Skip to main content

Tuskahiki ja epätoivo meinasivat jo iskeä kun bloggaajat ignoorasivat salamahaastekutsun yksi toisensa perään. Arvelin että no ainakin Pastanjauhajien Rosmariini kurkistaa postilaatikkoon ahkerasti ja kun he vielä palasivat sopivasti reissustakin, sain vihdoin nakitettua haasteen eteenpäin.

Haastaja: Liemessä
Haastettu: Pastanjauhajat
Dead line: 6.4.2008

Do diih Rosmariiniseni. Haaste kuuluu: Valmista mikä tahansa vähäkalorinen ruoka tai ateriakokonaisuus (alle 300 kcal / annos). Viikko aikaa. Aika, alkaa, nyt!


Tässä vielä Salamahaasteen säännöt kertauksena:

lmoita haastajalle, kun olet valmistanut ruoan. Haastajana sitoudun kokeilemaan reseptiä ja arvioimaan lopputulosta julkisesti. Reseptiin saa vapaasti poimia aineksia ja ideoita muualta, mutta laina-ajatuksista tulee raportoida hyvän tavan mukaisesti. Täysin omiaankin on suotavaa pistää. Outokin saa olla. Pääasia on pitää hauskaa!

*tarkennuksia: ateriakokonaisuus ei tarkoita esim. alku- ja pääruokaa, vaan ainesten tulee esiintyä samalla lautasella.

Kun haastaja on suoriutunut tehtävästään, on hänellä oikeus ja kunnia laittaa Salamahaaste eteenpäin haluamalleen blogikokille. Ennen haastamista haastaja tarkistaa, että bloggaajalla on aikaa toteuttaa haaste viikon sisällä.

Tarkoitus on, että haastaja valikoi sellaiset ruoka-aineet, joista todella haluaisi jonkinlaisen purtavan tai joita haluaisi oppia käyttämään. Haastajan tulee perehtyä haastamaansa blogiin riittävästi, jottei valikoi lihaa kasvissyöjälle tai viljaa keliaakikolle. Jos raaka-aineet ovat kuitenkin sopimattomia haastetulle, haastaja voi vaihtaa tuotteet.

Haasteen ei tarvitse toteutua armottomasti vuoden jokaisena viikkona välittömästi edellisen haasteen perään, vaan välissä voi olla ainakin päiviä. Lisäksi esimerkiksi kesällä haastepallo voi pysähtyä pidemmäksikin aikaa, toivottavasti ei kuitenkaan kokonaan.

Osallistujilta edellytetään korkeaa moraalia ja eettistä toimintaa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Rosmariini sanoo:

    < HREF="http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2008/04/vhkalorinen-salamahaaste.html" REL="nofollow">Mausteisella linssikeitolla<> mennään (en laskenut kaloreita, mutta keittoa voi annostella lautaselle sen verran vähän, etteivät maksimimäärät ylity;).

  • Jenni sanoo:

    Luulen että keitto sopii helposti <300 kcal/annos kategoriaan laskemattakin. Ja ei se nyt kalorin päälle ole. Testaan ohjetta tänään lounaaksi, illasta onkin tiedossa 3-ruokalajin Suomi-menu :)– Jenni liemessä

Jätä kommentti