Kaupallinen yhteistyö Baileys (Hartwall) ja Asennemedia
Pääsiäisyllätyys! Suunnittelin Baileys Original Irish Cream likööristä täydellisen pääsiäispöydän kahvikakun: kermaisen suklainen, samettinen ja viettelevä Baileys pääsiäiskakku aikuiseen makuun! Suloisen ulkonäön ja ihastuttavan hienostuneen maun lisäksi, Baileys juustokakku edustaa mutkatonta leivontafilosofiaani. Kakunkoristelu ei voisi enää olla stressittömämpää: käytännössä kasasin kakun päälle kasan erimuotoisia ja värisiä pääsiäiskarkkeja isoksi keoksi.
Erilaisista hyydytetyistä juustokakuista on tullut itselleni todellisia juhlienpelastajia. Juustokakku harvoin epäonnistuu ja ne ovat aina rakastettuja. Ja kuka sitä haluaisi epäonnistua juhlapäivänä! Pahin virhe mitä voisi tehdä, on laittaa liivatetta joko liikaa tai liian vähän: ensimmäisessä lopputuloksena on superpalloa muistuttava rakenne ja jälkimmäisessä kakku saattaa valahtaa. Viidellä liivatteella Baileys pääsiäiskakku pysyi kasassa, mutta rakenne oli edelleen kuohkea ja miellyttävä.
Perinteiseen juustokakkumassaan, eli kermavaahtoon ja tuorejuustoon, lisäsin liivatteen lisäksi sulatettua tummaa suklaata ja 2 dl Baileys Original Irish Cream likööriä. Baileysin suklainen, kermainen ja pyöreä maku todella maistuu ihanasti kakusta. Kakkupohja valmistui näppärästi murskatuista kaupan triplasuklaakekseistä. Baileys juustokakku tökätään edellisenä päivänä jääkaappiin, jolloin juhlapäivälle jää vain koristelu. Baileys juustokakku toimii toki kahvihetkeen kuin kahvihetkeen koristelemalla se sesongin mukaisesti. Kokeile vaikka kesäjuhliin mansikoita, vadelmia ja marenkia!
Baileys pullon pohjalle jääneen maitokahvimaisen kermaliköörin voi tarjoilla muutaman jääpalan kera kahvipöydän avecina. Baileys säilyy jopa kaksi vuotta avaamattomassa tai avatussa pullossa kunhan säilytyslämpötila on tasainen eli säilytys joko kylmässä tai huoneenlämmössä.
Baileys pääsiäiskakku
10 hlö / K18
150 g suklaakeksejä
50g voita
100 g tummaa suklaata
4 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 dl Baileys Original Irish Cream likööriä
5 liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä
koristeluun pääsiäiskarkkeja
Lisäksi tarvitset irtopohjakakkuvuoan (omani halkaisija 20 cm)
Sulata voi. Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneella. Tai sitten vain hakkaat ne muussiksi pakastepussin sisällä kuten minä tein. Sekoita voi ja keksimuru. Vuoraa irtopohjakakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksimuru tiiviisti pohjalle. Laita kakkuvuoka jääkaappiin odottamaan.
Nosta tuorejuusto huoneenlämpöön.
Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet veteen.
Pilko ja sulata suklaa kipossa mikrossa.
Vaahdota kerma kermavaahdoksi.
Notkista tuorejuusto ja vatkaa tuorejuuston joukkoon sokeri. Lisää nyt jäähtynyt suklaa ja jatka vatkaamista. Lisää Baileys likööri hiljalleen koko ajan vatkaten. Vatkaa joukkoon liivateneste nauhana. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita hyvin.
Kaada massa vuokaan ja tasoita nuolijalla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele kakku pääsiäiskarkeilla.
Baileysherkut ovat maistuneet ennenkin. Alla muutamia lisäideoita Baileys herkkusuille! Baileys Suomi Facebook ryhmästä löydät myös inspiraatiota!
Psst. Ilahdun kommentistasi! Mutta huomioithan, että alkoholia koskeva kommentointi poistetaan Valviran alkoholimainontaa koskevan ohjeistuksen mukaisesti.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!
Rakkaani teti tätä viikonloppuna. Lopputulos oli todella hieno, kiitos tästä reseptistä.
Hei, laitoitko liivatelehdet suoraan tilkkaan kiehuvaan veteen kuten ohjeessa lukee eli niitä ei lioteta kylmässä vedessä ensin?