JENNIN BURGERI VOL II

Nirso alkoi ruinaamaan heti lisää kun kerran purilaisen makuun päästiin. Kino Liemessä tarjosi pojille sunnuntaielokuvan lisäksi lammas-feta burgerit. Vieraamme totesi että hampurilaisilla on turhaan huono maine, näistähän voi tehdä terveellisiäkin!


Jennin Burgeri VOL II (4 hlö)

Pihvi
400 g lampaanjauhelihaa
2 dl bulgarianjugurttia
1 kananmuna
1/2 keltasipuli
0,5 dl korppujauhoja
yrttejä: timjami, oregano, minttu
suolaa
mustapippuria

Salsa
1 tomaatti
1/2 keltasipuli
tuoretta basilikaa
1 rkl punaviinietikkaa
0,5 tl sokeria
suolaa
pippuria
cayannea

1 kokojyväleipä
1 suolakurkku
1 pkt vähärasvaista fetaa (10 %)
herneenversoa
pestokastiketta
kylkeen luomunachoja

Valmista jauhelihataikina samaan tapaan kuin yrttimureke. Muotoile taikina pihveiksi ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20 minuuttia. Kastike on salsamainen. Pilko tomaatti ja sipuli mahdollisimman pieneksi ja yhdistä kaikki aineet. Anna maustua hetki jääkaapissa. Tulisuutta voi säädellä maun mukaan. Sämpylät paahdetaan ja sipaistaan pestokastiketta pintaan.

Burgeri oli hyvää, mutta näillä aineilla saattaisi olla edellytyksiä enempääkin. Se saisi olla hieman mehevämpi. Tästä versiostahan puuttui majoneesi kun tilalla oli salsa. Osan jugurtista voisi ehkä tehdä kastikkeeksi sillä vähempikin riittäisi pihvitaikinaan.

2 kommenttia

  1. Ent-tu 24.02.2009

    Näyttää ihan törkeen hyvältä ja ruokaisalta 🙂

    Vastaa
  2. Insanity_ 06.03.2009

    Jestas mitä herkkuburgereita! Krapulassa nämä maistuisivat varmasti sitä tahtia ettei koko satsista olisi jäljellä kuin muruset vain 😀

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *