Tämä viikonloppu muodostui yhdeksi suureksi juhlaksi josta toipumisen avuksi teimme takuuvarmasti toimivaa krapulamättöä: pizzaa. Pohjaan testasimme tällä kertaa kokojyvä vehnäjauhoja ja päälle raikastavaa villirukolaa. Ohjeesta tulee pellillinen + yksi minipizza.


Nopea pizza pohja:

2,5 dl kokojyvävehnäjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
50 voita
1,5 dl rasvatonta maitoa

Tomaattikastike:
1 tlk tomaattimurskaa
2 rkl valkosipuliöljyä
1 rkl sokeria
2 rkl oreganoa
suolaa
pippuria
tuoretta basilikaa

Täytteet:
70 g Snellmanin Pepperoni Light makkarasiivuja (13 %)
2/3 Aura homejuustoa
kalamata oliiveja
mietoja pepperoneja
kevyt juustoraastetta (17 %)
villirucolaa (pizzan päälle)

Valmista pizzapohja sekoittamalla kulhoon kuivat aineet ja nyppimällä voi joukkoon. Lisää joukkoon maito ja sekoita nopeasti. Tädää! Pohja on valmis kaulittavaksi.

Tomaattikastike valmistuu sekoittamalla ainekset kattilassa ja hauduttamalla heti jotta maut sekoittuvat. Kaupan basilikat olivat sen verran nahistuneita ettemme kyenneet ostamaan niitä tällä kertaa. Kasaa täytteet pohjan päälle ja paista uunissa 200 asteessa n. 15-20 min. Uunituoreen pizza-slaissin päälle leikataan tuoretta villirucolaa ja tarjoillaan valkosipuliöljyn kera. Krapulamätöt huuhdellaan alas Pepsi Maxilla Idolssin pyöriessä taustalla.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • oliivia sanoo:

    Heti tuli nälkä tuota pizzaa katsellessa!Jenni, haastoin sinut kertomaan 6 omituisuutta itsestäsi. Haastetta ei ole pakko ottaa vastaan 😉

  • Joni ja Jenni sanoo:

    Omituisuuksia…kyllähän niitä varmaan on ainakin ulkopuolisten silmissä. Anna päivä aikaa, niin laitan listaa tulemaan…Hauskaa!– Jenni liemessä

Jätä kommentti