Skip to main content
Firenzen tärpit jatkuvat Il Latinilla. Useammalta taholta suitsutusta nauttinut Il Latini oli Firenzen reissun ehdoton suosikki. Pettämättömäksi indikaattoriksi täyden kympin rafloista on muodostunut Nirson ”tippa linssiin” ilmiö. Tärkeimmät kriteerit ilmiön muodostumiselle ovat tunnelma ja hyvä ruoka. Firenzen ravintoloista Il Latini nousi ainoana arvostetuinpaan ”tippa linssiin”- kategoriaan.

RISTORANTE IL LATINI

Osoite: Via dei Palchetti, 6r
Puh: 055-210916
Pöytävaraus: Paikalliset väittivät että pöytävarauksia ei tehdä. Emme uskoneet ja soitimme varauksen. Omaa pöytää tuskin saa, vaan istumapaikan jaetuista pitkistä pöydistä.
Asiakkaat: Paikallisia
Hinta: 60 € / 2 hlö
Erikoista: Ruokalistoja ei ole vaan tarjoilija kertoo pöydässä mitä vaihtoehtoja on tarjolla. Loppulaskua jännitettiin loppuun asti. Talon viini tarjoillaan 2 l pullosta joka veloitetaan mututuntumalla laseittain.

Antipasto oli lajitelma Italialaisia tapaksia; salaatti suurimoista, bruchettoja, tomaattia ja mozzarellaa, leipää, ilmakuivattua kinkkua ja melonia…

+ Loistava tarjoilija joka kantoi oma-aloitteisesti pöytään ruokia
+ nopea palvelu
+ maukasta Toscanalaista ruokaa
+ paikallisten suosiossa
+ loppulasku oli niin pieni että melkein hävetti
+ yllätys jälkiruokadrinkkejä ja keksejä

– Italialaisittain liian suuret annokset. Tilasimme primi piatin sekä pääruoan puoliksi.
– suolainen lammas

Virallisesti listalla ei ollut lammasta, mutta kysymällä sekin järjestyi. Olimme tässä vaiheessa jo niin täynnä että otimme pääruoaksi pelkkää lammasta ilman lisukkeita ja sekin puoliksi.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

  • veena sanoo:

    Ikävä Italiaan!sairaan hyvännäköiset ruoat. oi että.Kiva oli kuulla teidän reissusta

  • Jenni sanoo:

    Oli ehkä yksi parhaista reissuista ikinä! Ruoka ja romantiikka oli kohdallaan. Kaupunki lumoava. Pakko myöntää että sorruin vuodattamaan kyyneleitä kun tuli kotiin lähdön aika 🙂– Jenni liemessä

  • Lotta sanoo:

    Kävin itse samaisessa ravintolassa useampi vuosi sitten. Paikkaa Lonely Planet kourassa etsiessäni olin vähällä eksyä ja kun vihdoin löysin perille, oli ravintolaan jonoa ulos asti. Kotiin lähdettyäni olin kyllä onnellinen, etten kääntynyt takaisin – tuo ravintola pelasti koko reissun (ja aikaisempien iltojen surkeat ruokailukokemukset) 🙂 Kasvissyöjänä jouduin jättämään väliin sen ruokalajin josta koko Toskana ja Il Latini käsittääkseni on kuuluisa, vaan eipä se haitannut, henkilökunta oli valtavan mukavaa, ja myös kanssaruokailijat.

Jätä kommentti