Skip to main content

Viikko sitten, kesken seesteisen blogielon, Lettupannu kuumotti meitä salamahaasteella. Haasteena oli valmistaa mikä tahansa ruoka kunhan se sisältäisi kahta ruokalajia: bulguria ja mustia papuja.’Aktiivipääsiäisestämme’ huolimatta tai sen keskellä toteutin koko viikon muhineen idean.

Ensimmäinen ajatus oli että en haluaisi tehdä mitään itsestäänselvää vaan etsiä uusia ja ennakkoluulottomia ideoita. Mietin riisikakkuja. Voisiko bulgurkakkuja tehdä samalla periaatteella? Mietin myös tapenade oliivitahnaa. Voisiko pavuista tehdä levitettä? Siitä se idea sitten lähti.

Vai lähtikö? Päädyin tekemään Bulgur pannukakkuja ja mustapapulevitettä. Vasta tänään pistäytyessä Lettupannun sivuilla tajusin että ideanihan oli itsestäänselvä. Lettupannun sivuilla uusimpana postauksena oli raejuustopannukakkuja. Alitajuntaisesti olin tehnyt Lettupannun pöytään juurikin niitä pannukakkuja! How original 😀

Resepti löytyi googlettamalla. Mitä sitä pyörää uudelleen keksimään!

Bulgurpannukakut (2 hlö)

1 dl bulguria
1 dl kuumaa vettä
0,5 dl öljyä
1 tl suolaa
2 dl vettä
1 tl leivinjauhetta
2 dl jauhoja
1 rkl rasvatonta maitoa

Sekoita bulgur kiehuvaan veteen ja anna jäähtyä noin tunnin ajan. Lisää loput aineet ja sekoita voimakkaasti tasaiseksi taikinaksi. Paista pannulla voissa ruokalusikallisen verran taikinaa litistämällä taikinanokare pannukakuksi.

Mustapapulevite

1 prk mustapapuja tölkissä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä

Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella mustapavut, murskatut valkosipulinkynnet ja öljy.

Toimivat yllättävän hyvin ja toivat mieleen etelä-Amerikkalaisen keittiön. Kevensimme annosta raejuustolla. Katsotaan mitä lettupariskunta tuumaa. Parin päivän sisään julkaisemme kenelle napsahtaa seuraava nakki.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

  • Henna sanoo:

    Wau, mä oon vaikuttunu!! Googlailin ”black beans bulgur”-komennolla, ja löysin kaikenlaisia kasvispihvejä ja salaatteja. Teidän ratkaisu on mulle aivan uusi, en olis varmaan ikinä itse keksiny! Kokeillaan tätä lähiaikoina (kunhan ehditään keitellä ne meidän pavut), eiköhän noista tuu tosi hyviä! Jee.:)

  • Jams sanoo:

    Tuo levite kuulostaa kaikessa yksinkertaisuudessaan melkoisen hyvältä ja terveelliseltäkin. Pannaritkin menee takuulla kokeiluun.

  • Jenni sanoo:

    Heippa!Lumimyrsky katkaisi nettiyhteyden juuri kun olin eilen kommentoimassa…Henna, ajattelin että bulgurpannukakut olisivat olleet ensimmäinen mikä teillä tulee mileen 😀Jams, jos tarjoilet tahnaa vieraille, vähentäisin valkosipulin yhteen kynteen. Lettujakin kehittäisin vähentämällä hieman öljyä. Raejuusto tai salaatti sopii hyvin seuraksi. Hyvää ja terveellistä!Salamahaasteeste oli aika kuumottava, varsinkin pääsiäisenä, mutta tulihan se sieltä vaikkakin viimetingassa; tiistai-iltana klo 23:05 😉– Jenni liemessä

Jätä kommentti