Skip to main content

aasialainen nuudelisalaatti

Viime vuonna käräytin What’s Cooking Helsinki ruokatapahtuman näytöskeittiössä kalakastikkeet pohjaan. Koko halli kärtsäsi ja ei ollut epäilystäkään kuka oli ottanut lavan haltuun. Onneksi Suusta suuhun-blogin Alisan suuhun sulava thaimaalainen mango sticky rice sai katsojien suupielet kääntymään ylöspäin. En edelleenkään luottaisi pelkästään omiin kokkaustaitoihin, joten tänäkin vuonna astun Kikkoman näytöskeittiöön kaverin kera.  Tarkoitus on kokata Viimeistä Murua Myöten Saaran kanssa aasialainen riisinuudelisalaatti ja näytämme miten paistat täydellisen rapeaa ja herkullista tofua. Showtime on tulevana lauantaina 8.4 klo 14 What’s Cooking Helsinki -ruokatapahtumassa Teurastamolla.  Tapahtumaan on vapaa pääsy ja paikalla on liuta ruokabloggaajia veitset teroitettuna. Tule moikkaamaan ja maistamaan jos uskallat!

aasialainen nuudelisalaatti

Aasialainen nuudelisalaatti on niin täydellisen raikas ja maukas. Ainesosaluettelo näyttää pitkältä kuin riisinuudeli, mutta käytännössä kaikki ainekset vain sekoitetaan sekaisin. Nuudelisalaatti ei välttämättä kaipaa enää mitään oheiskrääsää, mutta voit halutessasi paistaa sen oheen esimerkiksi kanaa, lohta tai tofua.  Nämä nuudelisalaattikuvat ovat tämän viikon Loton #lauantaireseptit videoiden kuvauksista. Viime syksystä asti olen tuottanut Lotolle lauantaireseptejä, jotka julkaistaan Loton Facebook sivuilla joka perjantai. Jos siis kaipaat ajankohtaisia viikonlopun reseptivinkkejä, niin kannattaa ottaa tuo Loton Facebook seurantaan 🙂

Aasialainen nuudelisalaatti

100 g vermicelli riisinuudeleita
2 raastettua porkkanaa
1 kurkku
1 kevätsipuli
Tuoretta korianteria
Tuoretta minttua


salaattikastike

2 rkl Kikkoman luomusoijakastiketta
2 limen mehu ja kuori hienoksi raastettuna
1 valkosipuli hienonnettuna
3 cm pala hienoksi raastettua inkivääriä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl seesamiöljyä
2 tl ruokosokeria
1 hienonnettu punainen chili

lisäksi
1 dl rouhittuja suolapähkinöitä

Valmista salaattikastike sekoittamalla kaikki ainekset. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kurkun voit leikata ohuiksi tikuiksi tai tehdä suiroja julianneleikkurilla. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele riisinuudelit kylmällä vedellä ja valuta vesi pois. Lisää salaattikastike salaattiainesten joukkoon ja sekoita huolellisesti. Viimeistele suolapähkinöillä ja tarjoile rapeaksi paistetun tofun kera.

Marinoitu ja paistettu tofu

2 pkt marinoitua/maustamatonta tofua
1 punainen chili
3 valkosipulinkynttä
2 rkl raastettua inkiväärtä
4 rkl soijakastiketta
4 rkl fariinisokeria
2 rkl riisiviinietikkaa
seesamöljyä

Esivalmistele tofu: Leikkaa tofu kuutioiksi. Painele palasia kahden talouspaperin välissä kuiviksi. Jätä palaset kahden talouspaperipalan väliin kuivumaan ja lisää päälle vielä paino, jotta tofusta irtoaa mahdollisimman paljon nestettä.

Pilko chili ja valkosipulinkynnet hienoksi. Raasta inkivääri. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kuumenna paistinpannu. Lisää tofupalat kuivalle kuumalle pannulle ja anna ruskistua samalla pyöritellen pannua. Lisää lopuksi seesamöljy ja anna tofun ruskitus lisää. Lisää sitten marinadi pannulla ja pyörittele, kunnes tofu on kauttaaltaan sen peitossa.

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day –  nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

7 Kommenttia

 • Jenni sanoo:

  Kaikki nuudelisalaatit (ja nuudeliasiat ylipäätään) maistuu kivasti! Mut suolapähkinät lisänä kuulostaa loistokkaalta idealta! Pitää siis kokeilla (viimeistään huomenna)
  Tuunkin siis teroittelemaan veitsiäni heti eturiviin ja katsotaan miten käy 😉

  • Jenni sanoo:

   Heippa! Oli mukava törmätä! Nuudelisalaatti onnistui loistokkaasti demokeittiössä, kärähtäneissä tofuissa oli toivomisen varaa 😀

 • Hanna sanoo:

  Ihana resepti, kiitos! Tällainen makumaailma sopii jotenkin niin kivasti keväiseen fiilikseen.

  • Jenni sanoo:

   Niin sopii! Tein tänään tapahtumasta ylijääneestä satsista meille iltaruoan paistamalla kylkeen ahvenfileitä. Tosi raikas niinkin!

 • utelias sanoo:

  Kuinka monelle henkilölle tämä resepti on?

 • Eeva sanoo:

  Siis yksi kokonainen valkosipuli???

Jätä kommentti