Skip to main content
Pitkän työntäyteisen maanantaipäivän päätteeksi raahauduin pitkin Helsingin esikaupunkialueen raittia kun ystävällisen oloinen intialainen joogaguru esittäytyi ja fiilisteli alueen hyviä viboja. Minä ja suomalainen kulttuuri kuitenkin olimme pinnallisia ja hän neuvoikin löytämään sisäisen rauhan ja rakkauden. Rimpuiltuani intialaisen joogagurun henkisestä otteesta, päätin että lähin kosketus intialaiseen kulttuuriin olisi ruokapöydässä.

Varokaakin Intialaisia joogakuruja! Mmm.


Joogagurun tikka masala

400 g kanasuikaleita
1 prk tomaattimurskaa
pala tuoretta inkivääriä
1 iso keltasipuli
1 rkl kalakastiketta
2 dl kookosmaitoa
1 valkosipulinkynsi
öljyä

Päälle tuoretta korianteria

Kanamausteet: curry, paprika, garam masala, suola

Paista ensin kanat, mausta ja laita syrjään. Varo paistamasta aivan kuivakkaan kypsäksi. Raasta inkivääri ja siivuta valkosipulinkynsi. Pyöräytä molempaiset öljytilkassa pannulla. Kuullota sipulisilppu. Lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna hautua kymmenisen minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja lorauta joukkoon vielä kookosmaito. Hauduttele vielä hetki ja lisää kananpalat loppuvaiheessa. Tarjoile riisin ja tuoreen korianterin kanssa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

Jätä kommentti