Skip to main content
 Liemessä hävikki pizza resepti
Hävikkipizza on meidän sunnuntaiperinne. Koin aikoinaan suuren hävikkiherätyksen ruokabloggaajien Hävikistä herkuksi -tempauksen ansiosta. Ruokahävikin vähentäminen on aina ajankohtainen aihe, mutta aivan erityisesti nyt Hävikkiviikolla. Tasaisin väliajoin ratsaan jääkaapin perukat. Luontoa ja rahaa säästyy. Mikä olisikaan herkullisempi tapa tehdä hävikistä herkkua kuin hävikkipizza!
Hävikkipizza saattaa olla jo tuttu Katukeittiö-kirjasta. Hävikkipizzalle ei ole olemassa tarkkaa ohjetta vaan se vaihtelee jääkaapin sisällön ja nuhistumisvaarassa olevien aineksien mukaan. Pakolliset ainekset ovat hiiva ja vehnäjauhot pizzapohjaa varten. Muut ainekset saat selville tyhjentämällä jääkaapistasi löytyvät jämät keittiön pöydälle. Pizzaan voi piilottaa lähes mitä vain!

Ideoita hävikkipizzan täytteiksi:

 • kasvikset ja juurekset
 • juustokäntyt
 • leikkeleet
 • salaatinlehdet (tarjoile salaatinlehdet valmiiden pizzojen päällä)
 • keitetyt perunat
 • perunamuusi (voit käyttää pohjaan)
 • rahkat, jogurtit, kermaviilit, tuorejuustot, hapankerma
 • oliivit, kaprikset
 • hedelmät
 • purkkiruoat: tonnikala, ananas, tomaattimurska, anjovis
 • erilaiset jauhot (käytä pohjaan)
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

Jätä kommentti