Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Cosentino ja Blau Interior

Keittiö remontti

Tervetuloa Liemessä Unelmakeittiöön! Palttiarallaa puolisen vuotta projektissa pyörähti; siitä hetkestä kun saimme asunnon avaimet, siihen hetkeen kun unelmakeittiö on valmis. Muutama hiustukko irtosi matkan varrella, mutta kyllä asunto- ja keittiöremontti on ollut kaiken vaivan arvoista. Liemessä blogissa ja Instagramissa @liemessa on tulevina viikkoina käynnissä Liemessä Keittiöviikot eli paljon asiaa keittiöstä tulossa. Tervetuloa siis Liemessä keittiön maailman ensi-iltaan!

Ensin otetaan yleiskatsaus keittiöön, sen suunnitteluun, valintoihin ja budjettiin. Lähtötilanne oli vanhan keittiön purku ja siirto olohuoneen puolelle avokeittiöksi 50-luvun talossa. Varsinaisesta remonttivaiheesta kiinnostuneiden kannattaa kurkata Instagram kohokohdista ”Remontti” kohokohta, joka seuraa asuntomme remontin vaiheita alusta asti. Unelmakeittiö on elämämme ja asuntomme keskiössä ja hyvin kovalla käytöllä. Halusimme laadukkaan ja aikaa kestävän avokeittiön, joka olisi myös kaunis katsella sohvalla loikoillessa. Kävimme potkimassa useammassa keittiöliikkeessä sokkeleita. Valintamme oli kotimainen Blau Interior.

Unelmakeittiö

Suunnittelutapaaminen ja vino pino haaveita

Unelmakeittiömme toivelistalla oli laadukkaat materiaalit, kotimaisuus, erittäin kestävä ja huoleton taso, ulosvedettävä, iso keittiöhana, induktiotaso sisäänrakennetulla liesituulettimella, riittävä ja säädettävä valaistus ja valoa ja avaruutta. Sekä toki kaikinpuolin upea keittiö, joka sopisi tyyliltään 50-luvun taloon ja olohuoneen rinnalle avokeittiöksi. Keittiösuunnittelijalla oli suunnittelussa iso rooli. Blau Interior showroomilla kävimme keittiösuunnittelija Jenni Korpelan kanssa tapaamisessa yhdessä läpi toiveemme ja tilan tekniset rajoitukset. Meillä oli jo joitakin omia ajatuksia kaapistojen materiaaleista: mahdollisesti puuta ja vihreää. Lämpöä ja mattaa. Ehkä messinkiä. Jenni auttoi meitä valintojen kanssa ja ihastuimme paikan päällä Blaun myymälässä teak-kaappeihin. Teak sopii mielestäni hienosti talon 50-luvun tunnelmaan olematta liian retro moderniin avokeittiöratkaisuun. Tapaamisen pohjalta Jenni piirsi meille alustavat keittiöpiirustukset ja laati tarjouksen. Lisää keittiön suunnitteluvaiheesta täällä.

Keittiötaso

Tosikokkaajan Dekton keittiötaso

Keittiötasojen materiaalit rajasimme heti kättelyssä kestäviin, tosikokkaajan ja lapsiperheelle sopiviin materaaleihin. Päädyimme Cosentinon Dekton-tasoon. Dekton on äärimmäisen tiivis materiaali, naarmuuntumaton, tahraantumaton ja käytännössä ikuinen. Materiaali puristetaan posliinista, lasista ja kvartsista. Sävy- ja pintavaihtoehtoja on loputtomasti, mutta ihastuimme Rem sävyyn. Mattapintainen Rem muistuttaa marmoria, mutta sävy on rusehtavan lämmin. Pinta tuntuu käteen elävältä. Mielestäni täydellinen match teak-kaapeille! Blau Interiorin showroomilla on nähtävillä pienempiä näytepaloja. Ennen lopullista tilausta kävin katsastamassa valitsemamme Dekton Rem tason vielä livenä isompana palana Cosentinon showroomilla, joka on auki ajanvarauksella. Taso asennettiin siististi neljässä osassa, sillä isommat palat eivät olisi kulkeutuneet 50-luvun talon kapeassa rapussa.

