Huijasin vähän ja lunttasin vegaaniblogi Chocochilin amerikkalaiset pannukakut-reseptistä korvaako vegaani kananmunan jollain. Kananmuna oli vain jätetty tylysti pois. Normaalisti vaahdottaisin kananmunat ja sokerin tuomaan taikinaan kuohkeutta. Vanilja pannukakkujen rakenne ei ollutkaan siten aivan yhtä kuohkea vaan vähän enemmän suomalaisen pannarin tyylinen. Mutta sen minkä pannarini häviävät kuohkeudessa, niin voittavat maussa. Amerikkalaiset vanilja pannukakut resepti on siis vegaaninen ja laktoositon. Niitä ei kuitenkaan tarvitse pelätä, vaan sekasyöjä todella voi syödä tälläisen vanilja pannukakkusen kohtuullisen huolettomasti. Amerikkalaiset vanilja pannukakut nautitaan brunssilla tai hitaalla aamiaisella vaahterasiirapin, karamellisoitujen karpaloiden ja vaahtoutuvan Alpro Airy & Creamyn kera.
Amerikkalaiset vanilja pannukakut
5 dl vehnäjauhoja
5 dl Alpro soijajuomaa
3 dl Alpro mild & creamy vaniljaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 rkl öljyä
öljyä paistamiseen (voita)
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon Alpro mild & creamy, öljy ja soijamaito samalla sekoittaen. Anna taikinan turvota 10 minuuttia. Sivele pannun pintaan rypsiöljyä ja paista pannukakut keskilämmöllä molemmin puolin. Itse käytin valurautaista pientä blinipannua. Pannu oli uutuuden karhea ja ensimmäinen pannukakku tarttui kiinni. Maitotuotteiden kuluttajat voivat toki paistaa pannukakkunsa myös voissa. En lisännyt ohjeeseen sokeria, koska Alpro mild & creamy on jo itsessään makeaa ja nautin pannarini yltiömakean vaahterasiirapin ja karamellisoitujen karpaloiden kera.
Kinuskikarpalot
2 dl karpaloita
1 rkl siirappia
1 rkl ruokosokeria
öljyä paistamiseen (voita)
Kuumenna pannulla, öljy, ruokosokeri ja siirappi. Pyöräyttele karpaloita pannulla n. 5 minuuttia. Tarjoile lisäksi vaahterasiirappia.
![]() |
Yhteistyössä Alpro. |
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Herrrkullisen näköiset pannarit!
Ja ovat hirrrrveen herkullisia!
Oi nam, näitä pitää testata:)
Kylläpäs tuli makeanhimo nämä nähtyäni! Näyttävät erittäin herkullisilta!
Kylläpäs tuli makeanhimo nämä nähtyäni! Näyttävät erittäin herkullisilta!
Viimeistään nuo kinuskikarpalot saivat veden kielelle! Minulla taitaakin olla kaikki aineet kotona odottelemassa…
En ole mikään karkki- tai pullahiiri, mutta jotkut jälkiruuat vain ovat vastustamattomia! Ja huomaan että jälkkärit ovat niin paljon kuvauksellisempia kuin monet suolaiset ruuat.
Paitsi tämä ei koske Siniä, en tajua miten käsissäsi pelkät kastanjat voivat olla niin kuvauksellisia! Kuvistasi on ruokakuvaus kaukana, ne ovat taideteoksia joita voisin ostaa seinälleni 🙂
Jenni, saat mut kyllä nyt ihan vaivautuneeksi. Kaunis kiitos sanoistasi! Olen imarreltu.
Mutta tottahan tuo on. Suolaisista ruoista on niiin paljon vaikeampaa saada esteettisesti kauniita ja oikeasti herkullisen näköisiä kuvia. Sanon vaan, että lihapata.