Skip to main content
tortillapizza

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ, SANTA MARIA JA ASENNEMEDIA

Mitä näet kuvassa: roskiskamaa vai herkullisen tex-mex tortillapizzan? Suomalaisilla tuntuu olevan rahaa kuin roskaa, sillä heitämme keskimäärin 23 kg ruokaa roskiin vuodessa. Suurin osa ruokahävikistä syntyy vihanneksista ja hedelmistä, etunenässä perunasta. Ruokahävikin vähentämisessä pääsee alkuun jo muutamalla niksillä. Olen kehittänyt ruokahävikin torjumiseen kolme luottoreseptiä: perinteinen hävikkipizza, munakas ja tämä nopea tortillapizza. Perunat ja muut kasvikset sujahtavat näihin herkkuihin helposti. Ruokahävikin torjumisessa tärkein ja kriittisin vaihe on kurkata sinne jääkaappiin ja keittiön laatikoihin ennen kauppaan ryntäämistä. Viikonloppuisin kun Nirson mielestä meillä ei ole *mitään* syötävää, kaivan kuivahtaneet juuston kannat, nuhistuneet vihannekset ja yrtit, edellisen päivän ruoan jämät, avatut ranskankermat…lähes mikä tahansa kelpaa tortillapizzan päälliseksi! Jotta hävikkisaarnani ei jäisi vain sanahelinäksi, otin itsekin haasteen vastaan suunnitellessani  tortillapizzaa Santa Maria tex-mex tuotteilla. Kaivoin työhuoneen kaappien perältä sen mitä löytyi eli keitettyjä perunoita, kirsikkatomaatteja, punasipulia ja juuston kannikan. Peruna sopii tortillapizzan päälle ihan älyttömän hyvin! Kaupan ostoskoriin noukin enää normaalia tortillaa paksummat ja kätevät pizza tortillat, chunky salsaa, chilimajoneesia ja tuoretta korianteria. Sopivasti tulinen chunky salsa toimitti tomaattikastikkeen virkaa. Purkin pohjat lappasin vielä lopuksi tortillapizzan päälle ettei vajaa purkki jää jääkaappiin pyörimään. Chilimajoneesin kanssa ei taida olla pilaantumisvaaraa, onko jotain mihin sitä ei voisi laittaa? 🙂

tortillapizza

tortillapizza

tortillapizza resepti

Tortillapizza

4 kpl

1 pkt / 4 kpl  Santa Maria pizza tortilloja
1 prk Santa Maria Chunky Salsaa Medium
3-4 keitettyä perunaa
1/2 punasipuli
150 g juustoraastetta

tarjoiluun
Santa Maria Chunky Salsaa Medium
kirsikkatomaatteja
korianteria
Santa Maria Chili Mayo chilimajoneesia
suolaa
pippuria

Kuumenna uuni 230 asteeseen. Esilämmitä pizzakivi tai uuninpelti. Laita pizzatortillojen päälle chunky salsaa, perunaviipaleita kuorineen ja juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Tarjoile heti kirsikkatomaattien, chilimajoneesin, chunky salsan ja tuoreen korianterin kera.

tortillapizza

Santa Maria julkaisee Facebook sivuillaan mielettömän herkullisia katuruokareseptejä superinspiroivilla kuvilla – suosittelen seuraamaan!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

 • idahhh sanoo:

  Itse olen myös tehnyt tortillapizzoja, kun niitä tortillalättyjä jää aina yli. Ihan super helppo ja nopea ruokavaihtoehto mihin uppoaa kaikki jääkapin jämät leikkeleistä tomaatinpuolikkaisiin! Joskus tehnyt tortillapizzoja lounaaksi töihin ja työkaveri sanoi että oli sellaisia kerran kokeillut kotona paremman puutteessa ja nykyään lapset eivät muuta pizzaa halua edes syödä 🙂

  • Jenni sanoo:

   Heh! Tortillapizzasta ei myöskään tule samanlaista ähkyä kun pohja on selvästi ohuempi kuin normipizzassa. Mulla jäi tästä postauksesta tortillapizzapohjia yli, joten tein vielä toisen version johon keitin muttisoosin, päälle ilmakuivakinkkua ja juustoviipaleita. Paiston jälkeen ripottelin päälle vielä kirsikkatomaatteja, buffalomozzarellaa ja basilikaa. Nami!

 • Westend Mum sanoo:

  Ruokahävikki on harmillista. Hyvä vinkki 🙂
  http://westendmum.fi

  • Jenni sanoo:

   Niin on harmillista. Itseänikin harmittaa vietävästi jos ruokaa menee roskiin, joten yritän jatkuvasti ainakin minimoida hävikin. Kotona se on helpompaa, työhuoneella välillä haastavampaa kun niitä jämiä ei tule välttämättä roudattua kotiin, jossa ne tulisi helpommin kiertoon.

Jätä kommentti