Skip to main content

Lammas, yrtit ja punaviini. Mmm. Mmm. Mmmm. Lammaslasagne on takuuvarma ruoka tarjottavaksi ystäville viinilasillisen äärellä. Ei turhia kikkailuja, mausta kuitenkaan tinkimättä. Yrttejä saa laittaa ronskilla kädellä sillä lammas kestää ja lähes vaatii sen.

Täyteläiseksi ja suklaiseksi kuvattu espanjalainen Liberalia Cuatro (16,48 €) oli peruja Kermapersetupareistamme. Itse ostettuna pullo ylittää meidän kipurajan, mutta sopi lampaalle erinomaisesti.

Kuvassa italialainen Latbrin Ricotta-juusto, jota myydään valmispakattujen juustojen kanssa. Tekstuuriltaan miellyttävämpää murenevaa Ricottaa saa toisinaan juustotiskistä hyvin varustetuista kaupoista.

Lammas-Ricotta Lasagne (4 hlö)

400 g lampaan jauhelihaa
1 keltasipuli
125 g ricotta juustoa
1 ps polar juustoraastetta (15 %)
1 prk luomu tomaattimurskaa
1 rkl vehnäjauhoja
0,5 l rasvatonta maitoa
9 lasagnelevyä

Jauheliha mausteet: lihaliemikuutio, pippuri, tuore basilika, minttu, oregano, rosmariini

Kuullota sipulisilppu ja paista jauheliha. Mausta ja anna maustua hauduttamalla tomaattimurskan kera. Sekoita vehnäjauhot kylmään maitoon. Lado laakeaan astiaan jauhelihaa, murustettua ricottaa, juustoraastetta ja maitoa. Tee näin ainakin kolme kerrosta. Paista 175 asteessa n. 45 min.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

  • Niina sanoo:

    Tämä ei voi olla huono, lammasjauheliha harvoin pettää. Hieno tuo uusi banneri muuten!

  • Jenni sanoo:

    Harvoin lammas pettää, mutta itseasiassa ihan muutama päivä sitten petti. Tai no ei pettänyt, mutta kokeilu ei ollut aivan onnistunut.

    Tein chiliconcarne-tyyppistä kastiketta johon Nirso halusi epäilyksistäni huolimatta kokeilla lampaanjauhelihaa. Ja ei toiminut! Nirsokin myönsi että ehkä se nauta kuitenkin olisi ollut parempi. Seuraavana päivänä kastike oli jo parempaa, liekö maustunut paremmin.

    Muuten tykkään käyttää lammasta ahkerasti vaihtoehtona naudalle.

  • Rauna sanoo:

    Lammas ja ricotta. Oi oi, vesi herahtaa kielelle. Ja banneri on tosiaan hieno.

  • Jenni sanoo:

    Kiitos Rauna 🙂

    Uusi banneri oli mielessä jo viime keväänä kun ostin kuvassa olevan essun huuto.netistä. Nyt kesällä sain vihdoin inspiraatiopuuskan kun raskauden aikainen turvotuskin laski..

  • Rauna sanoo:

    Oli muuten hyvää. 🙂

Jätä kommentti