Skip to main content

Viime vuonna vedin Soyappétitin soijakoulua, ja samalla itsekin opettelin yhtä ja toista soijasta. Mitä ilmeisemmin jotain on mennyt kovan kalloni läpi, koska tämä soija-kikhernepasta on ehkä tähän astisista soijaresepteistäni suosikkini.

Blogiringin blogeissa näkyy kevään aikana yhteensä 15 Soyappétitin soijareseptiä. Pumpkin Jamin Marin itämaiset soijafileet ja satay-kastike starttasivat soijamaratonin. Pinnalta rapeaksi paistetut soijafileet ja lempeän tulinen maapähkinäkastike kieltämättä näyttävät herkullisilta. Vaikka en varsinaisesti itse kampanjaan osallistukaan, niin kampanjan inspiroimana lähdin taas soijamatkalle. Kai se on ihmisluonto että haluaa olla menossa mukana 🙂 Idän sijaan minä lähdin etelään; tarkemmin ottaen Italiaan. Valkosipulinen kasvis-kikherne kastike antaa tarvittavan määrän makuja myös soijarouheelle.

Soija-kikherne pasta (6-8 hlö)

1 dl Soyappétit tummaa soijarouhetta
3 porkkanaa
1 keltasipuli
50 g selleriä
2 rkl tomaattipyreetä
6 valkosipulinkynttä – jep!
1 dl oliiviöljyä – luit oikein!
1 tlk kikherneitä
3 dl vettä
1 pieni kuivattu chili tai ripaus cayannepippuria
nippu tuoretta rosmariinia
nippu lehtipersiljaa

500 g pastaa

Kuutioi porkkanat, sipuli ja selleri aivan pieneksi. Siivuta valkosipulinkynnet. Kuullota kasviksia ja silputtua rosmariinia sekä chiliä öljyssä (n. 0,5 dl ) padassa tai kattilassa 8-10 minuuttia. Survaise kasviksia rouheasti sauvasekoittimella niin että tekstuuri säilyy – emme halua vauvanmössöä. Lisää soijarouhe sekä tomaattipyree ja anna makujen imeytyä hetki. Lisää vettä pikkuhiljaa antaen nesteen hieman haihtua, yhteensä n. 3 dl. Hauduta 10 minuuttia. Lisää lopuksi lehtipersiljasilppu.

Keitä pasta, ja säästä tilkka keitinvettä. Sekoita keitinvesi ja soija-kikhernekastike joukkoon. Lisää oliiviöljyä tarvittaessa. Tarjoile parmesanjuuston kera.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

 • Minna Vuo-Cho sanoo:

  Täytyy nyt tosissaan ottaa joku soijaresepti kokeiltavaksi – minä olen ollut tosi huono sitä käyttämään missään.

  Niin, ja se tiramisumuffinssien ohje Viini-lehdessä oli tosi kiva. Hyviä tuli. 🙂

 • Jenni sanoo:

  Heh, niitä soijareseptejä on ainakin luvassa kevään aikana useampikin kokeiltavaksi 🙂

  Kiva kuulla että ensinnäkin testasit tiramisumuffinsseja ja että maistuivat. Seuraavassa Viini-lehden numerossa on tulossa mainio vähän tuunattu pasha josta tykkäsin tosi paljon vaikka en perinteisen pashan ylin ystävä olekaan.

 • Anonyymi sanoo:

  Hehheh, surautin kikherneet kastikkeeksi muiden kasvisten mukana, liekö se ollut tarkoitus vai ei kun kuvassa kikherneitä näkyy tarkemmalla katsomisella kokonaisina, mutta itse ohjeessa niitä ei mainita. Hyvää oli kuitenkin!

Jätä kommentti