KERMAINEN PARSAPASTA

Mielessäni oli ihan toinen parsaresepti, mutta miettimällähän ei parsa parane. Miettimällä se nuhjaantuu vihanneslootassa. Mistä tietää että parsa on parhaat päivänsä nähnyt? Se on kuminen eikä napsahda taitettaessa. Parsat ovat nyt alunalkaenkin lähes poikkeuksetta ulkomaisia puumaisia paksuja parsoja. Tällä parsapasta reseptillä taiot kumisestakin parsasta vielä italialaista kurmettia. Resepti-inspiraatio löytyi luotto-opuksesta, Aglio & Olio kirjasta.

Parsapasta

4 hlö

3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 pkt nuhjaantunutta tankoparsaa
2 rkl voita
2 dl kermaa
kourallinen tuoretta basilikaa
pippuria
suolaa

80-100 g / hlö pastaa esim. tagliatelle

Poista kovat, puumaiset tai mätääntyneet kannat. Pilko parsatangot viipaleiksi. Ota nuput syrjään. Pilko valkosipuli ja kuullata se oliiviöljyssä. Heitä perään voita ja parsaviipaleet. Porisuttele kastiketta hiljalleen kasaan noin 10 minuuttia, kermaa saa haihtua. Laita sillä välin pasta kiehumaan.

Lisää lopuksi yrtit ja parsannuput, hauduta muutama minuutti. Jos parsannuput ovat oikein kovia niin vähän pidempäänkin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita parsakastike pastan joukkoon, raasta päälle parmesaania ja ihmettele mitä juuri oikein tapahtui.

Katukeittiö – Viikon keittokirja!

Viikon iloisena uutisena Katukeittiö nauttii Viikon keittokirja tittelistä tällä viikolla Ilta Sanomien Ruokalassa. Jutun yhteydessä myös toimittajan mukaan ”hodarisämpyläresepti vailla vertaa” 🙂

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa

Arkistojen kätköistä

8 kommenttia

  1. Terhi 27.04.2014

    Uuh, kuulostaa ja näyttää niin hyvälle että pakko kokeilla, sama kirja hyllyssä 🙂

    Vastaa
  2. Jenni 28.04.2014

    Nirso korvamerkkasi mulle post-it-lapuilla monta helppoa parsareseptiä. Tämä valikoitui koska ajattelin että kermalla ja voilla saa vähän huijattua kun parsat olivat parhaat päivänsä nähneet. Kirjassa on monta muutakin hyvää parsapasta-ohjetta!

    Vastaa
  3. Sari 28.04.2014

    Tätä myös meille tänään! Aamulla jääkaappiin kurkistaessani, vastaan tuijotti parsanippuvanhus. Lihaton ma toteutuu, kiitos vinkistä 🙂

    Vastaa
  4. merihelmiina 30.04.2014

    Kiitti vinkistä, meillä syödään vapunpäivänä -huomenna siis- parsapastaa! 🙂
    Jotenkin tuli mieleen, että taidan valkosipulin korvata aurajuustolla ja tavallisella sipulilla…
    Jos ei lapsille maistu, niin lämmittäkööt jämäruokaa tältä päivältä…en tiedä, mikä lapsilla tökkii tuorepastassa -mutta mama tykkää!
    Hauskaa vappua! 🙂

    Vastaa
  5. Anonyymi 02.05.2014

    Täytyy sanoa, että ihan paras pastakastike ikinä!
    Totta puhuen sovelsin tyylini mukaan eli laitoin valkosipulin tilalle tavallista sipulia sekä lisäsin aurajuustoa ja vihreää pestoa.
    Herkullista!

    Terkuin, merihelmiina (en jaksanut kirjautua, siksi anonyymi)

    Vastaa
  6. Jenny 02.05.2014

    Kuulostaa tosi hyvälle, täytyy kokeilla vaikka joku arki-ilta kun haluaa hyvää ja nopeaa parsaruokaa 🙂 Juuri eilen tehtiin parsarisottoa, ei niin nopeaa, mutta hyvää tuli!

    Vastaa
  7. merihelmiina 04.05.2014

    Lainasin tätä ohjettasi aloittamaani blogiin ”Matruusin makuhetket”. Linkitin kyllä, joten varmaan ok?
    Tyylini on soveltava, joten ihan omanlainen versio tuli ohjeestani…

    Vastaa
  8. Minna 03.06.2014

    Ihan älyttömän hyvää! Vegempään versioon olen käyttänyt kasvipohjaista kermaa, ja silläkin toimii hyvin.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *