimurska ja lihapullat pannulle ja anna muhia miedolla lämmöllä kannen alla noin vartin ajan, kunnes lihapullat ovat sisältä kypsiä.
Keitä spagetti paketin ohjeen mukaan al denteksi runsaasti suolatussa vedessä. Lisää spagetti kastikkeen joukkoon, pyöräytä kunnolla sekaisin. Lisää parmesaani ja tarjoile heti.

Vinkki! Rasvaisesta jauhelihasta huolimatta lihapullat hieman kuivahtivat tomaattikastikkeen seassa keittämisestä. Ensi kerralla paistaisin pullia piirun verran pidempään pannulla ja ottaisin sivuun. Antaisin tomaattikastikkeen poreilla rauhassa vartin tai jopa puoli tuntia ja vasta sitten laittaisin lihapullat hetkeksi kastikeen joukkoon kunnes ovat kypsiä sisältä.

panopasta

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

12 Kommenttia

 • Aleksi sanoo:

  Jotenki ruukku tuoretta timjamia ei sovi halparuokakirjan ohjeeseen.. sehän nostaa hintaa varmaan puolella 🙂

  • Jenni sanoo:

   Riippuu saako rahalle kuinka vastinetta 😉

  • Nata sanoo:

   Heippa! Kiitos palautteesta! Halparuokakirjassa periaatteena on, että yksi kalliimpi raaka-aine saa olla per ruoka. Ei ole tarkoituksena selvitä ruoanlaitosta mahdollisimman halvalla, vaan kokata mahdollisimman hyvää ruokaa edullisesti. Panopastan raaka-aineet kahdelle hengelle maksavat noin 8 euroa.

 • Kimmo Ollila sanoo:

  Jotenkin tulivat mieleen ajat joskus 20 vuotta sitten 😀 Kauhee järjestely ja sit kumpikin on ihan dead kun muksu viimein nukkuu. Mutta nyt sillä on onneksi jo omat panohuolet…
  Tämä menee kyllä testiin. Mikjä punkku toi on? Huikee design pullossa.

  • Jenni sanoo:

   Heeh, sulla saattaa siis olla aavistus miten tässä kävi 🙂 Viini oli 7,5 euron espanjalainen punkku. Ostin pullon pari viikkoa sitten. Etiketti näköjään on uusittu, koska Alkon sivuilla sama pullo on vielä eri kuosissa. Valitsin hinnan ja ulkonäön perusteella 😀 Ihan kelpo nautiskeluviini tämän pastan kanssa. Hyvää viikonloppua! 🙂

   https://www.alko.fi/tuotteet/495887/La-Sastrer-a-Garnacha-2015

 • Aila sanoo:

  Eipä sitä turhaan puhuta ruuhkavuosista ? 😀

 • Minna Vuo-Cho sanoo:

  Hih, kuulostaa ihan meidän herkutteluilloilta… välillä jää jälkkäri syömättä kun…

  Mitäs luulit? Nukahdetaan.

 • sauvajyvänen sanoo:

  Ihana kirjoitus, tää on niin tätä 😉 Vaikka me aletaankin olla pikkuhiljaa jo siinä ”n. viiden vuoden jälkeisessä” ajassa. Minä jäin miettimään että miksi Xylitolia hampaanpesun jälkeen? Tällaisissa asioissa ne ajatukset vielä viipyy…

  Minä olen vähän samoilla linjoilla Aleksin kanssa, minusta 8 €/kahdelle on aika kallista jos kirjan nimi on Halparuokakirja. Niiden reseptien perusteella mitä olen netistä nähnyt, kirjan nimi saattaa olla vähän harhaanjohtava, tai sitten se on suunnattu vain tietynlaiselle kohdeyleisölle, ei sellaiselle joka kaipaa oikeasti edullisia vaikkakin hyviä ohjeita.

 • Berniece Larr sanoo:

  Absolutely composed articles, Really enjoyed looking at.

 • Hurrah! In the end I got a webpage from where I know how to genuinely take
  helpful information regarding my study and knowledge.

 • Sari sanoo:

  Kiitos hyvistä nauruista! Reseptiä pitää ehdottomasti kokeilla. 🙂

Jätä kommentti