Keittiö inspiraatio

Tilan asettamat rajoitteet

Omien toiveiden ja haaveiden lisäksi keittiön suunnittelua määrittelee hyvin pitkälle tietysti tila, johon keittiö tulee. Meillä oli keittiölle käytössä kaksi seinää huoneen kulmassa. Seinän takaa vessasta koteloa pitkin johdettu vesiputki määritti aika tarkkaan mihin kohtaan vesipiste voi tulla. Astianpesukoneen paikka on käytännössä vesipisteen vieressä. Lieden luonnollinen paikka olisi toisella seinustalla. Palkin takia perinteisen liesituulettimen asennus olisi ollut ongelmallista. Mielen lieteen integroitu liesituuletin ratkaisi monta ongelmaa. Integroidun liesituulettimen mekanismien takia uuni taas ei voi olla heti lieden alapuolella vaan sivussa. Palkkiseinälle olisimme voineet laittaa mittatilauksella teetetyt kaapit, joskin palkki olisi haukannut osan kaappitilasta. Omissa toiveissa oli avaruuden ja tilan tuntu ja sitä saimme jättämällä kokonaan yläkaapit pois lieden seinustalta. Sen sijaan Blau Interiorin Jennin ideoimana seinälle tuli kaunis teakhylly. Tämä on tietysti kompromissi säilytystilan kannalta.

Keittiö remontti

Meidän näköiset ratkaisut

Yläkaapit
Tiikkisten yläkaappien korkeus säädettiin säilytystilan maksimoimiseksi niin ylös kuin mahdollista. Kaappien päälle oli pakkokin jättää tilaa ilmanvaihtokanavalle. Kaappien päällä voi säilyttää isompia kippoja ja kappoja.

Välitila ja Tapwell hana
Välitilan halusimme kuitenkin jättää tilavaksi ja hengittäväksi varsinkin korkealle, messinkiselle Tapwell Arm885 hanalle. Hanassa on ulosvedettävä suutin, joka helpottaa tiskaushommia. Keittiötasojen korkeuden päättäminen oli kinkkistä kun toinen meistä on 165 cm tappi ja toinen 189 cm hujoppi. Kompromissikorkeus oli 89 cm. Pohdimme välitilaan niin kaakeleita kuin tason nostamista ylös koko seinäalalta. Lopulta päädyimme nostamaan Dekton tasoa 10 cm suojaten seinää suurimmilta roiskeilta. Välitila maalattiin kestävällä Tikkurila Luja 7 mattamaalilla sävyssä Pergamentti.

Kuivauskaapit
Totesimme, että emme oikeastaan välitä kuivauskaapeista. Mielen kone jättää astiat niin kuivaksi, että sille ei ole tarvetta. Dekton-taso taas kestää hyvin vettä tai mitä vaan, joten tasolla voi kuivattaa sen kerran jos sellainen tilanne tulee. Kuivauskaapit olisivat myös vieneet turhaan kaivattua säilytystilaa.

Keittiöremontti

Le Mans-kulmakaappi
Kulmatila saatiin hyödynnettyä Le Mans-järjestelmällä, jonka ansiosta kattilat ja pannut ovat helposti otettavissa kulmakaapista. Miinuksena kaappiin jää hieman hyödyntämätöntä hukkatilaa, mutta helppous ja käytännöllisyys voittaa täyteen ammutun kattilakaapin, jossa se tarvitsemasi pannu on aina se perimmäinen.

Alakaapit
Alakaappeihin saatiin useampi vetolaatikko, joissa säilytämme kaikkea muovikipoista kuivamuoniin. Näillä ratkaisuilla kaappitila riittää meille. Keittiössä kaikelle on paikkansa ja yritän olla hilloamatta sinne mitään ylimääräistä ja turhaa. Integroidun astianpesukoneen ovi koostuu myös kahdesta levystä, jolloin astianpesukone sulautuu täydellisesti alakaappeihin.

Integroitu jääkaappi-pakastin
Mielen integroidulle jääkaappi-pakastimelle saimme paikan tekemällä sille kolon viereiselle seinustalle ja nipistämällä tuon tilan eteisen isosta komerosta. Harkitsimme antaa tuon tilan yksistään isolle jääkaapille ja upottaa pieni pakastinkaappi keittiön alakaappeihin. Aavistelin oikein, että tarvitsemme kaiken mahdollisen kaappitilan, joten tämä jäi toteuttamatta. Teen tällä hetkellä töitä ja ruokakuvauksia kotoa käsin, joten jääkapin tila on toisinaan tiukilla. Olemme onneksi varautuneet tähän. Isosta eteiskomerosta löytyy jo valmis pistorasiapaikka ylimääräiselle ”kuvausjääkaapille”, jonka todennäköisesti hankimme vielä.

Ihana keittiö

Hintalappu unelmakeittiölle

Paljonko keittiön siirto maksaa? Tämä on kysymys, johon ei ole helppoa ja selkeää vastausta. Meillä keittiön siirto kuului urakoitsijan urakkahintaan, joten on mahdoton eritellä paljonko tarkalleen kuluja tuli juuri keittiön siirrosta. Sen tiedän, että hintaan vaikuttaa kuinka paljon siirto vaatii lvi-töitä eli käytännössä miten suurella työllä uuden keittiön vesiputket ja ilmanvaihto järjestyvät. Keittiön siirto vaati myös lvi-suunnittelijan palkkaamisen ja suunnitelmien hyväksyttämisen taloyhtiöllä. Taloyhtiön puolesta remonttia valvoi tekninen isännöitsijä, josta lasku tuli meille. Lisäksi palkkasimme oman valvojan, joka huolehti puolestamme, että remontti toteutetaan oikein ja huolella, osallistui katselmuksiin ja laati raportit. Jos nyt on pakko heittää joku luku, niin arvelisin, että remonttikuluja tuli noin 10 000 € ylimääräistä liittyen keittiön siirtoon (vanhan keittiön purku, lvi-suunnittelu, lvi-työt, sähköt, seinien muutostyöt, valvonta)

Keittiön siirto

Teimme lopulta aika vähän kompromisseja hinnan takia. Välitilan maalaaminen oli toki huokeampi ratkaisu kuin jokin muu materiaali. Keittiöstä puuttuu vielä riippuvalaisimet. Testasimme jo muutamaa edullisempaa valaisinratkaisua, mutta kumpikaan ei ollut täydellinen. Kunhan säästötili taas pulskistuu, hankimme juuri ne valaisimet jotka haluamme. Alla olevat hinnat ovat suuntaa-antavia, sillä jokainen keittiö on yksilö ja hinta riippuu täysin keittiösuunnitelmasta, tarpeista ja valituista materiaaleista.

Meidän keittiökokonaisuuden hintalaput:

Blau keittiökalusteet ovh. 15 000 €
Cosentinon Dekton Rem -tasot ovh. 5000 €
Tapwell messinkiallas ovh. 849 €
Tapwell Arm885 messinkihana ovh. 590 €
Hinta ei sisällä kodinkoneita eikä keittiöasennusta.

Liemessä keittiöviikot! Lue lisää:
Keittiöhanan ja altaan valinta
Unelmien keittiön suunnittelu
Remonttisuunnitelmia ja keittiön siirto
Liemessä Instagram @liemessaLiemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Anni sanoo:

    Hei Jenni! Kukahan teillä mahtoi olla urakoitsijana tässä projektissa ja olitteko tyytyväisiä? Minulla on alkamassa samanmoinen projekti ja etsin hyviä tekijöitä 🙂

  • Reetta sanoo:

    Hei Jenni,

    Luin jutun keittiöstänne tuoreesta Deko-lehdestä. Itselläkin keittiöremontti alkamassa nyt keväällä. Sävymaailma on selvillä, mutta nyt ”pulmaksi” on muodostunut vedinten valinta. Mietin siis lankavedinten ja nuppien välillä. Nupit alkaneet kiinnostamaan enenemässä määrin. Se, mikä niiden valinnassa mietityttää, on niiden toiminnallisuus. Tai , että onko leveiden laatikostojen avaaminen haastavaa? Onko sinulla tästä kokemusta? Oletko ollut nuppivalintaan tyytyväinen?

Jätä kommentti