Skip to main content
lohihampurilainen resepti

Kaupallinen yhteistyö Valio ja Asennemedia

Tervetuloa Jennin keeesäkeittiöön! Suomenlinnan kesäkeittiön avajaisissa valmistui freesit ja ah-niin-kesäiset lohiburgerit, avokadosalsa ja korianteri-lime kermaviili. ”Täydellinen kesäruoka” on kulunut fraasi, mutta miten näitä paremmin kuvailisi. Kato sitä! Kyllä näillä kesän tai kaksi ihminen elää. Chilillä,  limellä ja silkkisen pehmeällä Valion uudella Luomu kermaviilillä maustettu lohipihvi grillautui huolettomasti miedolla lämmöllä grillausfolion päällä. Sama makumaailma ja raaka-aineet toistuivat  avokadosalsassa ja korianteri-lime kermaviilissä, jolloin kauppalista jäi kätevän kompaktiksi.

lohihampurilainen grillissä

Kuinka kauan kestää että ihminen unohtaa omistavansa grillin? Vuosi, nyt se on testattu. Ei tällä verkkokellaristamme löytyneellä taskukokoisella grillillä Suomenlinnan naapuruston varustelukilpaa voiteta, mutta ajaa asiansa. Lohipihvi tykkää muutenkin miedosta lämmössä ja sen voi jättää sisältä jopa raa’aksi. Sen lisäksi että kesäruoan pitää olla törkeän hyvää, sen pitää olla huoletonta. Lohihampurilaiset syntyvät lopulta aika pienellä vaivalla. Valmistelin kaiken keittiössä etukäteen, jolloin ulkohommiksi jäi ainoastaan sämpylöiden paahtaminen ja lohipihvien grillaaminen. Lohipihvitaikina odotti jääkaapissa h-hetkeen asti ja taputtelin pihvit suoraan grillausfolion päälle. Kesäkeittiöni ominaispiirre on myös rento kattaus; söimme lohiampurilaiset suoraan suihimme leikkuulaudan päältä. Lapset kirmasivat pihalla, roikkuivat pää ylösalaisin mattotelineessä ja kävivät välillä haukkaamassa lohihampurilaisestaan palasen. Ei kesällä jaksa stressata.

lohihampurilainen aasialaisittain

No niin, ehkä jo haistat nenääsi kiusoittelevan grilliruoan tuoksun? Käryn. Palaneen käryn! Kesäkeittiön avajaiset on aina vähän harjoittelua ja spelttisämpylöihin tuli vienosti liikaa grillin makua. Saarella kun ei noin vaan kipaista Punavuoren lähiantonetantoniin shoppailemaan uusia sämpylöitä niin mentiin sillä mitä grillistä saatiin nousemaan ja rapsuteltiin pahimmat mustumat veitsellä. Harjoitukset jatkuvat, mutta lohihampurilainen aasialaisittain oli supermaukas grillikauden aloitus.

lohihampurilainen grillissä

lohihampurilainen resepti

Lohihampurilainen resepti

Lohihampurilaispihvit

600 g nahaton lohifilee
1 kananmuna
1/2 prk Valio Luomu kermaviiliä
1 limen mehu
1/2 dl korppujauhoja
1 punainen chili
1/2 punasipuli
Suolaa
Pippuria

Lisäksi:
grillausfolio

Kuutioi lohi. Sekoita joukkoon kananmuna, Valio Luomu kermaviili ja limen mehu. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää loput aineet. Taputtele lohitaikina pihveiksi. Sivele grillausfolion päälle hieman rypsiöljyä. Grillaa miedolla keskilämmöllä lohipihvit molemmin puolin yhteensä noin 5 minuuttia. Jätä lohipihvit mieluummin vähän raaoiksi kuin liian kypsiksi.

Avokadosalsa

3 avokadoa
1 puska korianteria silputtuna
1 limenmehu ja kuori raastettuna
1/2 prk Valio Luomu kermaviiliä
1 punainen chili pienittynä

Kuori avokadot, poista kivi ja kuutioi avokadot. Puristaa avokadojen päälle heti hieman limemehua etteivät ne tummuisi. Sekoita muut aineet joukkoon.

Korianteri-limekermaviili

1 prk Valio Luomu kermaviiliä
nippu korianteria silputtuna
1/2 limen mehu
Suolaa
pippuria
1 valkosipulin kynsi pienittynä

Sekoita kaikki ainekset ja anna kermaviilin maustua hetki jääkaapissa.

Lisäksi

4 paahdettua sämpylää
tuoretta korianteria

lohihampurilainen aasialaisittain

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

 • Mirka Majamäki sanoo:

  Lohipihvi ja salsa kiinnostavat, mutta itse tarjoilisin mieluummin tanskalaiseen malliin ihan vain ohuen tumman leivän, esim. revityn, päällä syötäväksi veitsellä ja haarukalla. Myös grillausfolio on ehkä terveysriski, alumiini on kovasti haihtuvaistta. Tietysti jos täm oli ainoa grilliateriasi vuodessa…

  • Jenni sanoo:

   Taisinkin jo vastata facebookin puolella, toivottavasti huomasit. Mutta siis tämä tanskalainenkin malli kuulostaa oikein hyvältä, olen tumman leivän ylin ystävä 🙂 Joskus silti kaipaa vaihtelua ja omaan suuhun hampurilainen pehmeällä sämpyllä maistuu oikein hyvältä. Tällä kertaa spelttisämpylällä. Suurimman osan ajasta suosin kokojyvää ja ruista, mutta toisaalta en ole mitenkään ehdoton valintojeni suhteen. Hyvä huomio tämä alumiini. Ostin vartavasten grillaukseen tarkoitetun folioalustan, mutta voi olla että siitä irtoaa alumiinia siinä missä tavallisesta foliostakin. Onhan näitä hyvä miettiä. Grillataan tosiaan aika harvoin, yhden käden sormilla laskettavissa vuositasolla. Aurinkoista kesää sinulle Mirka ja kiitos kun kommentoit!

 • Hanna sanoo:

  Hei kuulostaapa tosi hyvältä! ?googlailin ja ideoin lohi-purilaista, ja ekaks tuli vastaan aika masentavia jenkkireseptejä. Mutta tää on täydellinen! Jess! Harmi että olen nyt kaukana kaupoista ja jääkaapissa ei ole kermaviiliä mutta, laitan to-do-listalle kesäksi! ?

Jätä kommentti