Skip to main content
Kesäkurpitsavuoka I Kesäkurpitsarullat I Kesäkurpitsa resepti I Kasvisruoka I Kesäkurpitsa ohje I Kasvis

Kesäkurpitsareseptejä ei vaan ikinä voi olla liikaa. Sinä vaiheessa kun niitä alkaa kasvimaalta nousta kuin kesäkurpitsoja sateella niin aloita tästä maukkaasta kesäkurpitsavuoasta tai näistä ruokabloggaajien 60 kesäkurpitsareseptistä. Viime vuonna aloitin kesäkurpitsantaimien kasvattamisen ikkunalaudalla jo kevättalvella. Toukokuussa kaivoin pikku kullannuppuset maahan. Äidillisestä hoidostani huolimatta onnistuin katkaisemaan puolet hennoista taimista istuttaessa. Kaksi muuta lannoitin, harsotin ja kastelin. Parin viikon päästä kasvimaalla odotti kaksi kuollutta kesäkurpitsataimen raatoa.

Kesäkurpitsavuoka I Kesäkurpitsarullat I Kesäkurpitsa resepti I Kasvisruoka I Kesäkurpitsa ohje I Kasvis

Mitään hävittävää ei enää ollut. Nakkasin muutaman kesäkurpitsansiemenen maahan ja unohdin ne kasvimaalle loppukesäksi. Sadonkorjuun aikaan maassa pötkötti kaksi komeaa yksilöä! Onhan siinä kieltämättä oma viehätyksensä kasvattaa paria kesäkurpitsaa puoli vuotta. Tänä vuonna viljelyharrastus kuitenkin jäi koronan muuttaessa kesäsuunnitelmamme Suomenlinnaan kaukana palstasta. Niinpä käännyin kaupan heviosaston puoleen ja syntyi Half Baked Harvest-blogin inspiroimana aivan ihana kesäkurpitsavuoka. Kesäkurpitsat täytetään pestolla ja mascarponella (kokeile myös ricottaa!), nostellaan chorizo-tomaattipedille ja kuorrutetaan mozzarellalla. Kasvisversio syntyy helposti jättämällä chorizo pois. Tilalle voit vaikka pilkkoa paprikaa ja heittää perään tujauksen savupaprikamaustetta.

Hävikkivinkki! Jäljelle jääneet kesäkurpitsat käytin pois kahteen tapaan: kesäkurpitsasiivut paahdoin uunissa oliiviöljyn ja suolan kera ja heitin sellaisenaan pastan päälle. Loput kesäkurpitsat kuutioin ja heitin pastan tomaattikastikkeen sekaan porisemaan.

Kesäkurpitsavuoka

1 prk kokonaisia säilyketomaatteja (tai tomaattimurskaa)
150 g chorizomakkaraa
1/2 punasipuli
tuoretta timjamia
1 prk (120 g) pestoa (Lidlin tuorepesto)
1 prk mascarponea (tai ricottajuustoa)
1 sitruunan kuori
2 kesäkurpitsaa
oliiviöljyä
suolaa
1 mozzarella

Murskaa tomaatit käsin. Voit hyvin käyttää myös tomaattimurskaa. Lisää joukkoon pienitty chorizomakkara, sipuli ja timjami. Anna kastikkeen poreilla noin 10 minuuttia liedellä paistinpannussa.

Höylää sillä välin kesäkurpitsoista siivuja pituussuunnassa juustohöylällä.
Sekoita pesto, mascarpone ja sitruunan raastettu kuori täytteeksi. Kaada tomaattikastike vuoan pohjalle.

Levitä aina kaksi kesäkurpitsasiivua tasolle hieman limittäin pituussuunnassa. Nostele reipas ruokalusikallinen täytettä kesäkurpitsasiivujen päälle nokareeksi ja rullaa kesäkurpitsasiivut rullalle. Sudi rullat päältä oliiviöljyllä. Ripottele hieman suolaa ja revi päälle vielä mozzarellaa. Paista uunin keskitasolla 180-asteessa noin 30 minuuttia. Lopuksi voi vielä nostaa hieman lämpötilaa ja laittaa uunin grillivastukselle.

Kesäkurpitsavuoka I Kesäkurpitsarullat I Kesäkurpitsa resepti I Kasvisruoka I Kesäkurpitsa ohje I Kasvis

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

Jätä kommentti