Skip to main content

Kampin K-supermarketin hyllyjen välistä löytyy jos jonkinmoista etnistä purnukkaa. Kalaa teki mieli mutta halusin yhdistää siihen jotain ihan uutta. Marokkolaisen lohen valmistusaika on 30 min ja annos on kahdelle.

Alfezin marokkolaistyylinen sitruuna-tagine tahna on tomaattipohjainen ja maustettu voimakkaasti mm. chilillä. Purkin kyljessä annetaan käyttöohje vinkki: paista kanasuikaleita pannulla ja heitä viimeisten minuuttien ajaksi sekaan muutama teelusikallinen tahnaa. Lisää reseptejä Finefoodsin tai Alfezin nettisivuilta.

450 g lohifilettä
puntti tuoretta vihreää parsaa
2 rkl Alfez sitruuna-taginetahnaa
1 rkl öljyä
pinjaminsiemeniä
suolaa
pippuria

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja aseta vuoka lämpenemään. Sekoita öljy, sitruuna-taginetahna ja pinjaminsiemenet. Hiero kalan pintaan hiemen suollaa ja pipppuria. Levitä tahna ohueksi kerroksesksi kalafileiden päälle. Paista uunissa n. 15-20 minuuttia fieleiden paksuudesta riippuen. Parsatangot keitetään runsaassa suolavedessä parisen minuuttia.

Hehee 😀 Tulin juuri 4 viisaudenhampaan leikkauksesta. Muutamaa rauhoittavaa kolmiolääkettä anaamaan tätä kirjoittaessa ja näitä kirjoitusvirheitä alkaa sadella aika paljon. Tarkottaisikohan tämä tttä pitäisi mennä hetkeksi lepäämäänn 😉

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

6 Kommenttia

 • Pekkateemu sanoo:

  Hyvältä näytti kala, mutta miltä tää tahna sit maistui? Oliko hinta-laatusuhteeltaan ostamisen arvoista? Olen joskus pyöritellyt vastaavanlaisia purkkeja käsissäni kuitenkaan ostamatta niitä.

 • Jenni sanoo:

  *venyttelee ja yrittää saada nieltyä lasillista mehukeittoa* Huh, kylläpä nokoset tekivät terää. Huomenta Pekkateemu! Luulen että tahna pääsisi parhaiten oikeuksiinsa jonkun kastikkeen seassa. Ideana lohi+tahna oli toimiva, pestokastike toimisi aivan varmasti. Sen tietää jo kokeilematta. Tämä oli ”ihan jees”. Maistui maustetulle tomaattipyreelle mitä se loppuen lopuksi vain onkin. Kokeilemalla eri purnukkoja löytyisi varmaan parempia vaihtoehtoja. Hintaa soosille kertyi muistaakseni n. 2,20 €. Onhan se rahaa mutta pienestäkin purkista riittää moneen kertaan. Yritän välillä kokeilla näitä valmissooseja jos ei aina tarvitsisi aivan kaikkea tehdä alusta asti itse…

 • ylimuuli sanoo:

  Pinjaminsiemenet! Pelastit juuri päiväni 😀 Hassut ja hauskat kiriotusvriheet on parhaita. Lohikin on. 🙂

 • Laura ja Aatu sanoo:

  Jääkaapissamme pyörii loppupurkillinen kyseistä tahnaa, joka mielestäni oli oikein hyvää marokkolaishenkisessä taginessa. Pitääpä kokeilla lohen kanssa, kiitos ideasta!

 • Jenni sanoo:

  Tylsää, oon turtunut jo lääkitykseen enkä saa enää samanlaisia kiksejä :/Laura ja Aatu, teidän blogi olikin ihan uusi tuttavuus! Tein vkl lohikeittoa ja harmittelin ettei ollut tullut hyvää reseptiä vastaan. Hyvännäköinen se mereneläväsoppa, olenkin halunnut testata muutakin kuin lohta kalakeitossa.– Jenni liemessä

 • ylimuuli sanoo:

  Mullakin leikattiin aikoinaan kaik neljä kerralla, panacodpöpperössä oli mukavaa pari päivää ennen kuin vieroitin itseni… o_0Nyt yksi koulukaverikin alkoi puhua pinjaminsiemenistä! En tiedä enää itsekään mikä on oikein 😀

Jätä kommentti