Skip to main content

homejuustosimpukat

Äitienpäiväviikonloppu meni kokaten, syöden ja kuvaten. Jotta voisi kokata, syödä ja kuvata töissä koko tulevan viikon. Vietimme viikonlopun perheystäviemme luona Hangossa tunnelmallisessa puutalossa. Näin joka puolella vain uusia kuvausalustoja – ja taustoja. Erota siinä sitten vapaa-aika ja työt! Viikonlopun menu oli grilliruokavoittoinen, mutta yhtenä päivänä valmistimme lounaaksi kolme kiloa sinisimpukoita. Sinisimpukat löytyivät menomatkalla hieman yllättäen ihan Lohjan Citymarketista. Kolmesta eri padasta homejuustosimpukat olivat maultaan onnistuneimmat. Johtuuko sitten siitä että homejuusto kätevästi peittää simpukoiden todellisen maun alleen. Imeytin tuoreeseen leipään saavillisen valkoviini-homejuustolientä ja huuhtelin simpukat alas lahjasampanjalla. Could be worse.

homejuustosimpukat

Homejuustosimpukat

 

4 hlö

1 kg sinisimpukoita
100 g voita
2 rkl öljyä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1/2 pulloa valkoviiniä
100 g vahvaa homejuusto murustettuna
tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria

Elävien simpukoiden käsittely

Tarkista että kaikki simpukat ovat kiinni tai sulkeutuvat kopauttaessa niitä. Jos ei, niin heitä sellaiset pois. Pese ja harjaa simpukat juoksevan veden alla. Sinisimpukoista täytyy myös poistaa ’parta’. Rapsuta sinisimpukoiden parta pois veitsellä juuri ennen valmistamista. Keitettäessä simpukoiden tulisi avautua, joten kiinni jääneet simpukat täytyy myös heittää pois ennen tarjoilua.

Simpukoiden valmistus

Kuumenna voi kattilassa ja kuullota voissa hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää viini ja osa hienonnetusta timjamista. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää simpukat. Peitä kattila tiiviillä kannella ja anna simpukoiden kypsyä kuumassa viinihöyryssä 5-6 minuuttia kunnes ne aukeavat. Ravista kattilaa välillä. Varmista, että liemi kiehuu koko ajan. Ylikypsentäminen tekee simpukoista sitkeitä. Kun simpukat ovat valmiita, murustele sinisimpukoiden päälle homejuusto ja tuore timjami.  Pidä homejuustosimpukat kannen alla tarjoiluun asti.

Nosta simpukat kattilasta syville lautasille. Poista simpukat jotka eivät ole avautuneet. Kaada lientä simpukoiden päälle. Tarjoile vaalean leivän kera.

homejuustosimpukat homejuustosimpukat

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

6 Kommenttia

 • Mä rakastan simpukoita! Mutta miten ihana keittiö! Ja mikä puuhella <3 Ooh!

  • Jenni sanoo:

   Tämä oli toinen talon keittiöistä 1920-luvulla rakennetussa osassa. Keittiöremontti alkaa olla valmis ja tästä on tulossa talon pääkeittiö. Todella kaunis ja ihana tunnelma! Puuhellaa ei nyt käytetty, mutta ymmärtääkseni se on ihan toiminnassa. Oon vaan käyttänyt sitä kuvausalustana 😀

 • Peggy sanoo:

  Mua niin nauratti, kun luin tekstin alkua. Itselläni on alkanut käydä ihan sama mielessä, kun käyn jollakin kylässä. Joskus jo toivon, että takataskussa olisi valmis annos valmiina 😀

  Homejuustosimpukat kuulostavat herkkujen herkulta. Molemmista pidän, mutta koskaan ei ole tullut mieleen yhdistää niitä! Mukavaa viikkoa <3

 • Sinihomejuusto on akilleen kantapääni. Neuvottelut makuhermojen kanssa eivät ole tuottaneet tulosta, yritetty on, vähintään kerran vuodessa. Niinpä hehkutuksesta huolimatta en taida uskaltaa kokeilla vaan kokkaan simpukkani tulevaisuudessakin perusvalkoviiniliemessä. Simpukat ovat vaivihkaa hiipineet ruokasuosikkilistani kymmenen kärkeen. Enää en ahdistu edes rapinasta, joka kattilasta kantautuu, vaan kylmähermoisesti jätän henkiinjäämistaistelun huomiotta.

 • Mari sanoo:

  Vitsit, kun jaksaisi laittaa simpukoita useammin. Tykkään niin paljon niistä. Wernerissä on herkkua kanssa feta-tomaattikastikkeessa uivat sinisimpukat.

 • Annaleena sanoo:

  Oi miten täydellinen ohje viileään kevätiltaan eikä olisi haitaksi jos homejuustoa menisi vahingossa reilumminkin! Aurinkoista viikonloppua! ☀

Jätä kommentti