Skip to main content

Ärsyttävän onnellinen virne pysyi naamallani vielä häiden jälkeisenä päivänäkin. Vietimme pitkästä aikaa rauhallista perhesunnuntaita. Illaksi kalastin S-marketin kalatiskiltä pari kokonaista siikaa. Pidän siitä että kala valmistetaan italialaisittain yksinkertaisesti. Puhtaat maut kalasta, suolasta, tillistä, sitruunasta ja purjosta pysyivät tasapainossa. Suolaa olisi saanut laittaa ronskimmin. Kalat pääsivät myös ylikypsiksi. Muistaakseni siinä vaiheessa kun ensimmäiset nesteet tirskahtivat pihalle pyydystin Miniä yöpukuun ympäri olohuonetta.

Kokonainen siika (2 hlö)

2 kappaletta siikaa putsattuna
1/2 sitruuna
pilkottua purjoa
tuoretta tilliä
1 tl suolaa

Täytä kalat sitruunasiivuilla, purjolla, tillillä ja suolalla. Sulje cocktailtikulla. Paista kaloja kuumalla pannulla molemmin puolin muutama minuutti kunnes nahka on ruskistunut. Käytä voita paistamiseen. Lämmitä sillä välin uuni 200 asteeseen. Lado kalat öljyttyyn astiaan ja paista vielä noin 10 minuuttia kunnes kalat ovat kypsiä. Varo ylikypsymistä. Söimme kalat ruusukalin ja perunan kera.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • ari sanoo:

  Minustakaan kalaan eivät sovi voimakkaat maut, en esimerkiksi ole erityisesti kalacurryjen ystävä. Mutta sitten taas oudosti katkaravuista pidän tulisesti laitettuina!

 • Jenni sanoo:

  Johtuukohan siitä että katkaravut ei itsessään maistu kovin vahvasti ja tavallaan vaativat siksi jotain marinaadia? Vähän kuin naudan liha joka ei sellaisenaan edes ole kovin hyvän makuista kun oikeasti miettii.

  Kalacurry kuulostaa eksoottiselta. Yrttejä voi kyllä laittaa mutta curry?

 • ari sanoo:

  Kyllä kalacurryjä Etelä-Aasiasta löytyy. Minusta kala jää alle. Omasta blogistani löytyy yksi legendaarinen kokemus faaramuurahaiscurry. Ei kannata lukea jos ei pidä ötököistä.

 • Jenni sanoo:

  Luin silti 😀

 • oliivia sanoo:

  täähän tuli kuin tilauksesta, lähikaupassa on just tuoretta siikaa saatavilla ja mietin mitä siitä oikein tekis. Kiitos!

Jätä kommentti