Skip to main content
Punaviinimarjapiirakka I Punaviinimarja I Piirakka I Punaviinimarja resepti I Marjapiirakka I Punaherukka I Ohje I Resepti

Kevät on puskettu läpi tukka märkänä selviytymismodessa. Vihdoin voin antaa itselleni luvan hengähtää. Ah, ensimmäinen kesälomapäivä! Pelkkää luksusta heti aamusta. Normaalin aamuviiden herätyksen sijaan torkutan kahdeksaan asti aamulla. Syön hitaan aamiaisen: kahvi, kaksi ruisleipää ja päivän Hesari. Yhdeksään mennessä avaan läppärin ja äiti vaan ihan nopeasti mapittaa kirjanpidon puolenpäivän jälkeen saarelta lähtevään postiin. Tarjouspyyntö. Noh, niihin nyt vaan on pakko vastata, että ois töitä sitten taas syssymmällä.

Punaviinimarjapiirakka I Punaviinimarja I Piirakka I Punaviinimarja resepti I Marjapiirakka I Punaherukka I Ohje I Resepti

Yrittäjän lomaa. Ihan kokonaan hanskoja ei voi laittaa naulaan, mutta niin paljon kuin mahdollista. Olen tiukasti pitänyt koko heinäkuun kalenterin vapaana asiakastöistä ja yhteistöistä. Iltapäivästä jo huomaan nukahtaneeni päikkäreille poikani sänkyyn. Illalla käyn juoksulenkillä ja nuuhkuttelen Suomenlinnan merituulta. Ehkä tämä lomamode tästä lähtee!

Punaviinimarjapiirakka I Punaviinimarja I Piirakka I Punaviinimarja resepti I Marjapiirakka I Punaherukka I Ohje I Resepti

Someloma ja pullopostiosoite

Instagramin @liemessa inboxi on räjähdellyt viikon aikana; viinipäissäni taisin avautua aikuisiän ystävyydestä ja yksinäisyydestä, momcation-viikonloppuna menin fiilistelemään Holidayn terassia kävellessäni ohi, vanilja vs. majavan perärauhasneste keskustelu ja kyynelkavanat avaavat lapset leikkimässä tuulessa Suomenlinnan rantakallioilla. Some vie tällä hetkellä ison osan työpäivistäni. Vuorovaikutus teidän kanssa on ihan parasta, mutta kesälomallani en myöskään halua nököttää koko aikaa luurilla. Haaveilen että voisi hetken elää vain hetkessä ja olla täysin läsnä. Näin ollen Liemessä Instagramissa sammuu valot vähintään kahdeksi viikoksi ensi viikosta lähtien. Heinäkuun loppupuolella palailen linjoille sen mukaan miltä tuntuu. Kiireellisissä asioissa voi laittaa pullopostia Suomenlinnaan.

Punaviinimarjapiirakka I Punaviinimarja I Piirakka I Punaviinimarja resepti I Marjapiirakka I Punaherukka I Ohje I Resepti

Punaviinimarjapiirakka kesän kunniaksi!

Mikä paaluttaisi kesän alkaneeksi paremmin kuin perinteinen punaviinimarjapiirakka. Samalla toivotan teille tämän piirakkareseptin siivittämänä rentouttavaa kesää. Erilaiset herukat ovat kesän marjasuosikkejani mansikoiden, vadelmien ja mustikoiden lisäksi. Haaveilin hieman juustokakkumaisesta täytteestä. Täytteessä on kirpakkojen punaviinimarjojen makuparina ripaus vaniljaa, kookosta ja sitruunaa. Tällä kertaa jääkaapissa sattui jo olemaan mascarponea ja kermaviiliä, mutta täytteeseen voisi kokeilla myös tuorejuustoa mascarponen tilalle.

Punaviinimarjapiirakka I Punaviinimarja I Piirakka I Punaviinimarja resepti I Marjapiirakka I Punaherukka I Ohje I Resepti

Lisää kesäisiä tarjottavia:

Sitruunainen vadelma-kääretorttu
Kirsikka-suklaavohvelikakku
Ahvenanmaan pannukakku
Raparperi-mansikka britakakku
Raparperi-omenapiirakka
Kirsikkabrownie
Vadelma-raparperi juustokakku
Mustikkakakku
Mansikkapavlova

Punaviinimarjapiirakka I Punaviinimarja I Piirakka I Punaviinimarja resepti I Marjapiirakka I Punaherukka I Ohje I Resepti

Punaviinimarjapiirakka

Piirakkapohja
115 g voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta 

Piirakkatäyte
2 prk mascarponea
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl kookoshiutaleita
1 sitruunan kuori raastettuna

Lisäksi:
5 dl punaviinimarjatertut

Vaahdota sokerit ja huoneenlämpöinen pehmeä voi. Lisää kananmuna ja vaahdota vielä hetki. Sekoita leivinjauhe ja jauhot ja lisää taikinan joukkoon. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 24 cm).

Sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin. Irroita marjat tertuista. Ripottele puolet punaviinimarjoista piirakkapohjalle. Kaada täyte ja ripottele loput punaviinimarjat päälle.

Paista 175-asteessa noin 40 minuuttia kunnes täyte on lähes hyytynyt. Anna punaviinimarjapiirakan jäähtyä ennen leikkaamista.

Punaviinimarjapiirakka I Punaviinimarja I Piirakka I Punaviinimarja resepti I Marjapiirakka I Punaherukka I Ohje I Resepti
Punaviinimarjapiirakka I Punaviinimarja I Piirakka I Punaviinimarja resepti I Marjapiirakka I Punaherukka I Ohje I Resepti
Postikortti Suomenlinnasta: rentouttavaa kesää! <3

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti