Suomesta löytyy ihan törkeän hyviä perinneruokia joita voi tuunata helposti nykypäivän tarpeisiin. Rieskallakin on nykyään oma Facebook-ryhmä josta löytyi tämä resepti. Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä rieska itse mutta sitten jänistin aikataulusyistä ja hain ihanan rouheiset yksilöt Maatilatorilta.

Täytetyt rieskat kulkevat leivinpaperiin käärittynä näppärästi mukana kesäpiknikille. Inspiraatio haettiin Myrecipes.comin lohipanineista. Halusin täytteisiin miehistä otetta joten heitin väliin ”kanan ja salden” lisäksi runsaan levitteen ja pekonisiivun. Tosin pekonista on jäljellä enää miehisyyden rippeet sen jälkeen kun HK lätkäisi rypsiporsas-terveysleiman pekonipakettiin. Sorsanpaistaja pyhitti kokonaisen postauksen aiheelle.

Rieska

1,5 dl kylymää piimää
1 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,25 tl ruokasoodaa
3 dl ohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja

Taikina painellaan kämmenellä korkeintaan 1 cm paksuksi runsaide jauhojen kera. Pistellään. Paistetaan.

Vuohenjuustolevite (4 hlö)

2/3 pötköä pehmeää vuohenjuustoa
1 pkt natural tuorejuustoa (esim Philadelphia)
kapriksia
öljyä

Sekoita ainekset ja notkista tarvittaessa öljyllä.

Marinoidut punasipulit (4 hlö)

1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi ohuina viipaleina
1 rkl valkoviinietikkaa
1/2 sitruunan mehu
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl vahvaa sinappia
suolaa
pippuria

Leikkaa punasipuli ohuen ohuiksi suikaleiksi. Marinoi sekoittamalla kaikki aineet sekaisin ja anna levätä vähintään puoli tuntia. Marinoin sipuleita yön yli ja ne kestivät senkin hyvin.


Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

Jätä kommentti