Skip to main content

Dublin raportti saa vielä jatkoa mutta tähän väliin yksi vähän freesimpi suomalainen lounas. Takaisin kotiin on aina kiva tulla, mutta vielä kivempi oli päästä takaisin omaan ruokapöytään. Kaivoimme eteiseen kertyneestä lehtikasasta viime viikon torstain hesarin ja bongasimme tämän jugurtti-rucolakastikkeen. Seuraksi teimme uunilohta ja tummaa kokojyvä riisiä. Annos on kahdelle ja valmistusaika jopa 50 min kokojyväriisin pitkästä keittoajasta johtuen.

450 g norjan lohifilettä
suolaa
pippuria
öljyä
2 dl tummaa täysjyvä riisiä

2 dl bulgarian jugurttia (3,9%)
kourallinen silputtua rucolaa
sitruunamehua
pippuria
suolaa

Lohifile paistuu uunivuoassa 10-20 minuutissa 200 asteessa. Paistoaika riippuu pitkälti fileen paksuudesta. Kalan pintaan hierotaan tilkka öljyä ja mausteet. Riisi keitettiin runsaassa vedessä jolloin keittoaika hieman lyhenee. Kastike valmistetaan sekoittamalla rucola jugurttiin ja maustamalla oman maun mukaan sitruunalla, pippurilla ja suolalla. Kastikkeeseen voi myös käyttää Valion uutuus-tuotetta; bulgarian ruokajugurttia (9%) mutta itse en näe siinä suurta lisäarvoa ja rasvaakin siinä on enemmän.. Sitruunalohko viimeistelee annoksen. Ruoka maistui taivaallisen raikkaalle, kevyelle ja suomalaiselle Dublin viikon jälkeen. Nami!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

 • oliivia sanoo:

  Kuulostaa hyvältä ja helpolta, nam!
  Tämä(kin) ohje menee pian kokeiluun.
  Teidän ohjeet käy aikalailla oman keittiön ajatusmaailman kanssa yksiin 😉
  Jatkan siis vakituista bloginne ”väijymistä” vesi kielellä!

 • Joni ja Jenni sanoo:

  Heippa Olivia,
  Kävin kurkkaamassa uutta blogianne, ja totta että teillä on hyvin samansuuntaisia ajatuksia ruoanlaitosta ja elämästäkin. Käyn vastavuoroisesti vakoilemassa ruokapöytäänne. Bloggausintoa!
  – Jenni liemessä

Jätä kommentti