Skip to main content

Vähähiilihydraattisen ruokavalion varjopuolia on helposti yksipuolisuus. Ei pelkkää salaattia jaksaisi puputtaa ja kana höyrytetyillä kasviksilla vanhenee aika nopeasti. Hyvä idea on selata ihan tavallisiakin keittokirjoja joista löytyy yllättävän hyvin Atkinsiin sopivia ohjeita. Toinen inspiraation lähde on Finelin hakukone ravintoarvoille josta keksimme että nauriithan ovat hyvinkin vähähiilarisia. Siitä se ajatus sitten lähti.

Lohkoperunoita? Ei vaan lohkonauriita!

4 keskikokoista naurista
1 rkl öljyä
Mausteet: suola, pippuri, chili, cayanne, oregano, paprika

Pese nauriit hyvin ja leikkaa päät pois. Leikkaa lohkoiksi. Tämä saattaa olla hieman konstikasta nauriiden muodon takia. Laita lohkot, öljy ja mausteet kulhoon ja sekoita hyvin. Nauriiden paistoaika on yllättävän pitkä: ainakin 45 minuuttia 175 asteessa.

Pääruokana oli tulisia kepakkoja. Lohkonauriita dippailimme itsetehtyyn aïoliin.

———————————————————————–

”Puolitoista viikkoa vähähiilihydraattista ruokavaliota takana. Olo on kevyt ja nälkää ei tunne samanlailla. Tämänkin takia pidämme tarkasti huolen että syömme tarpeeksi vaikka ei niin nälkä olisikaan. Energitasot pitää kuitenkin olla kohdillaan kun Joni lähtee kisaamaan painissa viikonloppuna. Kokeilin tänä aamuna piruuttaan vanhoja farkkuja joiden kanssa oli jo luovutettu aikaa sitten. Sujahtivat kivuttomasti! Tulee olemaan haikeata palata takaisin arkeen…” – Jenni

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

Jätä kommentti