Skip to main content

Laiskoina TV:n katselijoina sarjojen katsominen silloin kuin meille sopii toimii parhaiten. Saimme juuri päätökseen jokunen kuukausi takaperin julkaistun Kurjat Kuppilat 1. tuotantokauden. Gordon Ramsey oli entuudestaan etäisen tuttu lehtien palstoilta ja toki haaveilin viime Lontoon visitillä että olisi jäänyt aikaa ja rahaa käydä yhdessä Ramseyn monista ravintoloista.

Aloitus oli hyvin mietitty ja koukuttava. Ensimäinen jakso kertoo Bonapartes-ravintolasta. Jaksoa voisi kuvailla sanoilla häiritsevä, hämmentävä, viihdyttävä, tuskallinen, todellinen ja hauska. Seuraavaa jaksoa jäi oikein odottamaan. ’Pettymykseksi’ loput ravintolat eivät olleet aivan niin pahaisia kuppiloita, mutta materiaali jaksoi viihdyttää loppuun asti. Katsojana olin Ramseyn puolella, jonka asiantunteva mutta toki suorasukainen tyyli puri.

70-luvulle jumiutunut Moore Place pelastettiin hampurilaisilla joita alettiin kutsua Ramsey Burgereiksi. Gordon Ramseyn innoittamana jo syntyessään legenda; Jennin Burgeri!

Kurjat Kuppilat tänään lauantaina MTV3 klo 18.


Jennin Burgeri (4 hlö)

4 kpl ohutta naturel kanafilettä
1 ruischiabatta (tai muu pehmeä leipä / sämpylä)
1 dl kevytmajoneesia
2 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
1 jäävuorisalaatti
1 mozzarellajuusto
tuoreita basilikanlehtiä
pippuria
öljyä

Valkosipulimajoneesi syntyy helposti sekoittamalla valkosipulimurska kevytmajoneesiin. Majoneesin voi valmistaa myös itse, pidempään kaavaan ohjeen löydät täältä. Chiabattan leikkauspintaa voi sipaista öljyä ja paahtaa pannulla. Kana maustetaan miedosti vaikka paprikalla, currylla, suolalla ja oreganolla.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

6 Kommenttia

 • oliivia sanoo:

  Nam. Tätä kokeillaan üüberburgerin sijaan seuraavan kerran kun tekee mieli nopsaa herkkua. Voisipa sipaista vielä vähän pestoa paahdetun ciabatan pintaan…Tulin itseasiassa tarkastamaan taas ravintolasuosituksianne… Laitan meilillä tarkempaa kyselyä, tarkoitus olisi lounastaa ensi viikolla hyvin.

 • Jenni sanoo:

  Nirso ruinasi taas burgereita 😀 Pidetään tänään leffailta ja teen pojille lihaisammat versiot. Pestoakin on jäänyt eilisestä pastasta joten nyt sitä voisi kokeilla. Muina täytteinä ajattelin: yrttinen lampaanjauhelihapihvi, feta, kotikutoinen salsa, suolakurkku ja herneenverso.Laitoinkin sulle jo postia, herkullisia lounashetkiä!

 • oliivia sanoo:

  Oijoi, burgerit vaan paranee. Joutuu ehkä huomenna heti testaamaan. Nyt vaan en osaa päättää onko kana vai lammas parempaa… Höh.Kiitti meilistä, eiköhän se lounastus sieltä selvinne. Kerrotaan sitten terveisiä kun niitä on.

 • Keittiövaaka sanoo:

  Mozzarellasta en itse kovasti välitä, mutta halloumilla tai chevrellä tuo putoaisi melkoisen nopeasti 🙂

 • Jenni sanoo:

  mmm..chevre. Eilinen lammasburgeri onnistui, mutta kaipaa ehkä vielä tuotekehittelyä. Manttelinperijä ei ollut yhtä mehukas kuin edeltäjänsä. Pihviin käytetyn jugurtin voisi puolittaa ja tehdä lopusta soosin burgerin väliin… Laitan kuvaa ja ohjetta vielä perään!Jenni

 • Sam333 sanoo:

  Youtubesssa on kaikki jaksot ilmaseksi katottavissa vaikkakin hiukan vaikeasti löydettävissä, mutta yhden löydettyä muut tulee pötkössä. ps. katsoin koko viime yön ja söin juuri yhden burgerin… hyvää oli vaikkakin sämpylästä tuli hiukan liian rapea 😀

Jätä kommentti