Skip to main content

*saatu alennus Tapwell-tuotteista

Keittiöhana

Voiko keittiöhanaan rakastua? Tiesin millainen keittiöhana meille tulee jo ennen kuin koko keittiötä oli suunniteltu. Olin rakastunut Tapwell keittiöhanoihin, joista suosikkivärejä ovat messinki ja kupari. Kuvittelin naivisti vain tilaavani ja saavani keittiöön haluamani hanan. Putosin korkealta, kun lvi-suunnittelijamme piirrustukset kilahtivat sähköpostiini.

Keittiö hana

Kuka määrää hanan paikan?

Tässä vaiheessa keittiön siirtoa siis vasta suunniteltiin ja selvitettiin miten se olisi mahdollista. Lvi-suunnittelijan vesiputki- ja ilmanvaihtopiirrustuksille tarvitsi vielä taloyhtiön hyväksynnän, minkä jälkeen varsinaista keittiötä päästäisiin ylipäänsä suunnittelemaan. Sähköpostiin kilahtaneisiin Lvi-piirrustuksiin oli merkattu lvi-suunnittelijan valitsemat wc-hana, keittiöhana ja wc-pönttö, jotka eivät vastanneet omia haaveitani merkiltään, eikä ulkonäöltään. Kävi ilmi, että hanoilla pitää olla Eurofins sertifikaatti, jotta suunnittelija suostuu ne suunnitelmaan laittamaan. Eurofins tyyppihyväksyntä tarkoittaa, että rakennustuote täyttää lainsäädännön vaatimukset. Toki ymmärrän, että riskien ottaminen vesihommissa ei ole se mitä haluaa tehdä. Sertifikaatti takaa myös, että hana ei ole kovaääninen – asia johon taloyhtiössä kiinnitetään huomiota. *Mutta kun tahtoo Tapwell messinkihanan!*

Tajusin, että joutuisin käytännössä valitsemaan hanamallin ennenkuin tiesin millainen keittiöstä edes tulisi. Tapwell hanoja ei ensin löytynyt sertifikaattihaku.fi sivustolta. Epätoivoisena otin yhteyttä suoraan Tapwelliin, ja kävi ilmi että sertifikaatit oli juuri myönnetty, mutta ne eivät näkyneet vielä tietokannassa. Wippii! Lvi-suunnittelijan sähköpostiin kilahti Tapwell sertifikaatit ja hanaepisodi sai onnellisen ja kauniin lopun. Lvi-suunnittelija määräsi hanan paikan, minä määräsin hanan.

Tapwell keittiöhana

Messinki everything

Keittiöön valitsimme Tapwell ARM885 messinkihanan (ovh. 590 €). Tämä on korkeampi 49 cm malli. Hanassa on ulosvedettävä suutin, joka helpottaa tiskaamista ja astioiden ja altaan huuhtelua. Messinkiallas (ovh 790 €) mätsää hanaan. Allas on alta-asennettu liimaamalla ja pulttaamalla se alapuolelta tasoon. Näin työtaso on helppo pitää puhtaana, eikä lika keräänny altaan reunoihin. Valitsimme vain yhden altaan. Näin ympärille jää mahdollisimman paljon lasku- ja työskentelytilaa. Allas on kuitenkin syvä ja tarpeeksi leveä esimerkiksi uunipellin pesuun. Messinki patinoituu voimakkaasti ajan saatossa. Jännä nähdä miten pinta tulee elämään!

Hanan takana ei ole erityistä ”roiskeläppää”, vaan Cosentinon Dekton Rem keittiötaso on nostettu 10 cm välitilaan ja saumattu koko keittiössä. Väliseinässä on Tikkurilan Luja 7 mattamaali (sävy Pergamentti), joka kestää pyyhkimistä vaikka tiskatessa rapa roiskuisikin.

Liemessä Keittiöviikot! Lue lisää:
Liemessä unelmakeittiö
Unelmien keittiön suunnittelu
Remonttisuunnitelmia ja keittiön siirto

Liemessä Instagram @liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

 • Riikka sanoo:

  Keittiö näyttää aivan upeelta!!

  Hei mikä fiilis tosta ulosvedettävästä hanasta? Onko oikeesti tarpeellinen ja käytännöllinen?

  Sitä jotenkin aina miettii, että mitä vähemmän liikkuvia osia, sen paremmin asiat kestää käyttöä. Ja onhan hana ilman suutinta ehkä marginaalisesti nätimpikin.

  • Jenni sanoo:

   Kiitos! 🙂 Meillä oli vanhassa (omassa) kodissa teräksinen, industrial-henkinen iso hana, jossa oli ulosvedettävä suutin. Tai oikeastaan koko hanan varren sai käteen. Kokemuksesta haluttiin myös seuraavaan hanaan tämä toiminto. On kyllä ihan päivittäin käyttöä sille! Eihän se mitenkään pakollinen ole tietenkään ja ilman on sirompi malli. Mutta tosiaan itse kokenut käteväksi etenkin kun huuhtelee ja pesee paljon ruoanlaittovälineitä, pannuja jne. Kestävyydestä en lyhyellä käytöllä oikeastaan osaa sanoa enempää kuin että vaikuttaa kaikinpuolin laadukkaalta 🙂

 • Minna sanoo:

  Moikka!
  Keittiö on ilmeisesti ollut teillä käytössä nyt reilun vuoden verran. Mitä mieltä olet messinkisestä hanasta, ja etenkin altaasta? Keittiömyymälässä meille nimittäin kerrottiin, että messinkinen allas ottaa naarmut helposti itseensä ja ne näkyvät selkeämmin kuin teräsaltaassa. Altaan ikääntyminen olisi siis ”rumaa”. Jos mahollista, niin kuva olisi kiva 🙂

Jätä kommentti