Skip to main content
Barcelonan monet kauppahallit ovat jo nähtävyys itsessään. Toivorikkaina suuntasimme Mercat Santa Caterinaan (Avinguda Francesc Cambo 16) urbaanin nuoren matkaraamattu Wallpaper City Guide takataskussa. Olimme lukeneet mahtavasta sunnuntai aamun aamupalasta kauppahallin kyljessä sijaitsevassa kahvilassa.


Ennen aamiaista maltoimme kuitenkin käydä fiilistelemässä paikallista tarjontaa; tiskien ylitse pursuilevia tuoreita vihanneksia, hedelmiä, juustoja, chorizoja ja ennen kaikkea mereneläviä.

Santa Caterinan kauppahalli on tunnettu leikkisästä muotoilusta ja erityisesti aaltoilevasta katosta. Siisteys, monipuolisuus sekä ammattimaisuus hieman yllättivät, ja saivat Hakiksen kauppahallin tuntumaan jopa hieman nuhjuiselta.

Maiskuteltuamme nälkäisinä odotukset olivat suuret ravintolan suhteen, jonka kerrottaneen kutsuvan kauppahallia kodikseen ja käyttävänsä tuoreita aineksia suoraan ”olohuoneestaan”. Ravintolassa oli kaksi osaa: etualalla pieni kahvila baarituoleilla ja takana moderni kahvila, jossa lähemmäs 7 kokkia lämmittelivät vasta patojaan. Istuuduimme tiskille, tiedustelimme listoja ja mitä aamupalaa olisi tarjolla. Tutulla espanjalaisella palvelialttiudella tarjoilija tokaisi: ”Sitä mitä tilataan. Kattokaa tosta tiskistä.”. Öh, lasivitriinissä könötti muutama kroisantti ja lihiksen läheisiä sukulaisia. Aamupala kutistui suurista odotuksista Cafe latteen, kaakaoon ja kroisanttiin.


Tässä vaiheessa jo heräsi epäilys joskohan se Wallpaper keskittyy enemmän sisustukseen ja trendikkyyteen kuin hyvään ruokaan..?

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Enk sanoo:

    Oioioioi, tekisi mieli muuttaa takas Barcelonaan, kun näkee taas noita kauppahalleja 😮 nyyh! Toivottavasti on ollut hyvä matka 🙂

  • Jenni sanoo:

    Tuo reissu oli jo 3 visiitti Barcelonaan ja aina vaan voisi mennä takaisin. Olin kyllä tosi kade paikallisille Kauppahalleista ja tuoreista vihanneksista ja hedelmistä. Ja mikä valikoima!Sullahan oli aika veikeitä ideoita blogissa 🙂– Jenni liemessä

Jätä kommentti