Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö LIDL ja Asennemedia

Hunajakakku

Tervetuloa Liemessä makumatkalle Kreikkaan! Makumatkan tarjoaa Lidl, jonne saapuivat eilen kreikkalaiset herkut! Kreikkalaiset erikoisuudet kannattaa käydä hamstraamassa nyt heti, ettet myöhästy tältä lennolta. Kreikan kieltä ei tällä matkalla tarvitse osata, sillä tämä kreikkalainen hunajakakku vei kirjaimellisesti sanat suustani. Maku oli niin täyteläinen, hunajainen, sitruunainen, rikas ja intensiivinen, että en pystynyt puhumaan kakkupala suussani. Älä siis anna suhteellisen yksinkertaisen ulkonäön ja reseptin hämätä. Mehevä kakku imi itseensä pari desiä kreikkalaista kukkaishunajaa, desin ekstra-neitsytoliiviöljyä ja toisen mokoman kreikkalaista jogurttia. Kakun salaisuus on laadukkaissa raaka-aineissa, sillä ne todella maistaa. Ennen makeaa alle nautitaan kreikkalainen meze lautanen kaikilla herkuilla!

Hunajakakku sai inspiraationsa Välimeren ja Lähi-Idän hunajasiirapissa kylpevästä revani kakusta. Revani-kakkuun tulee Kreikassa perinteisesti vehnäjauhojen lisäksi semolina jauhoja, mutta tähän yksinkertaistettuun versioon en niitä jäänyt kaipaamaan ainakaan mehevyyden tai maun takia. Sitruunaiseen, mehevään kakkupohjaan pistellään haarukalla reikiä ja se valellaan sitruunaisella hunajasiirapilla. Hunajakakku on sen verran tuhti, että pala tai kaksi riittää per syöjä, mikä tekee kakusta riittoisan isommallekin porukalle. Kakku säilyy myös mehevänä useamman päivän jääkaapissa.

Kaikki ainekset kakkuun saat juuri nyt Lidlistä! When it’s gone, it’s gone. Kuten tämä kakkukin.

Kreikkalainen hunajakakku

Hunajakakku

2 luomumunaa
1 dl sokeria
luomusitruunan mehu ja kuori
1 dl kreikkalaista ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 dl Eridanous kreikkalaista kukkaishunajaa
1 dl kreikkalaista jogurttia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Hunajasiirappi

1 dl Eridanous kreikkalaista kukkaishunajaa
1 luomusitruunan mehu
pari sitruunankuorisiivua
ripaus suolaa
2 dl suolattomia pistaasipähkinöitä

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe erillisessä astiassa. Raasta luomusitruunan kuori hienoksi ja purista mehu. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon luomusitruunan mehu ja raastettu kuori. Lisää oliiviöljy, hunaja ja kreikkalainen jogurtti yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Sekoita lopuksi kuivat aineet joukkoon.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 20 x 30 cm vuokaan. Paista 180-asteessa noin 30 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä ennen siirapin lisäämistä. Kuumenna pannulla hunajaa, sitruunamehua ja heitä sekaan muutama sitruunankuorisiivu. Keitä hunajasiirappia kasaan noin 10 minuuttia tai kunnes se on hieman paksuuntunut. Sekoita rouhitut pistaasipähkinät siirapin joukkoon. Varo siirappi on kuumaa! 

Töki kakun pintaan haarukala reikiä kauttaaltaan. Valele kakku hunajasiirapilla lusikan avulla. Anna hetki tekeytyä ja siirapin imeytyä kakkuun ennen leikkaamista. Säilytä kakku jääkapissa. Voit tehdä kakun jo edellisenä päivänä, se säilyy mehevänä!

Kreikkalainen mezelautanen

Jos joskus sanon aijjettä, niin nyt se pääsi suusta parikin kertaa. Kreikkalainen mezelautanen kaikilla herkuilla syntyi yhtään liioittelematta viidessä minuutissa. Lidlissä lappasin ostoskoriin kreikkalaisia viinilehtikääryleitä, oreganosipsejä, tsatsikia, mezejä, kuivattuja viikunoita, kalamata oliiveja, kreikkalaisia juustoja ja paistopisteestä pitaleipiä. Nirso tuli kaverinsa kanssa lenkiltä ja sanoin, että laitoin meille pientä iltapalaa. Poikien suut loksahtivat ammollensa auki haha ?

Kaikki Lidlin kreikkalaiset herkut löydät täältä!

Kreikkalainen meze

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti