HERKULLINEN MENOVINKKI

luomumessut kevätmessut luomuruoka

KAUPALLINEN YHTEISYÖ, KEVÄTMESSUT JA ASENNEMEDIA

Ihanneminäni suosii lähiruokaa ja luomua. Ihanneminäni ostaa luomukananmunat ja onnellisten possujen lihat suoraan tuottajilta ruskeisiin paperikääreisiin käärittynä. Arkitodellisuudessa ryntään lähikauppaan nälästä sätkivä ja päätään roikottova taapero vaunuissa ilman ostoslistaa tai ylipäänsä ideaa mitä tänään syötäisiin. Sain hiljattain ahaa-elämyksen ja ymmärsin mistä ero ihanneruokafilosofiani ja todellisuuden välillä tulee. Tahtotilasta se ei ole kiinni; olen valmis maksamaan enemmän laadukkaasta, puhtaasta ja kotimaisesta luomu- ja lähiruoasta.

Suurin kompastuskiveni on ruoan hankintaketju. Ketjuliikkeen valikoimista on vaikea koota unelmieni ostoskoria vaikka kuinka pyrkisin suosimaan luomua ja suomalaisia tuotteita. Haluaisin nähdä tavallisissa kaupoissa enemmän suomalaisten pientuottajien tuotteita, vielä enemmän kotimaisia tuotteita, enemmän luomuvaihtoehtoja ja sadonkorjuun aikaan lähestulkoon ainoastaan kotimaisia tuotteita isosti esille nostettuna. Arkihulinoissa ei myöskään ole realistista mahdollisuutta juosta keskustan pienissä kivijalkamyymälöissä. Poikkeuksen keskustan liikkeistä tekee Stockmannin Herkku, jossa on kohtuullisen hyvä valikoima luomu- ja lähiruokaa ja toisaalta sieltä saa samalla kaiken muun tarpeellisen. Hakaniemen hallissa asioin aina kun mahdollista, mutta arkisin sekin on täysi mahdottomuus. Omassa lähiössäni Haagasssa on vastikään perustettu Reko lähiruokarinki, jonka kautta voi tilata tuotteita suoraan pientuottajilta. Rekon kautta voisin ostaa esimerkiksi pakkaseen luomulihat, luomujauhoja, luomukananmunat ja sadonkorjuun aikaan kasvikset. Lähikaupasta tai nettiruokakaupasta sitten ne päivittäiset maidot. Kuulostaako hyvältä suunnitelmalta?

luomumessut kevätmessut luomuruoka
Suomalaisten lähi- ja luomu pientuottajien tuotteisiin pääsee tutustumaan ja maistelemaan nyt keväällä Lähiruoka ja Luomu-messuilla 6-9.4. Messuilla voi maistella uutuuksia, seurata kokkausnäytöksiä ja löytää ruokapöytään herkkuja, joita ei joka kaupoista saa. Itseäni kiinnostavat mm. talvisin pipoja tehtailevan Myssyfarmin kylmäpuristettu luomurypsiöljy ja luomu hernerouhe, Lapin kaamoslihan villisika ja muut riistatuotteet ja messuilla ilmaisia maistiaisia tarjoileva Forsman tee. Messuilla jaetaan myös Vuoden lähiruokateko –palkinto.  Ruokavisa-kilpailussa yläasteikäiset ottavat toisistaan mittaa ruoanvalmistuksessa. Teini-ikäinen minä olisi voinut loistaa kilpailussa ainakin köksäntunnin teeleivillä! 😀 Kauppaketjukin pääsee yllättämään:  virikehäkkikanojen munista luopunut ja vapaan kanan sekä luomumuniin siirtynyt Lidl löytyy myös messuilta. Lidlin ständillä häärää Suomen herttaisin kokki Sara La Fountain joka jakaa luomuruokavinkkejä.

luomumessut kevätmessut luomuruoka

 

Herkullinen alekoodi!

Lähiruoka ja Luomu-messut järjestetään Kevätmessujen yhteydessä, joten samalla lipulla viherpeukalot voivat fiilata Kevätpuutarha, mökkeilijät OmaMökki ja sisustajat Oma Koti ja Sisusta!-messuja. Ale-koodillani LKEVÄT saat lipun nyt 5 euroa edullisemmin verkkokaupasta 🙂

Lippuarvonta @liemessa

Instagramissa @liemessa arvotaan lippuja Kevätmessuille! Kaikkien @liemessa Lähiruoka ja Luomu-messu kuvaan  kommentoineiden kesken arvotaan 3 kahden lipun pakettia. Tägää instagramkuvan kommenttiin kenen kanssa lähtisit mieluiten herkuttelemaan Lähiruoka- ja Luomu messuille. Osallistumisaikaa Instagram-kilpailuun on ma 3.4 asti. Onnea arvontaan! 🙂

luomumessut kevätmessut luomuruoka

Lisätietoja tapahtumasta ja ohjelmasta:

 Kevätmessut.fi
Kevätmessut Facebook sivut
Lähiruoka ja Luomu messut Facebooksivut

Kuvat: Saara
Kuvankäsittely by me

9 kommenttia

 1. Siiri / Pilkettä 02.04.2017

  Enpä tiennytkään tuosta Lidlin uudistuksesta, iso peukku!

  Vastaa
  • Jenni liemessä 02.04.2017

   Isojen toimijoiden linjauksilla on kuitenkin iso vaikutus. Myös asenteisiin 🙂

   Vastaa
 2. Pirjo Salonen 03.04.2017

  ei pääse arvontaan kun ei ole instrakamia

  Vastaa
  • Jenni 04.04.2017

   No harmi. Suosittelen instagramiin liittymistä, etenkin jos ruokakuvat viehättävät 🙂 Liemessä-tilini löytyy @liemessa. Tällä kertaa valitettavasti arvonta oli vain Instagramissa.

   Vastaa
 3. Anna 05.04.2017

  Ihanat kuvat ja mainio teema, kiitos!

  Vastaa
  • Jenni 06.04.2017

   Kiitos piristävästä kommentista 🙂 Aurinkoa päiviisi!

   Vastaa
 4. Kirsi Äkräs 06.04.2017

  Kevätmessujen koodi ei kelvannut verkkokaupassa. Sain ilmoituksen: “Alennuskoodi ei ole voimassa”.

  Vastaa
  • Jenni 06.04.2017

   Voi ei! Kokeilin itsekin ja ei toimi. Pahoittelut, selvitän mikä vikana!

   Vastaa
  • Jenni liemessä 07.04.2017

   Nyt pitäisi koodi toimia!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *