Skip to main content

Saatu alennus Miele tuotteista

Integroitu liesituuletin

2 in 1! Keittiömme induktioliesi integroidulla liesituulettimella on aiheuttanut selkeästi eniten kysymyksiä, joten nyt kerron käyttökokemuksia muutaman kuukauden kokemuksen syvällä rintaäänellä. Ihmetystä aiheuttaa nimeenomaan liesituuletin. Mielen sivuilta löydät tarkemmat tekniset nippelitiedot. Keskityn nyt lähinnä käytännön kysymyksiin, joita olen saanut, ja joihin on vaikeampi löytää selkokielistä vastausta insinöörimanuaaleista ja markkinointijargonin seasta.

Induktio vai kaasu?

Lieden osalta pohdimme induktiolieden ja kaasulieden välillä. Lopulta induktioliesi eli järki voitti. Induktioliesi on helppohoitoinen, turvallinen lapsiperheessä, helppokäyttöinen ja hyväksi todettu jo vanhassa kodissamme. Mielen 80 cm leveä induktiokeittotaso integroidulla liesituulettimella (malli KMDA 7634 FL) sisältää lisäksi kaikki herkut. Liettä voi käyttää monipuolisesti koko pinta-alalta valitsemalla käyttääkö neljää eri aluetta vai isolle astialle kahta samanaikaisesti. On Wifi-yhteyttä ja automatiikkaa. Liesi on huullosasennettu eli samassa tasossa keittiötason kanssa ilman likaa kerääviä reunoja. Ennenkaikkea Mielen induktioliesi integroidulla liesituulettimella ratkaisi monta ongelmaa keittiön suunnittelussa.

Liesituuletin

Remontissa keittiö siirtyi olohuoneeseen avokeittiöksi. Lieden seinustalla ei ole hormia, eikä sitä saa vedettyä. Hormiin yhdistetty liesituuletin ei siis tullut kysymykseen. Seinälle asennettava liesituuletin aktiivihiilisuodattimellakaan ei ollut oikein vaihtoehto seinustan yläpalkin takia. Integroitu liesituuletin on huomaamattomasti upotettuna lieden keskelle ja imee höyryt alaspäin suoraan itseensä. Toinen vaihtoehto olisi ollut malli, jossa liesituuletinpömpeli nousee liedestä, mutta itseäni miellytti enemmän lieden sisällä olevan liesituulettimen estetiikka.

Integroitu liesituuletin kokemuksia

No toimiiko se?

Tämä on varmasti kysytyin kysymys, että toimiiko se oikeasti? Tämä oli myös ensimmäinen oma kysymykseni. Integroituja liesituulettimia löytyy eri merkeiltä, eri hintaluokissa ja eri imutehoilla, joten voin puhua toimivuudesta vain Mielen laitteiden osalta. Ja kyllä, se toimii. Vieläpä huomattavasti paremmin kuin vanhan asuntomme aktiivihiilisuodattimella varustettu perinteinen pömpeli. ”Huh!” taisi päästä suustani kun käristin ensimmäistä kertaa liedellä.

Integroidussa liesituulettimessa on neljä imutasoa. Liesituuletin menee automaattisesti päälle ja säätää tehon keittoalueen tehon mukaan. Liesituuletinta voi säätää toki itsekin. Ykköstä käytän jos pidän ruokaa lämpöisenä liedellä pienellä teholla, kakkosta normaalikäryä aiheuttavassa ruoanlaitossa, kolmosta keittäessä vettä kattilassa tai rasvassa käristettäessä ja turbovaihdetta vain erityisen paljon käryä aiheuttavassa ruoanlaitossa.

Meillä on puinen tiikkihylly suoraan lieden päällä. Lieden molemmille puolelle on myös tulossa riippuvalaisimet. Pinttynyttä rasvaa ei ole ainakaan vielä kertynyt pinnoille, seinään tai hyllyyn. Tiikkihyllyyn ei ole tullut kosteutta esimerkiksi vettä keitettäessä. Silti tapanani on keittää vettä lähempänä lieden reunaa tai keskellä kuin takaosassa suoraan hyllyn alla. Just in case.

Miele liesi liesituuletin

Minne se ilma menee?

