Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Vaasan Leipomot & AsennemediaLeipä I Voileipä I Kaura I Tattari I Aamupala I Brunssi I Välipala I Illanistujaiset I Tarjottavaa I Resepti I Ohje I Suppilovahvero I Sieni I Viikuna I Omena I Tahini I Kaneli I Juusto I dream toast I Food photography I Food styling I Ruokakuvaus I Ruokablogi

Terveellisten unelmaruokien kuningatttaren Vaneljan ja Vaasan Leipomoiden leipäworkshopista inspiroituneena vein iltapalavoikkarini nextille levelille: kanelitahinia ja omenaa, vuohenjuustoa ja viikunaa sekä metsäsieniä.  Yes Yes Yes-ravintolassa järjestetyssä workshopissa Vaneljan Virpi oli koonnut pitkän baaritiskin täydeltä erilaisia täytteitä. Kinkku ei osunut ainakaan heti silmään, levite oli vaaleanpunaista, leipä ilman vehnää leivottua Vaasan Kaura-tattarileipää  ja tutut kurkkusiivutkin oli leikattu perhosen muotoon. Ei auttanut muu kuin katsoa leipää ihan uusin silmin. Miten hauskaa!

Leipä I Voileipä I Kaura I Tattari I Aamupala I Brunssi I Välipala I Illanistujaiset I Tarjottavaa I Resepti I Ohje I Suppilovahvero I Sieni I Viikuna I Omena I Tahini I Kaneli I Juusto I dream toast I Food photography I Food styling I Ruokakuvaus I Ruokablogi

Vehnätön arki

90 % leivänkulutuksestani koostuu ruisleivästä. Toki välillä juhlan kunniaksi tulee syötyä vehnäleipää, mutta olen karsinut valkoisia viljoja arkiruokavaliostani. Viikonloppuisin noudattamani pizzaruokavalio ja satunnaiset leivonnaiset pitävät kyllä huolen riittävästä vehnän saannista, hah! Taustalla ei ole sen suurempaa ryppyotsaista ideologiaa, vaan yksinkertaisesti voin paremmin karsimalla valkoisia viljoja. Unelmaleivät on tehty Vaasan uutuusleivästä; ilman vehnää leivotusta Kaura-tattarileivästä. Kauraa, tattaria ja hirssiä sisältävä leipä on periaatteessa luonnollisesti gluteeniton, mutta koska samalla tuotantolinjalla käsitellään vehnää, niin sitä ei voida sanoa täysin vehnättömäksi. Tämä on tärkeä tieto tietysti esimerkiksi keliaakikolle, joka ei voi altistua vehnälle lainkaan. Me muut jotka haluamme vältellä vehnää, tai vain yksinkertaisesti herkutella näillä ihanan pehmoisilla ja maukkailla leivillä, niin tää ois meille.

Leipä I Voileipä I Kaura I Tattari I Aamupala I Brunssi I Välipala I Illanistujaiset I Tarjottavaa I Resepti I Ohje I Suppilovahvero I Sieni I Viikuna I Omena I Tahini I Kaneli I Juusto I dream toast I Food photography I Food styling I Ruokakuvaus I Ruokablogi

Tässä kolme unelmaleipäreseptiä, joilla voi herkutella mihin aikaan päivästä tahansa. Mielestäni voikkareistani tuli niin salonkikelpoisia, että näitä kehtaisi tarjota aivan hyvin vaikka illanistujaisissa. Ja kun oikein innostun, niin kuvittelen jo juhliin leipäbuffan, josta jokainen voisi koostaa oman unelmaleivän. Toivottavasti leipähurahduksestani ja unelmaleivistä on inspiraatiota sinullekin!

Kanelitahini + omena unelmaleipä

Kanelitahini:
3 rkl tahinia
1 rkl hunajaa
3 rkl vettä
1/2 tl kanelia
ripaus suolaa

omenaa
tuoretta timjamia
Vaasan Kaura-tattarileipää

Sekoita voimakkaasti haarukalla kaikki kanelitahinin ainekset sekaisin. Lisää tarvittaessa vettä.  Laita leivälle kanelitahinia, omenasiivuja ja tuoretta timjamia.

Leipä I Voileipä I Kaura I Tattari I Aamupala I Brunssi I Välipala I Illanistujaiset I Tarjottavaa I Resepti I Ohje I Suppilovahvero I Sieni I Viikuna I Omena I Tahini I Kaneli I Juusto I dream toast I Food photography I Food styling I Ruokakuvaus I Ruokablogi

Metsäsieni unelmaleipä

suppilovahveroita tai kantarellaja
nokare voita
ripaus suolaa
tuorejuustoa
tuoretta rosmariinia
pippuria
Vaasan Kaura-tattarileipää

Paista sieniä kuumalla pannulla nokareessa voita kunnes enin neste on haihtunut sienistä. Mausta ripauksella suolaa. Laita leivälle tuorejuustoa, paistetut sienet ja tuoretta rosmariinia. Rouhi päälle pippuria.

Leipä I Voileipä I Kaura I Tattari I Aamupala I Brunssi I Välipala I Illanistujaiset I Tarjottavaa I Resepti I Ohje I Suppilovahvero I Sieni I Viikuna I Omena I Tahini I Kaneli I Juusto I dream toast I Food photography I Food styling I Ruokakuvaus I Ruokablogi

Viikuna + vuohenjuusto unelmaleipä

vuohenjuustolevite:
100 g pehmeää vuohenjuustoa
1 rkl hunajaa
ripaus mustapippuria

viikunoita
karhunvatukoita
juoksevaa hunajaa
Vaasan Kaura-tattarileipää

Sekoita vuohenjuustolevitteen ainekset sekaisin. Laita leivälle levitettä, viikunasiivuja, karhunvatukoita ja viimeistele hunajalla.

Leipä I Voileipä I Kaura I Tattari I Aamupala I Brunssi I Välipala I Illanistujaiset I Tarjottavaa I Resepti I Ohje I Suppilovahvero I Sieni I Viikuna I Omena I Tahini I Kaneli I Juusto I dream toast I Food photography I Food styling I Ruokakuvaus I Ruokablogi

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti