Skip to main content

Vein palaveriin tuliaisena Minin kanssa yhteisvoimin valmistettuja suolaisia muffinsseja. AD:llä meinasi mennä muffinssi väärään kurkkuun kun huomasi että se onkin suolainen. Tein kaksi satsia joista toisen kermaviilillä ja toisen ruokajugurtilla. En huomannut suurtakaan eroa. Korvasin myös puolet vehnäjauhosta graham täysjyväjauholla. Sen sijaan ensi kerralla käyttäisin jotain vinkeää maustetta kuten muskottia, kaardemummaa tai anista ja lisäisin taikinaan ruokalusikallisen siirappia. Taikinapohjan ohje löytyi Kädenvääntöä-blogista.

Suolaiset muffinssit (10-12 muffinsia)

5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 munaa
2 dl kermaviiliä
1 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä

aurinkokuivattua tomaattia
kalamata oliiveja
saksanpähkinöitä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Vatkaa munat, kermaviili, maito ja öljy. Sekoita jauhoseokseen. Kääntele haluamasi täyte tai mausteet taikinan joukkoon. Kaada taikina muffinsivuokiin. Paista uunissa n.15-20 minuuttia.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti