Skip to main content
babka resepti

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ FAZER JA ASENNEMEDIA

Pullantuoksuisen kotiäidin vinkkivitonen! Kaksi kertaa vuodessa järjestettävät spektaakkelit, eli lapsiemme syntymäpäivät, lähtivät tänäkin keväänä lapasesta. Herra Simpukan 3-vuotis syntymäpäiviä edeltävät viikot Nirso oli fyysisesti ja henkisesti sidottu ohjelmanumeroiden ja ihan pienimuotoisen näytelmän suunitteluun ja toteutukseen. Se tarkoitti että juhlien tarjoilut, koristelut ja siivous olivat aikalailla vastuullani. Paikalle odotettiin taaperolaumaa vanhempineen, koko sukua ja paria koiraa. Ennakoin tulevaa hermoromahdusta ja tilasin suosiolla kotisiivouksen. Mopoautosynttäreiden teeman mukaisesti suolaisena ruokana tarjottiin rekkamiesten lihapiirakoita leipomosta kannettuna. Viime metreille kuvittelin leipovani poikani kovasti toivoman suklaakakun. Nirso on aina niin järkevä. Se kysyi mitä oikein kuvittelin, millä ajalla ja ilmoitti että se kakkuhan tilataan. Leivoin sitten pullaa. Tavallaan.

Babka eli suklaa-kanelipitko on tunnettu herkku juutalaisessa kahvipöydässä. Täytetty pullataikina halkaistaan ja kierretään. Ja nyt se vinkkivitonen. Fazerin uudella Bake-It-Easy pakastepullataikinalla babkan leipomiseen meni arviolta kaksi minuuttia. Itse voi keskittyä siihen hauskimpaan osuuteen eli koristeluun. Saa vähän niinkuin rusinat babkasta. Täytemakuja on yhteensä neljä: suklaa, kinuski- ja vaniljatäytetty voitaikinarulla  ja kanelitäytetty pullataikinarulla. Valitsemani perinteisen kanelitäytetyn pullan koristelin vihreäteejauheella eli matchalla värjätyllä kuorrutteella ja suklaarouheella.  Juhlin tein myös isomman version pyöreään vuokaan: muotoilin kaksi babkaa yhdeksi kauniiksi kranssiksi. Babkat upposivat tyytyväisiin juhlavieraisiin. Kukaan ei kysynyt mitään. En sanonut mitään 😀

 

Matcha babka resepti

1 pkt Fazer Bake-It-Easy kanelitäytetty pullataikinarulla
tummaa suklaata
1 kananmuna voiteluun

matchakuorrute
3 dl tomusokeria
1 tl matchajauhetta
1 limen mehu
(vettä)

Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä noin tunti. Halkaise taikina ja kierrä suirot toistensa ympäri. Nipistä päät yhteen. Nosta babka sopivan kokoiseksi leikatulle leivinpaperille ja nosta paperin avulla vuokaan. Voitele kananmunalla. Paista uunin alatasolla 180 asteessa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista sillä välin matchakuorrute. Sekoita kaikki aineet haarukalla hyvin sekoittaen. Matcha kannattaa lisätä siivilällä paakkuuntumisen estämiseksi.  Lisää tarvittaessa tilkka vettä kunnes kuorrute on kevyesti juoksevaa. Sitten lisää taas tomusokeria kun siitä tulee liian juoksevaa 😉 Koristele babka matchakuorrutteella ja suklaarouheella.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • Iina / MouMou sanoo:

  Noita taikinapötköjä on PAKKO kokeilla! 🙂

  • Jenni sanoo:

   Kokeile ihmeessä! Tuolta Fazerin sivuilta löytyy valmiiksi jo aika paljon ideoita mitä kaikkea niistä pötkylöistä voi tehdä eri tavoin leikkaamalla tai koristelemalla 🙂

 • Oi vitsit, en olekaan kuullut tällaisesta tuotteesta aiemmin, mutta nyt kyllä tekee mieli kokeilla!!

  • Jenni sanoo:

   Pakastealtaista pitäisi löytyä! 🙂 Omani ostin Stockmannin Herkusta, tietääkseni esim Citymarketit ainakin myy. Hauskaa koristelua! 🙂

 • JonnaRiikka sanoo:

  Hei ihan mahtava idea! Oikein alkoi hykerryttää, että tarjoan tätä lapsemme ekoilla synttäreillä ja tyypit sitten oikeasti luulee, että ihan itse tein 😀 no ehkä ne ei luule, mutta ainakin saa sellaisen kuvan, koska pullan tuoksu leijailee ympäri kämppää. Ja hei kiitos blogista! Olen seurannut sinua somessa, mutta nyt vasta lapsen synttäreitä suunnitellessa, avasin tämän blogipuolen – ja hyvältä näyttää! 🙂

Jätä kommentti