Skip to main content
Oman keittiömme aikansa legenda, vuohenjuustokana, päästetään vihdoin eetteriin. Tässä ruoassa kiteytyy kaikki mistä pidämme. Vuohenjuustokana on helppo valmistaa, ja se yllättää joka kerta positiivisesti. Lisukesalaatti tuo annokseen raikkautta. Salaattikastikkeeksi riittää öljy-balsamico, sillä vuohenjuustokuorrute on maultaan suhteellisen rikasta. Valmistusaika 40 min ja annos on neljälle.


4 kpl kanafileitä
1 pötkö kuoretonta vuohenjuustoa (22%)
6 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 kourallista silputtua basilikaa
1 rkl öljyä
pippuria
suolaa

Lämmitä uuni 220 asteeseen ja laita uunivuoka uuniin lämpenemään. Valmista tahna sekoittamalla vuohenjuusto, notkistava öljy, aurinkokuivatun tomaatin palasia ja silputtu basilika. Mausta pippurilla. Paista kanat kevyesti pannulla lähes kypsiksi, jonka jälkeen levitä tahna fileiden päälle. Paista uunin yläosassa vielä 5 minuuttia. Tarjoile vastapainoksi raikasta salaattia.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • kaisa sanoo:

  Moi Jenni ja Joni.

  Eksyin alunperin sivuillenne etsiessäni ruusukaalikanan reseptiä.. Sittemmin olen ilokseni huomaannut että monet muutkin reseptit hamuilevat keittiöni suuntaan vaikka itse bloggailenkin aivan jostain muusta 🙂

  …Ajattelinpa tässä vuohenjuustoyhteydessä ehdottaa teille Köyhien Ritareiden (se maikkarin kokkausohjelma, http://www.mtv3.fi/koyhatritarit) vuohenjuustokarkkeja ja suklaasalaattia! Oli legenda-ainesta, testasimme viikonloppuna… 🙂

  Teitä on ilo lukea!

 • Joni ja Jenni sanoo:

  Heippa Kaisa,
  Blogisi tekee tämän tunarin kateelliseksi. Kerran olen kutonut villasukat. Koko 6. luokka meni niitä kutoessa ja lopulta valmis sukka oli putkilo jonka päässä oli iso pallo 😀

  Kiitos reseptivinkistä! Osaatko kertoa mitä ovat filotaikinalehdet joihin vuohenjuusto kääritään? Kuulostaa niin friikiltä että kaipa tuo täytyy testata. Eniten mietityttää ne suklaalastut salaatissa..?!
  – Jenni liemessä

 • Aisha sanoo:

  Moikka!Kokeilin tänään tätä reseptiä ja todella herkullistahan se oli! Tosin en usko, että mikään ruoka johon laitetaan pötkö vuohenjuustoa voi olla pahaa 😀 Kiitoksia muutenkin monipuolisesta blogistanne, josta olen poiminut jo useita reseptejä kokeilulistalle. Tämä vuohenjuustokanan resepti päätyi myös omalle, juuri perustetulle, blogilleni 🙂Päivänpiristyksestä Aisha

 • Anonyymi sanoo:

  näinhän se vähän menee et ei noin hyvillä raaka-aineilla voi edes epäonnistua! eksyin näille sivuille kun mietin mitä ruoaksi ja oli aivan fantastista ja helppoa! kiitps PALJON reseptistä pitää muistaa kirjoittaa ylös.. tulee kyllä tosi myöhässä kolmisen vuotta Ups :p! mutta ei se mitään ohjeet ei ikinä vanhene kiitos!

  kiittäen: niina 🙂

 • Jenni sanoo:

  Perustin alunperin blogin ettei enää tarvitse kirjoittaa omia tai toisten reseptes ylös vaan ne pysyvät blogissa ja löytyvät täältä vuosienkin jälkeen.

  En ole pitkään aikaa tehnyt vuohenjuustokanaa. Osaksi koska olen unohtanut taas sen olemassaolon ja toiseksi olen vältellyt broileria. Nyt kaupoista pitäisi löytyä luomukanauutuus joten ehkä tämä vanha suosikki löytää taas tiensä meidän pöytään 🙂

Jätä kommentti