Skip to main content

Olimme päättäneet viettää kuukausipäiväämme kotona ja säästää roposemme Firenzeen.

Kylmäsavustettua lohta ja kantarellisalaattia

Appelsiiniglaseerattua villisorsaa

Fazerina suklaajuomat

Alkupala löytyi Optio-lehden Makujen maailma – spesiaalipainoksesta. Reseptin takana on Suomen kokkimaajoukkueen kapteeni, Jari Hämäläinen. Taannoiset käynnit Misukan tähden – ravintoloissa ovat myös inspiroineet ja saivat kokeilemaan pipertämistä. Suunta varmaan vaihtuu taas kun tutustuimme Italialaiseen konstailettomaan maalaisruokaan männä viikolla. Piperrys kannatti ja alkupala suorastaan nostatti suun pielet korviin ja avasi illan lupaavasti.


Annos on viimeistelty viinisuolaheinällä ja ruohosipulisilpulla.

Kylmäsavustettua lohta ja kantarellisalaattia (4 hlö)

200 g kylmäsavulohta (ohuita ja isoja siivuja)
100 g kantarelleja
2 siivua pekonia
0,5 dl smetanaa
2 rkl sipulia
ruohosipulia
(1 rkl persiljaa)
(suolaa)
(valkopippuria)

Valmista täyte. Freesaa sieniä voissa ja jäähdytä. Leikkaa pieniksi kuutioiksi kuin myös rapeaksi paistetut pekonisiivut. Sekoita aineet keskenään ja mausta. Itse jätin lisäsuolan pois. Levitä massa lohisiivujen päälle ja kääri rullalle. Kalatiskistä ostamamme lohifileet olivat aivan liian paksuja ja pieniä tai sitten sormet tumpeloita. Laita rullat kylmään vetäytymään.

Leivänpalaan tarvitset maalaislimppua ja voita. Poista leipäsiivuista reunat ja paista voissa pannulla.

Appelsiiniglaseerattua villisorsaa

Pääruoaksi olimme ostaneet villisorsan Chef Wotkinsilta. Appelsiiniglaseeratun sorsapaistin reseptin löysin googlettamalla sorsapaistia. Peruna, selleri ja palsternakka jäi pois meidän padasta. Täytyy sanoa että sorsa oli pettymys varsinkin hienostuneen alkupalan jälkeen. Ainoa plussa tulee ulkonäöstä ja tuoksusta. Olihan se näyttävää kun nostimme höyryävän ankan pöytään 4 tunnin hauduttelun jälkeen. Niin siihen asti. Sorsasta ei saanut oikein mitään otetta. Taktiikkamme oli puolittaa sorsa järeällä keittiöveitsellä, minkä lopputulos oli raadeltu paisti, naarmuuntunut pata ja lautasella nuivia lihan rämmäleitä. Porkkanat ja sipuli olivat kovia, vaikka niitäkin oli pehmitelty se 4 tuntia. Ei voi ymmärtää. Tahtoo hyvän sorsaohjeen.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti