Skip to main content
99 postausta jo takana! Pikaisesti laskettuna se tarkoittaa aika tarkkaan yhtä postausta joka päivälle blogimme syntymästä lähtien. Blogimme on oikeastaan jo vähän kuin osa perhettä ja arkirutiini muiden joukossa. Eihän tätä pysty lopettamaankaan, joten jää nähtäväksi kuinka monta postausta on vielä edessäpäin. 100 postauksemme on nuudeliwokki, jota teimme reippaamman annoksen kerralla. Annos on neljälle ja valmistusaika 20 min.


400 g naturel kanasuikaleita
200 g kevyt nuudeleita (1 %)
250 g itämaisia pakastekasviksia
1/2 tlk kikherneitä
1 rkl kalaöljyä
2 rkl currytahnaa
öljyä paistamiseen
Mausta: suola, chili, juustokumina, garam masala

Paista kanasuikaleet wokpannulla öljytilkassa. Mausta itämaisilla mausteilla ja lisää vihnnekset, kikherneet, currytahna ja kalaöljy. Keitä nuudeleita 2-3 minuuttia ja paista kana-kasvis sekoitukseen sekoitettuna vielä 5 minuuttia käännellen välillä.

———————————————————————

Pakko käydä pieni keskustelunavaus vielä näistä kevytnuudeleista. Kyseisenä päiväni tuskailin kaupassa hikikarpalot otsalla ja nuudelivalikoima ei saanut varauksetonta huomiotani niin suurelti kun jälkeenpäin olisin sille suonut. Pikakelauksella kävin läpi nuudelivalikoiman ja eteeni osui kevytnuudelit: 1 % rasvaa. Hölmistyneenä mietin että mitä ihmeen kevytnuudeleita, paljonko sitä rasvaa nyt sitten niissä normaaleissa voi olla? Ehdin nopeasti vilkaista kilpailevan nuudelipaketin kyljestä rasvapitoisuudet: 22 %!! Jonikaan ei uskonut ja ajattelin olleeni hieman pökertynyt ja käsittäneeni jotain väärin. Myöhemmin kuitenkin huomasin kevytnuudelipaketin kyljessä myyntiargumentin, jossa todettiin tavallisten pikanuudelien sisältävän n. 20 % rasvaa. Hyvin se rasva on niihin kyllä piilotettu, en olisi ikinä uskonut. Nämä kevytnuudelit löytyivät steissin S-marketista.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • oliivia sanoo:

    Hyvän näköistä wokkia! Ja onnittelut satasen saavutuksesta!Joo, itsekin on tullut huomattua tuo nuudelien rasvan määrä. Meillä käytetään nykyisin aina riisinuudeleita (sellaisia ”lasimaisia”), joissa ei ole rasvaa ollenkaan. Ainakin noita Aroi-riisinuudeleita saa S-marketeista (se on sellainen isompi, oranssilla pahvipannalla varustettu paketti josta pari henkeä syö pari kertaa). Ne kypsyvät parissa minuutissa ja voi maustaa ihan oman maun mukaan.

  • Joni ja Jenni sanoo:

    Úusien tuotteiden ravintoarvoja tulee lueskeltua mutta juuri tuttujen tuotteiden kanssa saattaa jäädä tarkastamatta. Ei sitä perunankaan kohdalla joudu miettimään että olisiko siikli vai rosamunda terveellisempi tai rasvaisempi…Kokeillaan ensi kerralla noita riisinuudeleita. Alunperin ajattelin tehdä tämän wokin muuten saman ohjeen mukaan, mutta couscousin kanssa. Sekin jäänee siis myöhäisempään kertaan.– Jenni liemessä

Jätä kommentti