Skip to main content
lisukkeet grilliruoalle resepti

Kaupallinen yhteistyö, Neito ja Asennemedia

Ulkona pärjää jo hetkittäin ilman toppatakkia, joten korkkasimme grillikauden avatuksi ystäviemme luona Hangossa. Koko viikonlopun menu oli grilliruokavoittoinen lukuunottamatta homejuustosimpukoita. Perheystävien isä, innokas kotikokki,  ideoi etukäteen grillattavaa: porsaankylkeä, ribsejä, lampaan kareita, kokonainen kana, lampaan potkaa, naudan kieltä, ankkaa, tulisia kanansiipiä ja kania. Kuulosti erittäin lupaavalta ja *mm* miehiseltä. Lupauduin miettimään lisukkeet grilliruoalle = jotain kasviksia. Roudasin mukanani Hankoon neljä pulloa rypsiöljypohjaisia Neito makuöljyjä: sitruuna, valkosipuli, chili ja uutuus mansikka. Ounastelin että kolme päiväiset grilliruokabakkanaalit ja lisukkeet grilliruoalle olisivat erittäin otollista maaperää makuöljyjen testaamiseen. Tulinen kaali coleslaw salaatti, inkiväärimaissit, fenkoli-perunasalaatti ja mansikkasalsa raikastivat täydellisesti lihaisan grillimenun.

lisukkeet grilliruoalle resepti

Viikonlopun paras grilliruoka-lisuke makupari oli ehdottomasti mausteiset ribsit ja tulinen, mutta raikas kaali coleslaw salaatti varhaiskaalista ja porkkanasta.  En vaan pystynyt lopettamaan ribsien ja salaatin syömistä ennen kuin pohja näkyi. Kaali coleslaw tulee löytymään meidän kesäpöydästä vielä monesti! Soijalla, timjamillla, neilikalla ja aniksella maustettuja ribsejä haudutetaan 150 asteisessa uunissa noin 4 tuntia. Rapea pinta otetaan grillistä. Neito chiliöjyllä ja neljällä pienellä chilillä maustettu kaali coleslaw oli sopivasti ärtsy. Itse Neito chiliöljy ei ollut omaan suuhun kovinkaan tulista, joten kaali coleslaw salaatin tulisuutta voi säätää extra chileillä.

lisukkeet grilliruoalle resepti

Tulinen kaali coleslaw

1 varhaiskaali
2 porkkanaa
0,5 dl paahdettuja seesaminsiemeniä

kastike
3 rkl Neito chili puristettua rypsiöljyä
3 rkl seesamöljyä
2 rkl soijaa
4 pientä punaista chiliä tai maun mukaan pienittynä
1 rkl sokeria
3 cm inkivääriä raasteena
1 limen mehu
suolaa
pippuria

Suikaloi varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Sekoita coleslaw salaatinkastike. Sekoita kastike salaatin joukkoon.

lisukkeet grilliruoalle resepti

lisukkeet grilliruoalle resepti

Helpoin kuvittelemani grilliruoan lisuke on pikamarinoidut grillatut kasvikset. Sitruunainen inkiväärimarinadi käynee lähes mille tahansa kasvikselle, jotka valmistuvat kätevästi samaan aikaan muun grilliruoan kanssa grillissä.

 

Inkiväärimaissit

esikypsennettyjä maisseja
kesäkurpitsaa

marinadi
Neito sitruuna puristettua rypsiöljyä
raastettua inkivääriä
suolaa
pippuria

Sekoita marinadi. Valele maissit ja kesäkurpitsa marinadilla ja grillaa.

lisukkeet grilliruoalle resepti

Olen haaveillut koko kevään kesäisestä öljypohjaisesta fenkoli-perunasalaatista. Uudet perunat ovat tietysti vielä italialaisia, mutta en voinut vastustaa kiusausta. Perunasalaatin raikastaa fenkoli, avomaankurkku, tilli ja sitruunainen öljypohjainen salaatinkastike. Neito mansikkaöljyä lorautin aamupuuroni lisäksi mansikkasalsaan. Nautimme Suomen suvesta pipot päässä, mutta tämä kattaus tuntui jo lupaukselta kesästä.

Fenkoli-perunasalaatti

1 kg uusia perunoita
1 fenkoli
2 avomaakurkkua
nippu tuoretta tilliä

kastike
0,5 dl Neito sitruuna puristettua rypsiöljyä
1 ison sitruunan mehu
2 korkillista valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
suolaa
pippuria

Pese ja keitä perunat. Anna perunoiden jäähtyä.
Siivuta fenkoli ohuelti. Kuutioi avomaakurkut. Silppua tilli.
Sekoita kastike ja yhdistä salaatin joukkoon. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa.

Mansikkasalsa

4 kuutioitua tomaattia
rasiallinen mansikoita
1 silputtu punasipuli
2 valkosipulinkynttä pienittynä
1 pienitty punainen chili
puska korianteria hakkeloituna
0,5 dl Neito mansikka puristettua rypsiöljyä
1 limen mehu ja kuori raastettuna
suolaa
pippuria

Sekoita kaikki ainekset ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa.

lisukkeet grilliruoalle resepti

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Ihanan tunnelma näissä kuvissa! Täälläkin odotellaan jo innolla kelien lämpenemistä, niin pääisisi kunnolla grillaamaan. Vaikka onnistuuhan se toki pipokin päässä 😉 Tuota mansikkasalsaa täytyy testata!

    • Yhtenä iltana jopa syötiin urhoollisesti ulkona 😀 Eikö nyt viikonlopuksi ole luvattu lämpenevää, joten pääsenet pian grillaushommiin 🙂

Jätä kommentti