Kevät on puskettu läpi tukka märkänä selviytymismodessa. Vihdoin voin antaa itselleni luvan hengähtää. Ah, ensimmäinen kesälomapäivä! Pelkkää luksusta heti aamusta. Normaalin aamuviiden herätyksen sijaan torkutan kahdeksaan asti aamulla. Syön hitaan aamiaisen: kahvi, kaksi ruisleipää ja päivän Hesari. Yhdeksään mennessä avaan läppärin ja äiti vaan ihan nopeasti mapittaa kirjanpidon puolenpäivän jälkeen saarelta lähtevään postiin. Tarjouspyyntö. Noh, niihin nyt vaan on pakko vastata, että ois töitä sitten taas syssymmällä.
Yrittäjän lomaa. Ihan kokonaan hanskoja ei voi laittaa naulaan, mutta niin paljon kuin mahdollista. Olen tiukasti pitänyt koko heinäkuun kalenterin vapaana asiakastöistä ja yhteistöistä. Iltapäivästä jo huomaan nukahtaneeni päikkäreille poikani sänkyyn. Illalla käyn juoksulenkillä ja nuuhkuttelen Suomenlinnan merituulta. Ehkä tämä lomamode tästä lähtee!
Someloma ja pullopostiosoite
Instagramin @liemessa inboxi on räjähdellyt viikon aikana; viinipäissäni taisin avautua aikuisiän ystävyydestä ja yksinäisyydestä, momcation-viikonloppuna menin fiilistelemään Holidayn terassia kävellessäni ohi, vanilja vs. majavan perärauhasneste keskustelu ja kyynelkavanat avaavat lapset leikkimässä tuulessa Suomenlinnan rantakallioilla. Some vie tällä hetkellä ison osan työpäivistäni. Vuorovaikutus teidän kanssa on ihan parasta, mutta kesälomallani en myöskään halua nököttää koko aikaa luurilla. Haaveilen että voisi hetken elää vain hetkessä ja olla täysin läsnä. Näin ollen Liemessä Instagramissa sammuu valot vähintään kahdeksi viikoksi ensi viikosta lähtien. Heinäkuun loppupuolella palailen linjoille sen mukaan miltä tuntuu. Kiireellisissä asioissa voi laittaa pullopostia Suomenlinnaan.
Punaviinimarjapiirakka kesän kunniaksi!
Mikä paaluttaisi kesän alkaneeksi paremmin kuin perinteinen punaviinimarjapiirakka. Samalla toivotan teille tämän piirakkareseptin siivittämänä rentouttavaa kesää. Erilaiset herukat ovat kesän marjasuosikkejani mansikoiden, vadelmien ja mustikoiden lisäksi. Haaveilin hieman juustokakkumaisesta täytteestä. Täytteessä on kirpakkojen punaviinimarjojen makuparina ripaus vaniljaa, kookosta ja sitruunaa. Tällä kertaa jääkaapissa sattui jo olemaan mascarponea ja kermaviiliä, mutta täytteeseen voisi kokeilla myös tuorejuustoa mascarponen tilalle.
Lisää kesäisiä tarjottavia:
Sitruunainen vadelma-kääretorttu
Kirsikka-suklaavohvelikakku
Ahvenanmaan pannukakku
Raparperi-mansikka britakakku
Raparperi-omenapiirakka
Kirsikkabrownie
Vadelma-raparperi juustokakku
Mustikkakakku
Mansikkapavlova
Punaviinimarjapiirakka
Piirakkapohja
115 g voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Piirakkatäyte
2 prk mascarponea
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl kookoshiutaleita
1 sitruunan kuori raastettuna
Lisäksi:
5 dl punaviinimarjatertut
Vaahdota sokerit ja huoneenlämpöinen pehmeä voi. Lisää kananmuna ja vaahdota vielä hetki. Sekoita leivinjauhe ja jauhot ja lisää taikinan joukkoon. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 24 cm).
Sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin. Irroita marjat tertuista. Ripottele puolet punaviinimarjoista piirakkapohjalle. Kaada täyte ja ripottele loput punaviinimarjat päälle.
Paista 175-asteessa noin 40 minuuttia kunnes täyte on lähes hyytynyt. Anna punaviinimarjapiirakan jäähtyä ennen leikkaamista.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa