Skip to main content


Kaskinauris.

Olen jo kolmatta viikkoa halunnut osallistua Uuden Mustan juureshaasteeseen, tuloksetta. Viime viikko oli palsternakan juhlaa. Vihdoin haasteen kolmannella viikolla sain järjestettyä jonkin verran aikaa. Vuorossa on nauris. Minullehan ei mikä tahansa nauris kelpaakaan vaan halusin ehdottomasti käyttää Eat & Joyn luomukaskinauriita, jotka fiilistelevät ambient-musaa. Halusin tehdä jotain mikä sopisi joulupöytään. Tästä ajatuksesta ja kanadalaisen reseptin pohjalta syntyi karamellisoitu omena-naurislaatikko. Tämä toimii sellaisenaan tai lisukkeena liharuokien kera.

Karamellisoitu omena-naurislaatikko

2 luomu omenaa
2 isoa luomu kaskinaurista
50 g kirnuvoita
0,5 dl luomu ruokosokeria

0,5 tl suolaa
ripaus kanelia
peukalonpään kokoinen tuore inkivääri

Kuorrute:

1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl luomu ruokosokeria
2 rkl voita

Kuori naurikset ja kuutioi. Keitä kuutioita noin kymmenen minuuttia. Lisää päälle 1 rkl voita sulamaan ja hieman suolaa. Toisessa kattilassa kuumenna 50 g voita ja 0,5 dl ruokosokeria kokoajan hämmentäen. Kun seos on kullanväristä, lisää kuutioitu kuorittu omena. Lisää myös raastettu tuore inkivääri ja kaneli. Sekoittele muutama minuutti hämmentäen.

Kaada molemmat seokset yhteen vuokaan. Ripottele päälle vehnäjauho-ruokosokeri-voi seos. Paista uunissa 175 asteessa noin 1,5 tuntia.

Tästä tuli tosi herkullisen karamellimainen ja jotain muuta kuin peruslootia (mitkä nekin ovat tosi hyviä). Nyt on sellainen kutina että tämä voisi toimia hyvin ellei jopa paremmin soselaatikkona. Kokeilen seuraavaksi soseuttaa nauriit ja karamellisoidut omenat. Ehkä vähän kermaa perään.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Moikka!

    Pistän nyt kommentin, kun kukaan muu ei ole kommentoinut.
    Valmistaudun nyt kolmannen kerran tämän laatikon tekemiseen. Olen tehnyt sen jokaisella kerralla soseutettuna ja se on ollut ehdottomasti yksi joululaatikoiden suosikeista. Perinne jatkuu ja kiitos sinulle tästä reseptistä!

  • Jenni sanoo:

    Kiitos kommentista Mikael! 🙂 Mahtavaa kuulla että tästä reseptistä on sukeutunut ihan perinne! Tänä vuonna en itse lähde laatikkolinjalle kun ollaan vaan aatto kotosalla ja muuten vieraissa pöydissä. Herkullista joulua!

Jätä kommentti