Skip to main content

Tein eilen mahtavaa lisuketta grilliruualle, ja päätin samalla koota päheän juhannus menun. Jotain tuttua, jotain uutta!

Juhannus menu

Tabouleh-salaatti
Jugurtti-tahini kastike
Grillilihaa kuten lammasta, possua tai nautaa
Tapenade-tahna & vaalea leipä


Ruokaisa tabouleh-salaatti ja jugurtti-tahini kastike sopivat grilliruokien seuraksi.

Tabouleh-salaatti (8 hlö)

alkuperäinen ohje In the little red house-blogista

3 dl bulguria
6 dl keitinvettä

2 tomaattia
1 pieni punasipuli
1/2 kurkku
1 rs tuoretta pinaattia
nippu persiljaa
nippu tuoretta minttua
1 sitruunan mehu
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa

Kiehauta 2 osaa vettä ja lisää 1 osa bulguria, tai paketin ohjeen mukaan. Nosta sivuun ja anna lopun veden tarvittaessa imeytyä hetki. Jäähdytä. Leikkaa sillä välin tomaatit ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli pieneksi. Hakkeloi tuore minttu, persilja ja pestyt pinaatit pieneksi. Yrttejä saa olla reippaasti! Sekoita kaikki ainekset ja mausta sitruunamehulla, oliiviöljyllä ja suolalla.

Jugurtti-tahini kastike (8 hlö)

150 g tahinia (seesaminsiementahnaa)
300 g turkkilaista jugurttia
1 valkosipulinkynsi murskattuna
2 tl limen mehua
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl jauhettuja korianterin siemeniä
1 tl juoksevaa hunajaa

Tahinia eli seesaminsiementahnaa löytynee kaikista hyvinvarustetuista isommista marketeista. Sekoita tahinia kun avaat purkin. Jauha korianterin siemenet morttelissa. Sekoita kaikki aineet sekaisin ja anna maustua jääkaapissa ainakin 30 minuuttia. Sekoita ennen tarjoilemista niin että maut tasaantuvat.


Lohirullien, lohipastramin ja mummonkurkkujen ohjeen löydät täältä.


Torres lahjoi minua muutamalla viinipullolla. Ei olisi tarvinnut, sillä tätä viiniä kehuisin ilman lahjustakin. Täydellinen kesäviini juhannukseksi! Muutama jääpala lasiin, lasi täyteen ja riippumattoon 🙂

Huuto bittiavaruuteen

Nyt kun olen taas silmät sirrillään kirjoittanut teille reseptejä, niin pyytäisin vastapalvelusta. Viinintuottaja Torres peräänkuuluttaa ruokabloggaajaa siemailemaan Torresin viinejä ja bloggaamaan Barcelonaan. Se Facebook-sivu yrittää sanoa minulle jotain. Olen tosissani! 🙂

Olen huomannut että parhaimmat asiat elämässä eivät välttämättä tapahdu pelkästään omien ponnistelujen myötä. Tarvitaan tukea sekä perheeltä että ystäviltä ja monta tuntematonta, jotka ovat ojentaneet auttavan käden oikealla hetkellä. Niinpä käännyn nyt teidän puoleenne unelmani toteuttamisessa. Käy äänestämässä Torresin Facebook-sivuilla Liemessä-blogi Barcelonaan. Matkaan lähtijä valitaan kymmenestä eniten ääniä saaneesta bloggaajasta. Minun pitäisi päästä matkalle, koska jonkun täytyy kysyä tyhmät kysymykset.

Jos sinua ei pätkääkään kiinnosta minun unelmat, niin äänestä silti 😉 Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan Barcelonan matka sinulle ja ystävällesi.

Kiitos, klikkaa alla olevaa banneria ja ihanaa juhannusta!

Barcelona on aina muodissa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

6 Kommenttia

 • Tusla sanoo:

  Juurikin mietin, että mitäs kummaa teen lopusta tahinista, osa meni bab ganoushiin. Että kiitos vinkista! 🙂

 • Jenni sanoo:

  Just mietin että mitäs kummaa teen kastikkeesta ylijääneestä tahinista. Googletin baba ganoush, että kiitos vain itsellesi vinkistä! 😀

 • Pipsa sanoo:

  Noh kaikki ylimääräinen tahini kuuluu tietysti hummukseen!! 😉 Ihanan näköisiä kuvia ja maistuva menyy, jossa kaikki lempparit (lohi, tahini, jogurttikastike) mukana! Tahinin ja jogurtin yhdistäminen on kyllä nerokas idea, en voi saada tarpeekseni seesaminsiementen jännästä makuvivahteesta. Pitääkin kokeilla sitä ja tabouleh-salaattia, sikäli mikäli muistan bulguria tähän talouteen hankkia joku kerta kaupassa (muuten kokeilen kvinoaversiota joka ei tietenkään sitten ole taboulehia, mutta wannabe-taboulehia nyt ainaski).

 • Jenni sanoo:

  Totta, humus on hyvä! Törmäsin viime yönä We Love Helsinki-tansseissa tuttuuni, joka kertoi että oli tehnyt jugurtti-tahini kastiketta. Oli vaan unohtanut siitä korianterinsiemenet ja valkosipulin, mutta silti oli maistunut vieraille grilliruokien kanssa. Kastike oli saanut myös nimen ”möhnä” 😀

  Aina yhtä sykähdyttävää kuulla jos joku innostuu kokkailemaan ja kokeilemaan reseptejä luettuaan blogia 🙂 Eikä ruuanlaitossa mitään sääntöjä ole, kvinoalla tulee varmasti ainakin yhtä hyvää!

 • Lahna Kissa sanoo:

  Nuo lohirullat kävisivät kissallekin.

 • Anonyymi sanoo:

  Koita tahinia avokadon kera leivän päällä, kaveriksi toimii myös gari-inkivääriä… Nam!

Jätä kommentti