Mielen integroitu liesituuletin KMDA 7634 FL malli on huoneilmaan palauttava. Se tarkoittaa, että aktiivihiilisuodattimen puhdistama ilma palautuu takaisin huoneilmaan eli keittiöön. Ilmanpoistoaukko löytyy meillä viereisen uunin alta eli tuo yllä olevan kuvan musta ritilä. Ilmanpoistoaukon voi toki asentaa myös heti lieden alle, mutta liedellä on kivempi kokkailla kun varpaisiin ei puhalla ilmaa. Ulos puhaltava ilma on ensin viileää ja lämpenee käytettäessä. Toinen vaihtoehto olisi ollut asentaa ilma puhaltamaan keittiön päätyyn. Käytäntö on osoittanut, että meille paras ratkaisu oli tuo uunin alle sijoitus, sillä päädyssä meillä on nyt näppärä tila erilliselle kierrätyskalustelaatikolle. Jos toisinaan kokkaan uunin kohdalla liesituulettimen ollessa päällä ilmaa tulee varpaille, mutta itseäni se ei ole häirinnyt. Tosin mulla on villaiset mummotossut jalassa vuoden ympäri ?

Viekö se paljon tilaa?

Integroitu liesi ei tietysti vie tilaa lieden yläpuolelta tai huonealasta, mutta lieden alla oleva liesituulettimen laitteisto vie noin 20 cm. Heti oleva laatikosto on siis muita laatikostoja hieman matalampi, mutta olemassa oleva tila on kuitenkin saatu käyttöön. Huoneilmaan palauttavalle putkistoa pystyttiin viemään keittiön taakse. Keittiötasomme on 70 cm syvä. 60 cm syvät keittiökaapistot on koolattu 10 cm seinästä, jolloin keittiökaapiston ja seinän väliin jää tuo 10 cm tila. Tämä tila voidaan hyödyntää vesiputkien lisäksi integroidun lieden putkistolle. Suunnittelussa kannattaa luonnollisesti käyttää keittiösuunnittelijaa apuna. Mielen integroitu liesituuletin on myös kapeahko eli se ei vie paljoakaan tilaa itse liedeltä.

Mitä jos liesituulettimeen kaatuu jotain?

Tätä kysytään pal-jon. Rasvat ja pienet roiskeet jäävät liesituulettimen konepestävään rasvasuodattimeen. Suodattimessa on pieni allas, johon roiskeet jäävät. Parissa kuukaudessa en ole vielä onnistunut kaatamaan liesituulettimeen kattilallista vettä. Jos nyt liesituulettimeen kaatuisi isompi määrä nestettä, alla on vielä isompi kaukalo, jonka saa irroitettua ja puhdistettua. Eli jos sinne ei nyt litratolkulla kaada nesteitä, niin ei hätää.

Integroitu liesituuletin

Puhdistus

Toistaiseksi puhtaanapito on ollut helppoa. Pyyhin lieden yleensä pelkällä lämpöiseen veteen kostutetulla puhtaalla mikrokuituliinalla. Lieteen voi käyttää myös integroiduille liesille tarkoitettua puhdistusainetta. Rasvasuodatin olisi hyvä pestä kerran kuussa. Suojaritilän ja rasvasuodattimen saa irroitettua käsin helposti nostamalla ne vain ylös ja heittämällä astianpesukoneeseen. Hälytin hälyttää kun on aika vaihtaa aktiivihiilisuodatin. Uskoisin, että siihen menee vielä hyvän aikaa ja toki tarve riippuu kuinka paljon liettä käyttää.

Pitääkö se kauheaa meteliä?

Se on liesituuletin. Liesituulettimesta kuuluu ääni. Ääni on mielestäni ihan tavallinen liesituulettimen äänimaailma. Normaalikäytössä ääni on hyvinkin maltillinen eikä häiritse mitenkään. Kovimmalla eli turbovaihteella ääni on jo kovempi, mutta tätä toimintoa tulee käytettyä harvemmin ja yleensä hetkellisesti. Mielen sivujen mukaan heidän integroitu liesituuletin on hiljainen, joten tästä voisi päätellä, että merkeissä ja malleissa voi tosiaan olla eroja äänekkyydessä.

Summasummarum

Uskallan lämpimästi suositella! Olemme tosi tyytyväisiä tähän ratkaisuun, niin visuaalisuuden kuin käytännöllisyydenkin puolesta. Mielen suositushinta mallille KMDA 7634 FL on rapeat 4155 €. Toisaalta hinta sisältää kaksi laadukasta laitetta eli lieden ja liesituulettimen. Keittiö on myös avarampi ja tämä ratkaisu käytännössä pelasti meidän keittiösuunnitelmat.

Liemessä Keittiöviikot! Lue lisää:
Keittiöhana ja altaan valinta
Liemessä unelmakeittiö
Unelmien keittiön suunnittelu
Remonttisuunnitelmia ja keittiön siirto

Liemessä Instagram @liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti