Meillä ei ole mikroa. Tämä ei ole ollut mikään suuri eettinen tai kulinaristinen päätös vaan mikroa vain tarvitsee niin harvoin. Edellisen päivän ruoanjämien lämmittämiseen se olisi kuitenkin niin oiva vekotin että päätimme sellaisen hankkia. Mikä olisikaan parempi paikka metsästää kansan syvien rivien ykköskotikonetta kuin itä-Helsinki. Posotimme Itäkeskukseen asti mutta palasimme tyhjin käsin. Tai ei ihan, käytiinhän me Stockan herkussa.
Useammassa ruokablogissa on vilahdellut kalarullia erilaisilla täytteillä. Nämä turskafileet syntyivät jauhajien lohirullien innoittamana. Alunperin haaveilin ahvenesta, mutta Stockmannin kalatiskin hintalaput saivat mielen muuttumaan ja tyydyin puolet halvempaan turskaan.
2 kpl Turskafileitä
mozzarellaa
tuoretta basilikaa
pinjaminsiemeniä
suolaa
kalamaustetta
Hiero fileen pintaan suolaa ja kalamaustetta. Asettele mozzarellasiivut, basilikasilppu ja pinjaminsiemenet fileiden päälle. Kääräise turska rullalle ja varmista puutikulla. Paista uunissa n. 20 minuuttia fileiden suuruudesta riippuen.
Eipä ole meilläkään mikroa, vähän samasta syystä. Ja kun keittiön pöytätilat on aika kortilla niin ei vaan ole tullut hankittua. Eikä sitä edes kaipaa.
Niinpä niin. Samojen tilaongelmien kanssa painitaan.>>Ajattelin varastoida sen yläkaappiin josta sitä voi ’kätevästi’ käyttää tarvittaessa. Nousee vain tuolin päälle, avaa kaapin, kiinnittää jatkojohdon ja voilá: mikro on valmis käytettäväksi 😉 >>Saattaa olla että mikro olisi energiaystävällisempi vaihtoehto kuin levyn tai uunin lämmittäminen vain hetkeksi..? Hyvän mikron löytäminen tosin on osoittautunut haasteeksi joten toistaiseksi vielä pärjäillään ilman.>>– Jenni
Se on kyllä ikävää että valkolihainen kala fileenä on usein niin törkeän kallista, tyyliin kuhafilee 28,90 €. Meilläkin tyydyttiin taas tuotuun puna-ahveneen juuri tästä syystä.>>Halleista saisi usein edullisemmin kalaa(kin), pitänee käydä katsastamassa Hakaniemen Halli nyt kun asumme autoiluetäisyydellä.>>Meillä on mikro (tainnut olla aina), mutta enimmäkseen se vain vie tilaa ja toimii ruoan uudelleenlämmittäjänä tai leivonnassa nesteiden kuumentajana ja voin sulattajana… lieneekö siinäkään sitten mitään järkeä 😉
Hei Olivia!>>Mitä häh tä. Oletteko muuttaneet Helsinkiin?! Tulin juuri Lontoosta ja heti on jäänyt kuumimmat blogiuutiset väliin 😉>>Reissu meni kivasti, kunhan pysytteli mahdollisimman kaukana englantilaisesta keittiöstä 😀>>– Jenni
Heips Jenni,>tervetuloa takaisin Lontoosta! Mitä, fish&chipshän on ehkä parasta ruokakulttuuria ikinä 😉>Kannattaisiko Lontooseen piipahtaa näin talvella? Itse harkitsimme pääsiäisvisiittiä sinne.>>Juu, voikeittiö teki muuttoa etelän räntäsateisiin oikeastaan koko tammikuun. Helsinkiläisiä emme ole, mutta ”sibbobo” lienee hauskimmalta kuulostava kuvaus meistä nyt.