Skip to main content

Kebab eli tuttavallisemmin kepsu on löytänyt tiensä myös meidän sydämiin ja tullut jäädäkseen yhtenä krapulapäivien suosikeista. Rasvaista lihaa keventävät hieman riisipeti ja vähärasvaiset jogurtti ja tomaattikastikkeet. Ohje lähentelee 4 hengen annosta, mutta tuhottiin tämä satsi kahdestaan uudenvuodenpäivänä:

250 g pakaste kebablihaa
3 dl riisiä

Kebabkastike:
2 rkl valkosipuliöljyä
1 tlk paseerattua tomaattimurskaa
1 kourallinen basilikaa
1 rkl oreganoa
½ tlk valkopippuria
1 tlk mustapippurirouhetta
½-1 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ rkl punaviinietikkaa

Jugurttikastike:
2dl bulgarian jogurttia
1 dl kermaviiliä
1 rkl valkosipuliöljyä
1/3 tlk valkopippuria
½ tlk mustapippurirouhetta
½ tlk suolaa
(1 tlk hunajaa)

salaattia
tomaattia
sipulia

Kebabkastike:
Lämmitä valkosipuliöljyä kattilan pohjalla ja lisää tomaattikastike. Lisää mausteet ja keitä pienimmällä teholla n. 30 min. Punaviinietikan voi jättää pois mutta sokeri kannattaa lisätä joka tapauksessa.

Kebablihaa voi tehdä itsekin mutta se vie aikaa neljä tuntia ja mielellään jäähdytysajan päälle. Siksi uudenvuodenpäivän krappiksessa kaupan pakaste kebabsuikaleet a la 10 min. tekevät tehtävänsä. Laita suikaleet jäisinä pannulla ja käristele n. 10 min. Ensi kerralla esitellään sitten kotitekoisen kebablihan resepti!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti