Skip to main content

Ääänd I’m bäk! En kuitenkaan entistä ehompana. Näytän edelleen siltä kuin olisin kahdeksannella kuulla raskaana, tuoksuna vauvanpukla, alavatsani on kuin traktorilla kynnetty ja järjenjuoksu vielä normaaliakin hitaampaa univajeen takia. Mutta en malttanut pysyä kauempaa poissa blogista herättelemässä ruokahaluanne, sillä huomasin että vuonna 2006 asennettu kävijämäärämittari raksuttaa todennäköisesti tämän vuorokauden puolella (töttöröö-tötötöröö-tötötöröö!) miljoonaa! Miljoonan kävijän kunniaksi arvon (huom! arvonta päättynyt) kaikkien onnittelijoiden kesken Katukeittiö-kirjan ja julkaisen yhden lemppareistani kirjan sadasta reseptistä eli chipotle majoneesin. Tujua chipotle majoneesia voi läästiä niin sandwichien kuin burgereidenkin väliin tai dippailla ranuihin.

chipotle majoneesi chipotlekastike la costenaChipotle majoneesista tujua makua!

liemessä chipotle majoneesi

Chipotle majoneesi

5 valkosipulinkynttä
0,5 dl oliiviöljyä
2 chipotlea adobo-kastikkeessa (tai 1 rkl Popppamiehen chipotle-chilitahnaa)
1 kananmunan keltuainen
1 rkl limen mehua
suolaa
pippuria

Paista pannulla kokonaisia kuorittuja valkosipulinkynsiä öljyssä 10 minuuttia. Ota öljy talteen ja anna sen jäähtyä hieman. Laita tehosekoittimeen valkosipulit, chipotlet ja keltuainen. Sekoita ja valuta öljyä mukaan ohuena nauhana. Mausta limemehulla, suolalla ja pippurilla.

Majoneesin voi tehdä myös sauvasekoittimella korkeassa tuopissa. Tämä on kerta-annos, joten tuplaa satsi jos yhtään epäilyttää – näin majoneesia on myös helpompi työstää etenkin sauvasekoittimella. Chipotleja jää purkista yli, mutta Kaikki äitini reseptit Nanna keksi että nehän voi pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Kirjassani chipotle majoneesi piristää perinteistä BLT sandwichia. BLT tulee sanoista Bacon – Lettuce – Tomato.


Miljoona-avonnassa BLTC-sandwich chipotle-majoneesilla ja 99 muuta reseptiä!

Miljoona-arvonta!

Katukeittiö-kirjan arvontaan voi osallistua onnittelemalla (töttöröö-tötötöröö-tötötöröö!) miljoonan kävijän johdosta kommenttiboksiin. Muistathan jättää sähköpostisi palkinnon toimittamista varten 🙂 Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 6.4 asti.

Miljoona-arvonnan voittaja on selvillä! Katukeittiö – parempaa roskaaruokaa kirja lähtee nimimerkin Kesänaapuri kotikeittiöön – Onnea! Olen voittajaan yhteydessä sähköpostitse.

Jos jäi kaivelemaan niin netistä esimerkiksi Adlibriksen sivuilta tilaat kirjan myös itsellesi nopeasti ja näppärästi! 🙂

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

174 Kommenttia

Jätä kommentti