Skip to main content
avokadojuustokakku avokado kakku resepti

Kaupallinen yhteistyö, Vaasan ja Asennemedia

Kakkutehtaani suoltaa kakkua toisen perään. Tänään on vuotuinen Suomenlinnan kesäspektaakkeli eli juhlimme Minin syntymäpäiviä. Makeaan pöytään nousee Minin kaiholla muistelema ja kovasti toivottu mansikkajuustokakku raparperi-twistillä kaksin kappalein, merellinen voileipäkakku ja lettubuffa. Kokemuksesta Suomenlinnaan matkaavilla juhlavierailla on arvatenkin huutava nälkä jo heti lautan karahtaessa rantaan. Tästä syystä olen aina Suokin kesäjuhlissa panostanut myös suolaiseen puoleen. Suolainen avokadojuustokakku ei tule yhtään häviämään makeille kanssasisarilleen näyttävyydessä. Pohjaan murustin pussillisen seesami & merisuola Ruisnachoja ja hyydytetyn avokadomoussen koristelin muutamalla limeviipaleella, ruisnachoilla, Suomenlinnassa valtoimenaan kasvavilla kamomillan kukilla ja ruisnachomuruilla. Avokadojuustokakku ja kesäinen kattaus viimeistellään syreeninkukilla.

avokadojuustokakku avokado kakku resepti

Kuukausi sitten sain päähänpiston, että tänä vuonna teen kaikki kakut itse.  Pääsin lopulta itseaiheutetusta pinteestä kehittelemällä mahdollisimman helppoja kakkureseptejä. Laiskuus on mitä parhain uusien ja mutkattomien reseptien lähde! Olen erityisen tykästynyt juustokakkuihin, koska niitä on vaikea mokata. Tekee jonkun hyvänmakuisen mössön, liottaa sekana pari liivatetta, koristelee nätisti ja so siinä. Voi keskittyä juhlavieraiden ylistävien kommenttien vastaanottamiseen. Olen hillonnut avokadokakkua nyt pari päivää pakkasessa. Muutama tunti ennen vieraiden saapumista nostan kakun pöytään ja freesaan koristeet. Avokadojuustokakku sopii loistavasti tarjottavaksi kaikenlaisissa kesäjuhlissa, vaikka nyt juhannusta silmällä pitäen.

avokadokakku avokado kakku resepti

Avokadokakun seuraksi koversin vesimelonisalsaa, joka tarjoillaan kaikkien Ruisnacho varianttien kera: tomaatti & rosmariini, valkosipuli & yrtit, paadetut siemenet ja oma suosikki sekä avokadokakustakin löytyvät seesami & merisuola. H-hetken lähestyessä en edes uskalla avata tursuavaa jääkaappia ja tarjoiluastiat ovat finaalissa. Niinpä koversin vesimeloneista hauskat tarjoilukipot!

avokadokakku avokado kakku resepti

Avokadojuustokakku resepti

Pohjaan:
1 pussi Ruisnachoja seesami & merisuola
100 g voita

Täytteeseen:
500 g turkkilaista jogurttia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 avokadoa
3 limen mehu ja yhden kuori raastettuna
5 kpl liivatelehtiä

Koristeluun:
1 lime
Ruisnachoja ja ruisnachomurua
Myrkyttömiä kukkia

Hienonna ruisnachot tehosekoittimella tai kaulimella muovipussin sisällä. Sekoita ruisnachomurun joukkoon sulatettu voi. Painele ruisnachomuru irtopohjavuoan pohjalle ja laita hetkeksi pakkaseen.

Valmista sillä välin täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna limen mehu kattilassa. Liota liivatteet kuumana limemehuun ja anna jäähtyä. Sekoita muut aineet sauvasekoittimella. Lisää limenmehu avokadomousseen ohuena nauhana sauvasekoittimella sekoittaen. Kaada avokadomousse vuokaan, tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli. Kakun irtoamista voi hieman avittaa vetämällä varovasti veitsellä kakun reunoja irti vuoasta. Koristele juuri ennen tarjoilua.

Pakastin oman avokadojuustokakkuni ilman koristeita muutaman päivän ajan ja otin kakun sulamaan juhlapäivänä. Kakun pinnan ulkonäkö kärsii hieman pakastamisesta, mutta yksikin valmis kakku pakkasessa helpotti juhlapäivän järjestelyitä.

avokadokakku avokado kakku resepti

Vesimelonisalsa resepti

pieni vesimeloni
punainen chili
puska tuoretta korianteria
1 limen mehu
1/2 punasipuli
suolaa
pippuria

Koverra vesimeloni veitsen ja ruokalusikan avulla. Kuutioi vesimeloni. Pieni chili ja punasipuli. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki ainekset ja tarjoile koverretusta vesimelonin puolikkaasta.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • Sari sanoo:

  Olipa hauska sattuma, kun ajattelin juuri tänään, että teen avokadojuustokakun ja mietin, että mitä käytän pohjaan. No tässähän se tulikin heti vastaan hyvä vinkki 🙂

  • Jenni sanoo:

   Teetkö kakkua juhannukseksi? Tällä reseptillä avokadokakku on aika mieto, joten tuo miedosti tulinen vesimelonisalsa sopii siihen täydellisesti kaveriksi. Ruisnachot toimii hyvin pohjassa. Ihanaa juhannusta Sari ja perhe 🙂

   • Sari sanoo:

    Se oli tarkoitus 🙂 Kiitos vinkistä, tuo vesimelonisalsa kuulostaa hyvältä. Ajattelin savustaa lohta seuraksi ja luulen, että ne kaikki toimii hyvin yhteen.
    Kiitos, samoin sinne <3

 • Junnila sanoo:

  Hauska yhdistelmä! Täytyykin koettaa, kerran avokadot ja juustokakut ovat kaksi suurinta herkkuani!
  https://byveera.blogspot.fi/2017/06/from-porto-to-pinhao-by-boat.html

Jätä kommentti